Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Geconfijte gember versus Chinese stemgember  (gelezen 4453 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline 30cl

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 316
  • Land: nl
  • Ja, lekker!
Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Gepost op: 13-02-2010 10:16 u »
Beste mensen.

Als voorbereiding op de zomer wil ik vandaag een summer ale brouwen. Dit is het recept van de 4 broeders. In dit recept staat geconfijte gember. Helaas kan ik hier in de buurt alleen chinese stemgember vinden. Weet iemand van jullie het verschil tussen deze twee? Heeft iemand ervaringen met het gebruik van deze stemgember in bier? Na aanpassing van het recept zou ik 3,3 gr geconfijte gember nodig hebben. Hoe staat dit bijvoorbbeeld in verhouding met de stemgember?

Groet,

Joep


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Reactie #1 Gepost op: 13-02-2010 10:23 u »
Die van de foto kun je prima gebruiken, want die ziet er bijna hetzelfde uit als die wij toen gebruikten. Alleen het merk was anders. Niets aanpassen dus, gewoon gebruiken.

Offline aldo

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 628
  • Land: nl
  • op reis door smaakland
    • mijn feestboek
Re: Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Reactie #2 Gepost op: 13-02-2010 10:29 u »
Gember, gember en gember, er zitten toch smaakverschillen in. (Hoe gesuikert, hoe scherp)... misschien eerst eens proeven?

Offline Albertus

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.603
  • Land: nl
  • Bibo Ergo Sum
    • Brouwerij Onder de Boompjes
Re: Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Reactie #3 Gepost op: 13-02-2010 10:36 u »

Je kunt ook verse gember gebruiken. Dat is mij goed bevallen.

Bert

Offline 30cl

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 316
  • Land: nl
  • Ja, lekker!
Re: Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Reactie #4 Gepost op: 13-02-2010 11:32 u »
Dankje voor de reacties. Gebruik ik deze gewoon. Ik had in gedachten een soort van sucade als geconfijte gember (qua vorm).
Het suiker % van deze ligt rond de 60 / 66 %. Zal dadelijk eens vergelijken met verse gember.

Groet

Offline 30cl

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 316
  • Land: nl
  • Ja, lekker!
Re: Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Reactie #5 Gepost op: 13-02-2010 11:59 u »
Adrie, klopt het dat je bij het bottelen geen suiker toe hebt gevoegd?

Joep

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Reactie #6 Gepost op: 14-02-2010 10:15 u »
Nee, dat klopt niet. We hebben 6 gram suiker per liter bier gebruikt bij het bottelen.

Offline 30cl

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 316
  • Land: nl
  • Ja, lekker!
Re: Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Reactie #7 Gepost op: 14-02-2010 13:01 u »
Ok, dank je. Ik kon de bottelsuiker in het recept niet terug vinden. Vandaar.
Vanavond aan de slag!

Joep

Offline HuygenMeester

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 409
  • Land: nl
    • HuygenMeester
Re: Geconfijte gember versus Chinese stemgember
« Reactie #8 Gepost op: 20-02-2010 19:43 u »
Ik heb geen ervaring met verse gember maar wel met geconfijte gember.
Op een batch van 22 liter gebruikte ik 50 gram geconfijte gember (toegevoegd 20 min voor einde kooktijd). Hiervoor had ik een identiek bier (tripel) gebrouwen zonder gember :brouwen:. Zo kon ik kijken (proeven) wat voor effect dit opleverde. :biersmile:
Er was duidelijk verschil: ik gebruik geen geconfijte gember meer, want het fruitige van het eerste bier was veranderd in een muffe variant, jammer dus. :huilen:

Tags: