Saint Feuillien Tripel 8,5 % alc
Original Gravity 1074
Apparent Degree of Attenuation: 86 %
IBU: 28
Malts: Pilsener, Carapils
Adjuncts: Sugar
Hops: Styrian Goldings, Spalt, Saaz
Yeast: Not specified, brewed in 2 locations
Primary Fermentation: Yeast pitched at 20 ºC, rises to 23 ºC, 7 days
Secondary Fermentation: 6 weeks at 0 ºC
Also Noteworthy: Refermentation in the bottle
Bron: Brew Like a Monk van Stan Hieronymus
In 2003 heb ik de brouwerij in Le Roeulx bezocht. Toentertijd brouwden zij daar alleen voor de 0,75 liter flessen (en groter tot 9 liter aan toe) de rest werd door Friart gebrouwen. Ik brouwde toen zelf nog niet, ik heb dus niet specifiek gelet op het brouwproces. Ik heb de foto's nog even bekeken, daar staan drie soorten hop (pellets) op maar van kruiden kan ik niets vinden.
Ik meen ergens gelezen te hebben dat de gist die zij gebruiken verwant is aan een Saisongist.
Bert