Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Status van de verschillende kloonbrouwsels  (gelezen 35820 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Gepost op: 09-09-2004 10:05 u »
Beste kloners en geÔnteresseerde brouwers die mee willen klonen:proost:

Sommige kloonbrouwsels zijn afgrond, andere zijn in een vergevorderd stadium. Weer andere zijn net begonnen en er zijn ook nog klonen die nog opgestart moeten worden, of waar zelfs alleen nog maar een idee voor is. Om alles wat overzichtelijker te maken heb ik deze thread opgestart.

Bij elke kloon staat de status. Indien er interesse is om mee te brouwen met een kloon, kun je een bericht achterlaten bij de betreffende thread. Indien het een kloonidee is, kun je in deze thread een bericht achterlaten. Ik zal dit bericht (deze die je nu leest) dan aanpassen. Indien er medeŽnthousiastelingen zijn, kan de initiatiefnemer een nieuwe thread starten over die kloon.

Per status:

gereed
Orval
Schele Os tripel
Westmalle tripel
Westmalle dubbel hier staat het recept.

2e poging of meer
Konink,1e poging is geproefd; recept 2e poging is ontwikkeld; brouwers gezocht!
Rochefort 8,2e poging is gebrouwen, geen verbetering van het recept, of toch wel?
La Chouffe,1e poging is klaar en geproefd; 2e poging eveneens klaar. Recept moet nog aangepast worden. 3e poging nodig; brouwers gezocht! Dit bier wordt het te klonen bier voor de ONK van 2007!
Brigand,1e poging is klaar en geproefd. Recept 2e poging word ontwikkeld
Affligem blond,1e poging is klaar en geproefd. 2e poging wordt ontwikkeld
Duvel,2e poging is door veel brouwers gebrouwen. Recept komt in de buurt, maar we zijn er nog niet. Waarschijnlijk toch speciale mout?
XX-bitter, eerste brouwsel is/wordt nu gebrouwen.

proefbrouwselEr is sprake van een proefbrouwsel wanneer slechts ťťn brouwer een recept heeft gebrouwen.
Columbus
Delerium Tremens, Proefbrouwsel lijkt nergens op.
Liefmans kriek
Leffe Blond, proefbrouwsel wordt nu gemaakt.

ontwerp
Pauwel Kwak, Recept wordt nu bepaald; brouwers gezocht!

Edwin

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


SiriS

  • Gast
Re:status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #1 Gepost op: 09-09-2004 11:15 u »
Orval afgerond? Wil dit ook zeggen dat er wordt afgezien van het brouwen en proeven van het definitieve recept? Volgens mij is er nog een discussie gaande in de thread.

Groet, SiriS

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re:status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #2 Gepost op: 09-09-2004 12:32 u »
Ha SiriS :proost:

Voor zover ik weet is die discussie afgerond. Het recept benadert het origineel dusdanig dat een nieuwe grote brouwpoging niet echt nodig is.

Edwin

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.977
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re:status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #3 Gepost op: 10-09-2004 09:19 u »
Nou Edwin,

Ik denk dat een ultieme, laatste poging op z'n plaats is. De bieren weken wat kleur en bitterheid betreft wel degelijk af. Hoewel we op basis van de twee pogingen denken te weten wat het goede recept is, moeten we dit natuurlijk nog wel even testen.

Groeten,

A3

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re:status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #4 Gepost op: 10-09-2004 12:20 u »
Ha mannen :proost:

Inderdaad moet het laatste recpt nog wel een keer gebrouwen worden, dus staus is aangepast.

Edwin

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.977
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #5 Gepost op: 18-11-2004 11:27 u »
Beste brouwers,

Het brouwseizoen is al weer lang aan de gang, tijd om mooie bieren te brouwen. Wie gaat er aan de gang met nieuwe kloonbieren of sluit zich aan bij bestaande kloonprojecten?

We zoeken nog kloners voor de Westmalle tripel (zeer veel voorwerk is al gedaan), de Westmalle dubbel (idem), de Columbus (eerste poging door 1 brouwer ondernomen), het Poperings Hommelbier (enig voorwerk gedaan), Duvel (voorwerk gedaan) en zie verder de lijst die Edwin heeft opgesteld in het tweede bericht van dit onderwerp. Veel brouwervaring is niet vereist, in principe kan iedereen meedoen.

Voor enkele bieren zoeken we ook nog trekkers: iemand die het onderwerp bij de kloonbrouwsels start en de kloonpogingen coŲrdineert. Je kunt ook een sessie starten met jouw favoriete bier, uiteraard. Willen we het kloonproject tot een succes maken, dan moeten we er natuurlijk nog wel even goed aan trekken. Je leert er heel veel van, het levert je mooie bieren op en de proefsessies zijn altijd zeer gezellig en leerzaam.

Dus, schroom niet en geef je op!  :brouwen:

Groeten,

A3

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.977
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #6 Gepost op: 22-11-2004 10:58 u »
Als nog iemand zin heeft in het klonen van de Gulden Draak, HIER staat een recept van een Amerikaan die een poging heeft gewaagd. Uiteraard kan ik niet beoordelen hoe goed het recept is.
Dezelfde persoon heeft de Pauwel Kwak gekloond (HIER) en de St. Sebastiaan Donker (HIER).

Groeten,

A3

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #7 Gepost op: 22-11-2004 19:46 u »
Adrie,

Bij deze meld ik me aan, mede door MO's suggestie, voor een volgende Westmalle Tripel kloonbrouwsel. Als mijn huidige Tr!pel 2 is uitgegist (zal over een dag of 8 zijn hoop ik), is de gistkoek een goede starter, en ik heb nog veel mout liggen die op moet (MŁnchener 20, Caramunich 120, Caracrystal 120, Aroma 150, Pils natuurlijk, Amber, Vienna, Carapils). Misschien kunnen we overleggen over welke variant ik zal brouwen, danwel of er een nieuwe thread opgestart wordt en zo ja door wie.

Als je dat liever per email regelt, ook goed, laat het me weten; emailadres is nu kloppend. Hoe staat het trouwens met jouw Columbus-kloonplan?

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.363
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #8 Gepost op: 22-11-2004 19:50 u »
Ik zal deze week twee kloon onderwerpen van Westmalle dubbel en tripel opstarten. Discussie svp verder daar voeren.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.977
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #9 Gepost op: 23-11-2004 13:15 u »
Hoe staat het trouwens met jouw Columbus-kloonplan?

Mijn Columbus-variant staat na te gisten op fles. Als ie uitgegist is, zal ik een vergelijking doen met het origineel. Dan kunnen we het recept aanpassen en met meerdere mensen gaan klonen. Jij meldt je bij deze aan, neem ik aan?

Groeten,

A3

SiriS

  • Gast
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #10 Gepost op: 23-11-2004 13:27 u »
De Orval staat nog in de mandfles. De Brigand wordt 11-12-04 opnieuw gebrouwen. Beide met bijbehorende gist. Op 29-12-04 is het de planning om Kwak te brouwen. Voor de kwak wil ik eventueel een Rochfort gist gebruiken. Januari 2005 zou ik mee kunnen doen in de Westmalle Tripel kloon poging.

Groet, SiriS

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #11 Gepost op: 23-11-2004 15:46 u »
Mijn Columbus-variant staat na te gisten op fles. Als ie uitgegist is, zal ik een vergelijking doen met het origineel. Dan kunnen we het recept aanpassen en met meerdere mensen gaan klonen. Jij meldt je bij deze aan, neem ik aan?

Ik hoop dat er geen ironie in die aanname zit, maar uiteraard heb ik belangstelling om een IJ-project te doen. Al wordt het lastig om het hier te bediscussiŽren; ik heb er gewerkt zoals je weet en moet dus discreet zijn.

Ik herinner me dat je van plan/bezig was om op slants individuele gistcellen van 't IJ op te kweken, is dat gelukt? Zo nee, dan lijkt het me leuk om zoiets te doen. Als dat niet zou gaan, wil ik eens een zuurwassing proberen van een IJ-kweek. Ik geloof dat de IJ-gist uniek is, zoals in de brouwerij beweerd wordt. Een kloonpoging zou minstens dezelfde gist moeten gebruiken denk ik, en liefst ook water dat lijkt op het IJ-water. De gegevens daarvan zijn trouwens bij het Amsterdams Waterbedrijf te vinden (centrum Oost). Vrij veel natrium (duinwater), wat aan de volle smaak zal bijdragen.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.363
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #12 Gepost op: 23-11-2004 16:08 u »
Siris,
jij bent ook een lekkere. Jij bent aan het klonen zonder ons daarvan op de hoogte te stellen. Als we met drie brouwers brouwen, en we willen de recepten goed vergelijken, dan moet er toch minstens in ongeveer dezelfde periode gebrouwen zijn. En nu ben je alleen bezig. Of heb ik postings gemist?

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.977
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #13 Gepost op: 23-11-2004 16:13 u »
Ik hoop dat er geen ironie in die aanname zit, maar uiteraard heb ik belangstelling om een IJ-project te doen. Al wordt het lastig om het hier te bediscussiŽren; ik heb er gewerkt zoals je weet en moet dus discreet zijn.

Ik herinner me dat je van plan/bezig was om op slants individuele gistcellen van 't IJ op te kweken, is dat gelukt? Zo nee, dan lijkt het me leuk om zoiets te doen. Als dat niet zou gaan, wil ik eens een zuurwassing proberen van een IJ-kweek. Ik geloof dat de IJ-gist uniek is, zoals in de brouwerij beweerd wordt. Een kloonpoging zou minstens dezelfde gist moeten gebruiken denk ik, en liefst ook water dat lijkt op het IJ-water. De gegevens daarvan zijn trouwens bij het Amsterdams Waterbedrijf te vinden (centrum Oost). Vrij veel natrium (duinwater), wat aan de volle smaak zal bijdragen.

Ha Edgar,

Laten we discussies over de columbus in de daarvoor gestarte thread doen: HIER.

Groeten,

A3

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #14 Gepost op: 23-11-2004 18:04 u »
Hoi Adrie,

Ik wil wel de Gulden Draak brouwen ten gunste van je boek.
Maar is dat dan weer niet plagiaat als je het recept overneemt van die Amerikaan?
Ik zat zelf ook te denken aan een Jopen Koyt bijvoorbeeld.
Een Koyt verschilt naar smaak niet zo gek veel van een Scotisch Ale.
I.p.v. hop gooi je er gewoon gruit in.
Met andere woorden : Laat mij maar het grove gedeelte doen. :laugh:
De finishing tough laat in aan de fijnproevers over.
Alhoewel ik zelf misschien wel fijnproever wordt als ik alle mout en hop-soorten weet te onderscheiden.

In ieder geval : Als je hulp nodig hebt geef je maar een brul.

Maar ik wil dan wel iets nieuws doen.

Dus.....

Groetjes,

Hoppie


SiriS

  • Gast
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #15 Gepost op: 23-11-2004 18:46 u »
Hoi MO,

Naar aanleiding van de Orval/Brigand proeverij waren er nog enkele vragen over deze stijlen en heb ik dus inderdaad nu dus al de Orval gebrouwen met brouwzouten en volgens de laatste recept correctie. Hetzelfde geldt voor de Brigand die ik gepland heb om in december te brouwen. De toevoeging van het Amerikaanse Kwak recept kan een leuke extra dimensie aan de al bestaande recepten geven wat betreft het gebruik van de Speciale B. De Amerikaanse hop variant geloof ik niet zo in, zeker niet na de zeer uitgebreide bezoekers verslagen.

Hoppie,

Als je gagel in de gruit gaat gebruiken houd er dan rekening mee dat dit een hele sterke bitterheid heeft.

Groet, Peter

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #16 Gepost op: 23-11-2004 18:50 u »
Hoi Peter,

Weet jij misschien waar je deze kruiden kan krijgen ?

PS. Ben geintereseerd in je gisten.

Grt,

Hop

SiriS

  • Gast
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #17 Gepost op: 23-11-2004 20:14 u »
Hoi Hoppie,

De Gagel staat bij mijn ouders in de tuin, deze heb ik daar zo'n 8 jaar geleden geplant en zijn nu behoorlijke struiken geworden. Toen had ik ook een quest naar het gruit bier. Ik heb me toen meerdere keren laten verrassen door de sterkte van de gagel. De struikjes heeft iemand voor me gekocht bij een kweker in Boskoop.

Groet, Peter

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #18 Gepost op: 23-11-2004 20:40 u »
Hoi Peter,

Kan ik dan een paar blaadjes van je krijgen?

misschien is dan de grove versie van een koyt al binnen handbereik.† :brouwen:

Ik heb je ook een bericht gestuurd i.v.m. de gisten.

Groetjes,

Hoppie





Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.977
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #19 Gepost op: 25-11-2004 12:47 u »
Hoi Adrie,

Ik wil wel de Gulden Draak brouwen ten gunste van je boek.
Maar is dat dan weer niet plagiaat als je het recept overneemt van die Amerikaan?
Ik zat zelf ook te denken aan een Jopen Koyt bijvoorbeeld.
Een Koyt verschilt naar smaak niet zo gek veel van een Scotisch Ale.
I.p.v. hop gooi je er gewoon gruit in.
Met andere woorden : Laat mij maar het grove gedeelte doen. :laugh:
De finishing tough laat in aan de fijnproevers over.
Alhoewel ik zelf misschien wel fijnproever wordt als ik alle mout en hop-soorten weet te onderscheiden.

In ieder geval : Als je hulp nodig hebt geef je maar een brul.

Maar ik wil dan wel iets nieuws doen.

Dus.....

Groetjes,
Hoppie

Ha Hoppie,

Fijn dat je mee wilt doen. Maar het is niet mijn boek, het wordt een boek van het forum. Weliswaar ben ik al bezig met schrijven, maar er zullen meer mensen aan meewerken. De opbrengsten van het boek zullen ook ten goede komen aan het forum.

Wat betreft plagiaat: ik betwijfel of het recept van de Amerikaan meteen raak zal zijn. Tenslotte heeft hij geen of slecht toegang tot het origineel en kunnen leden van het forum de brouwerij bezoeken en daar nuttige informatie opdoen die we in het recept kunnen verwerken. Zie bijvoorbeeld ook de hopping van de Pauwel Kwak, die volgens onze informatie anders is. Voor plagiaat hoeven we dus niet bang te zijn.

En een fijnproever wordt je vanzelf als je brouwt, en (eigen en commerciŽle) bieren kritisch proeft. Je zult zien dat als je jouw poging proeft naast het origineel er allerlei dingen in het ruiken en proeven zullen opvallen. Hoe meer je brouwt, des te meer inzicht krijg je in het effect van bepaalde ingrediŽnten op de biersmaak.

Groeten,

A3

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.363
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #20 Gepost op: 18-02-2005 14:31 u »
Mag ik mijn mening met jullie delen dat het momenteel zeer rustig is op het kloonbrouw gebied. Het plan was om vijftig bieren binnen een paar maanden af te hebben. Momenteel wordt alleen Rocherort 8 en Westmalle tripel gekloond. Dat was twee jaar geleden ook al het geval.

Er zijn nog ideeen voor minstens tien bieren waarvan van sommige al een recept ontwikkeld is voor een eerste versie (zie lijst aan het begin van dit onderwerp).

Kortom: mensen, kom op: KLONEN!

Offline cornel

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 90
  • Hobbybrouwen, een genietbare heerlijke hobby!
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #21 Gepost op: 18-02-2005 16:10 u »
Hoi MO,

De glucosestroop voor de Westmalle Tripel is binnnen,nu nog de hop afwachten die niet meegeleverd was.
Volgens de biertypen gids van Derek Walsh gebruikt men voor Duvel(achtige)bieren ook
glucose.
Aangezien ik toch voldoende glucose heb zal ik de Duvel trachten te klonen.
Nog medekloners voor de Duvel?
Schuimende groeten :degroeten:
Cornel


Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #22 Gepost op: 18-02-2005 21:08 u »
Hey Martin,

Niet lulle, maar kratte vulle.
Geen woorden, maar daden.

Thats the spirit !  :proost2:

Ik ga eerdaags de gulden draak klonen.
Maar owee, als die van mij lekkerder is, dan stop ik er gelijk mee.

Groetjes,

hop   :proost:


Offline Huub Krekels

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 798
  • Land: nl
  • Brasserie le Grillon
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #23 Gepost op: 19-02-2005 00:02 u »
Hallo Siris,

hoe vermeerdert Gagel zich. Met zaad of scheuten.?? Je verwacht nu al wat komen gaat. Is het mogelijk dat je een stekje of gagelzaad kunt opsturen. Ik weet niet waar het bij ons groeit. Schijnt nogal zeldzaam en in het wild beschermt te zijn. :huilen:

Gr.

Huub.

Offline gelfling

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 652
  • Land: 00
  • Drink niet meer dan goed is voor je omgeving.
    • Gilde Dionysos
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #24 Gepost op: 20-02-2005 10:10 u »
Huub, het groeit bij ons in de intratuin.
Het is inderdaad een beschermde plant, maar gewoon in het tuincentrum te verkrijgen.

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #25 Gepost op: 07-06-2005 10:51 u »
Ha kloners :proost:

Ik heb het status-overzicht aangepast op basis van de lopende threads. Indien ik wat vergeten ben, dan hoor ik het graag.
Er zijn nu een paar recepten afgerond. Dt wil niet zeggen dat er geen verbeteringen meer mogelijk zijn, maar dat deze recepten een redelijk nauwkeurige benadering zijn van het origineel. Het kan beter door brouwwaterbehandeling en dergelijke, maar dat is voor de meeste hobbybrouwers toch nog een brug te ver, vandaar deze afrondingen. Kunnen we onze aandacht op al die andere kloonpogingen zetten!

BROUWEN!!
Edwin


Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re: status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #26 Gepost op: 27-09-2006 12:07 u »
Na een jaartje niets meer te hebben bijgehouden op deze draad maar weer eens een update.

Het is wat rustig op het kloonfront, dus echt veel is er niet gebeurt. De ideeŽn van vorig jaar, waarmee niets is gedaan heb ik weer van de lijst afgevoerd...Verder heb ik de pogingen gecategoriseerd van gereed tot idee. Hopelijk leest dit eenvoudiger.

Edwin

Offline Pad

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 84
  • Land: be
  • Zoek de waarheid op de bodem van de fles!
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #27 Gepost op: 17-10-2006 11:57 u »
Waar kan ik de 'definitieve' recepten vinden voor de kloonbrouwsel die als 'klaar' worden beschouwd?

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.363
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #28 Gepost op: 17-10-2006 13:11 u »
In de respectievelijke onderwerpen hierover. Maar ik geef toe, het is lastig zoeken. Dat is nu eenmaal het nadeel  van een forum.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #29 Gepost op: 17-10-2006 19:43 u »
Hoi MO,

Is het geen idee om de recepten in REBIE te plaatsen, ik vind het sowieso erg jammer dat REBIE onvoldoende gebruikt wordt...

Offline Tsjerk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.037
  • Land: nl
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #30 Gepost op: 17-10-2006 21:04 u »
Re Wie?

Nooit van gehoord.

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #31 Gepost op: 17-10-2006 21:09 u »
Tjerk...heb je de startpagina van ons forum nooit helemaal bekeken?  :stom:

hier is REBIE, oftewel "recepten per biertype, zonder discussie (REBIE).  ;)

Edwin

Offline Tsjerk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.037
  • Land: nl
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #32 Gepost op: 17-10-2006 22:57 u »
 :verbergen:

 :degroeten:  Tsjerk

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #33 Gepost op: 18-10-2006 08:45 u »
Re Wie?

Nooit van gehoord.

GRRRRR, ga voor straf maar al je recepten posten  >:D!

Offline Vazoem

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 167
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #34 Gepost op: 17-06-2014 15:53 u »
Is men hier inmiddels niet veel verder gevorderd?

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #35 Gepost op: 17-06-2014 19:59 u »
Er zijn wel meerdere bieren gekloond, maar niet met de projectmatige opzet zoals hier voorgesteld wordt. :)

Offline Vazoem

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 167
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #36 Gepost op: 18-06-2014 12:02 u »
Jammer, was wel handig geweest!

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Status van de verschillende kloonbrouwsels
« Reactie #37 Gepost op: 18-06-2014 18:40 u »
Klopt!

Tags: