Hobbybrouwen > De smaak van korrelgisten

De smaak van Fermentis SafBrew WB-06

(1/2) > >>

Jacques:
In het kader van het onderzoek naar de smaken die gedroogde gisten geven word je verzocht deze peiling in te vullen als je ervaringen hebt met

Fermentis SafBrew WB-06

Jacques:
Gelet op de resultaten van de peiling tot nu toe kom ik tot de conclusie dat deze gist het volgende smaakprofiel heeft:
banaanachtig, kruidnagelachtig, fenolisch (volgorde smaken aan de hand van het aantal op een smaak uitgebrachte stemmen).

De smaken die slechts 1x gescoord hebben heb ik buiten beschouwing gelaten.

Zijn jullie het hierover eens?

Zo nee, vul alsnog de peiling in of discussieer hier over deze gist.

Shaka:
Mijn ervaring tot nu toe is dat deze gist niet heftig vergist. Ik had in mijn 30 liter FastFerment 20 liter zitten, maar de volgende keer ga ik 25 liter proberen. Dat moet ook wel lukken denk ik. Verder heb ik op 22,5 graden vergist(5 dagen) en op dezelfde temperatuur de nagegist (7 dagen). Het SG is gedaald van 1052 naar 1010.
Ik trek over een week een flesje open.

MO:
Ongeschikt voor het brouwen van weizen bier. Vergist veel te ver uit en een weizen moet mooi vol zijn niet kneiterdroog.

Drents Hopbier:

--- Citaat van: MO op 13-08-2019  11:17 u ---Ongeschikt voor het brouwen van weizen bier. Vergist veel te ver uit en een weizen moet mooi vol zijn niet kneiterdroog.
--- Einde van citaat ---

Niet kneiterdroog maar: Mouthfeel: Medium-light to medium body; never heavy. The choice for wheat beer fermentation.

Hopbier

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie