Bier in het nieuws

Gestart door Oscar, 26-03-2010 16:09 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

abroeders

Doet me denken aan een oude bier-reclame sketch uit RUR.
Heey, geef me eens een biertrut.

joosting87


joosting87

Citaat van: Broeder Tuk op 01-11-2015  10:07 uWat is er mis met die naam? Ontbreekt het jou aan gevoel voor humor?

Wat vind je van deze dan?

http://baxbier.com/omaspruim/
Wat heeft het met gevoel voor humor te maken. Ik vind het gewoon plat. Humor heb ik genoeg hoor... Misschien ander vlak dan kutbier. En je had mijn smiley gemist?

Broeder Tuk

Jawel maar je zei eerder ook dit:

Citaat van: joosting87 op 20-10-2015  12:24 uTsja, wat moet je hier nu van vinden. Een goede pucliciteitsstunt, dat wel. Maar hoe kom je erop? Een bier dat ik zelf niet zou kopen. Die nemen zichzelf niet echt serieus denk ik dan.  :weetniet:

Dus zo doende dacht ik dat jij het niet echt grappig vond.Gerb

Ik vind het wel een leuk artikel. Soms wil je gewoon een gewoon biertje.

Wel een beetje een suggestief stukje over dat microbrouwerijen liegen over hun afkomst. Dat slaat nergens op.

Adrie

Leuk stukje. Ieder zijn meug (of meuk), toch? Soms heb ik ook zin in een gewoon fabriekspilsje.

seed7

Goed verhaal en "liegen" over de afkomst is in de brouwerijwereld heel normaal, hoe ouder hoe beter. Twee voorbeelden: 1, 2 en laatst kwam er ook ergens een artikel voorbij over de data en historie waar Grolsch en Brand mee schermen.

Veel interessanter vind ik de manier waarop over "lokaal" gesproken wordt, lokaal in de zin van verbonden met de lokale maatschappij, "teruggeven" aan de lokale maatschappij, "noaberschap". Dat zie je ook terug bij bijvoorbeeld de Brooklyn Brewery ("Beer School: Bottling Success at the Brooklyn Brewery" --Steve Hindy) en bij heel veel Duitse bedrijven die nu juist niet allemaal hun hoofdkantoor naar "Amsterdam" verplaatsen maar heel erg gericht zijn op de directe sociale omgeving. Je vindt daar dan ook de grootste bedrijven in hele kleine dorpjes.

Dat is een hele andere manier van tegen "lokaal" aan kijken dan het gebruik van hop uit eigen tuin en zelf verbouwde en gemoute granen.


Ingo

Bart LJ

Ik vond het ook een leuk verhaal. Het lijkt me echter niet iemand die erg van bier houdt.

"Die prijs proef je overigens niet per se terug. Het verschil zit in de verpakking en de inefficiënte, kleinschalige productie. Vergeleken met fabrieksbier gaat er bij microbrouwerijen veel meer geld naar 'bijzaken' als marketing, zoals The Huffington Post vorig jaar becijferde."

Dit zegt niets over het bockbier van de buurman uit de titel toch?

En craftbeer is inderdaad krankzinnig duur. Maar smaak is nou juist hetgene waarom ik wel bereid ben het te betalen...

joosting87

ik vind het ook wel een interessant artikeltje hoor. het is meer een betoog dan beschouwing, maar dat terzijde. Voorbeeld: ik was met drie vrienden naar Groningen. Heerlijk wat speciaalbiertjes gedronken in de koffer. Konden we toch flink voor lappen. Begrijpelijk en niet erg, want daar heb je ook wat voor. Maar toch smaakten die kratten Hertog Jan en Brand pils ook prima. soms heb je daar gewoon ook zin in  :proost: en past het beter dan speciaalbier.

Broeder Tuk

Hier staat  iets interessants over marketing

https://decorrespondent.nl/2643/Waarom-je-Heineken-lekkerder-vindt-dan-Schultenbrau-terwijl-er-geen-verschil-is/559363793175-95d1e697

Voor degenen die het artikel niet kunnen lezen.

CiteerKarel Vuursteen, de topman van Heineken, heeft twee uur op de praatstoel gezeten. Trots heeft hij verteld over het heerlijk, heldere bier dat zijn unieke smaak ontleent aan de chemische verbinding die op 1 januari 1886 werd ontdekt door dr. H. Elion, de assistent van niemand minder dan Louis Pasteur, de beroemde scheikundige.

Aan het einde van het interview rest journalist Frénk van der Linden nog één vraag. Zou Vuursteen even een blinddoek willen omdoen? 'Als u twee uur lang loopt te verkondigen dat Heineken het best smakende bier is,' glimlacht Van der Linden, 'dan mogen we toch wel veronderstellen dat u het herkent, wanneer we nu voor u vier verschillende biertjes inschenken.'

Vuursteen trekt lijkbleek weg. 'Godverdomme!'. Zijn voorlichter eist dat de cassetterecorder uitgaat. Maar dan bedenkt de topman zich. 'Nee,' verzucht hij. 'Hij blijft lopen, zo ben ik niet.'

Het is even stil. Dan volgt de bekentenis.

'Wij verkopen helemaal geen smaak, wij verkopen een imago.'

(Deze anekdote werd opgetekend in De Groene Amsterdammer van 1 december 1999.)

Eric v B

Ik twijfel of dit hier thuis hoort maar ik wil het jullie niet onthouden. Na zijn artikelen over verloren bieren op http://dossierhop.nl/ , is Roel Mulder "voor zichzelf" begonnen: http://verlorenbieren.nl/

foz


Jacques

3 op 4 Belgische vrouwen drinken wél graag bier
Ik denk niet dat de Nederlandse vrouw veel anders is dan de Belgische vrouw...

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2514846/2015/11/05/3-op-4-Belgische-vrouwen-drinken-wel-graag-bier.dhtml

Ronnie

CiteerHLN: "Vrouwen verkiezen bier zelfs boven schuimwijn en champagne, maar ze verkiezen wel de zoete soorten. 73% van de dames verkiest een zoet biertje boven pils of speciaalbieren".

Het is hier ook zo, ze vraagt meestal een donker, zacht maar niet te zoet, mag zelfs goed bitter zijn!
Ook stoutjes...
En ook bleek: een Achouffe

Ronnie

Citaat van: foz op 04-11-2015  11:43 uCantillon moet zijn brouwseizon inkorten vanwege klimaatverandering.
http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/34603_oh_nee_klimaatverandering_bedreigt_belgische_biertjes/

Goede commerciële stunt!

Jerome

Stuk op De Correspondent:

https://decorrespondent.nl/3564/Waarom-ik-het-liefst-fabrieksbier-drink-en-niet-de-thuis-gebrouwen-herfstbok-van-mijn-buurman/340608429216-663e589e


Een paar van de hoogtepunten uit het stukje:

"Wodka heeft ook geen smaak. Daar hoor je geen klachten over."

"Die prijs proef je overigens niet per se terug. Het verschil zit in de verpakking en de inefficiënte, kleinschalige productie."

"Of je kunt Schultenbräu prefereren, dat is nog goedkoper en, als je blind proeft, minstens zo smaakvol."

 :nut:


Ik begrijp het punt wat de schrijver wil maken, en er valt misschien wel iets voor te zeggen. Maar, als je  de ballen verstand hebt van het onderwerp waar je over schrijft, misschien eerst wat vooronderzoek doen of gewoon achterwege laten...hetspook

Koud Heineken bier, is dat echt meer geld waard?

http://m.ad.nl/ad/m/nl/1012/Nederland/article/detail/4185090/2015/11/13/Koud-Heineken-bier-is-dat-echt-meer-geld-waard.dhtml?originatingNavigationItemId=5585

Dus eerst maken ze de flesjes groen, dan doen ze er een papiertje omheen tegen het bederf en verhogen ze de prijs...
Toegegeven vers bier is lekkerder.

joosting87

Citaat van: hetspook op 13-11-2015  08:10 uKoud Heineken bier, is dat echt meer geld waard?

http://m.ad.nl/ad/m/nl/1012/Nederland/article/detail/4185090/2015/11/13/Koud-Heineken-bier-is-dat-echt-meer-geld-waard.dhtml?originatingNavigationItemId=5585

Dus eerst maken ze de flesjes groen, dan doen ze er een papiertje omheen tegen het bederf en verhogen ze de prijs...
Toegegeven vers bier is lekkerder.

Ah. Dat is weer een goeie marketing stunt. Slim van ze! Ik snap alleen niet wat de foto van 'extra cold' hiermee te maken heeft. Dat bestaat toch allang? Toen ik nog veel naar de kroeg ging hadden ze al extra cold (waar uiteraard weinig smaak meer van over blijft als het zo koud is).

Broeder Tuk

Citaat van: joosting87 op 13-11-2015  08:58 uAh. Dat is weer een goeie marketing stunt. Slim van ze! Ik snap alleen niet wat de foto van 'extra cold' hiermee te maken heeft. Dat bestaat toch allang?

Ik vermoed dat ze daarmee de versheid willen garanderen want ze vervoeren het zelfs koud, want boven de 8 graden oxideert bier sneller ( waar vooral commerciele brouwerijen last van hebben), daarom zit er ook een papiertje omheen zodat licht er geen invloed op  heeft.

Markiej87

Ik moet het nog gaan ervaren maar denk niet dat je verschil gaat proeven, tenzij je in 1 of ander gehucht woont en je supermarkt een zeer zeer zeeeeeeer lage omzetsnelheid heeft wat heinekenpils betreft ;)

wilbertd


joosting87


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.