Wie is er een ESB aan het brouwen?

Gestart door JWVG, 09-02-2010 13:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Caspar

Citaat van: Gerb op 28-03-2010  10:28 uDat wordt elke dag even schudden denk ik.

Ik heb het vat alleen na 4 dagen een keertje geschud en de vergistingsgraad was bij het hevelen niet verkeerd (+/- 72% ? ). Iedere dag schudden is denk ik niet echt nodig hoor...

De-Geert

Ik heb iedere dag even geschud en de vergistingsgraad was na 4 dagen ongeveer 78%. Ik weet niet of het nodig is, maar volgens mij kan het ook zeker geen kwaad.


Caspar

Ik heb de ESB gist vaker gebruikt en de voorgaande 3 keren had ik telkens een SVG van 78% zonder uberhaubt te schudden... maar ik ben het met je eens Geert, het kan zeker geen kwaad! 

Gerb

Elke dag schudden geeft me wel een goed excuus om mijn vat elke dag te knuffelen. Niet dat ik een excuus nodig heb hoor!

Caspar

Ik heb zojuist ook de ESB gebotteld. Het eind SG is 1013 / 1014 (SVG 76%), hier ben ik wel tevreden over omdat ik ook een hoger begin SG had dan de rest. Ik vond de smaak erg goed! Mooi hoppig en hij heeft typische moutige en licht fruitige Engelse trekjes. Ik denk alleen wel dat de kleur ietsje te licht is voor een kloon, maar verder komt de smaak dicht in de buurt denk ik :biersmile: .

De-Geert

Net ff een flesje opengetrokken. Er zat al wel druk op, maar nog wel erg jong.


Herman

Vanavond aan het bottelen. SG 1.008-1.010, laten we zeggen 1.009. Dit wordt gestaafd door de gemeten 7,2 Brix. (start 14,8 brix en 1.058/59).

Dit bier smaakt me veel te droog! Dun qua body, beloofd niet veel goeds.... Kan dus alleen maar beter worden ;) ?

Caspar

Grappig dat het eind SG zo kan varieren 1008 tot 1017. Ik ben beniuwd wat voor smaak- en mondgevoelverschillen dit oplevert!

De-Geert

Dat zijn wel enorme verschillen inderdaad. Ik ben ook erg benieuwd of dat in de proeverij gaat opvallen.


Oscar

Tot op heden staat mijn ESB nog te gisten.....dus nog ff wachten met de koudhop.....

De-Geert


Oscar

Citaat van: De-Geert op 04-04-2010  08:27 uLol!
Gek he.  :P

Ik betwijfel of het sneller zou zijn gegaan als ik 'm op de hoofdgist had laten staan....mar daar kunnen we lang over discusieren... ;D

William

Citaat van: Oscar op 04-04-2010  12:20 uIk betwijfel of het sneler zou zijn gegaan als ik 'm op de hoofdgist had laten staan....mar daar kunnen we lang over discusieren... ;D

Inderdaad, laten we dat maar niet doen. Het antwoord weten we al ;)

Oscar

Mijn batch is zojuist gebotteld. 10 liter op fust en de rest (zo'n 14 liter) op flesje. Het bier is uitvergist tot 1015 en heeft met bottelsuiker (5 g/l) zo'n 5,7% alcohol. Het jongbier zonder koolzuur smaakt zeer aangenaam... :biersmile:  aangenaam bitter en lekker hoppig v/d dryhop.

Wel weer mooi: 23,5 liter voor vergisten en 23,1 liter gebotteld

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.