Zojuist het gistvat maar een ram gegeven, want lopen willen die gistjes voor geen meter (althans niet bij 18 ºC).
Bert
Met de 18º had ik ook wat moeite om de boel helemaal uit te vergisten.
Net overgeheveld naar een fles en de koudhop erbij.
Begin SG 1058
SG 1014 bij overhevelen. Dit in 8 dgn. Ik had de temp. in het begin al op laten lopen naar ruim 19º omdat de gisting niet op gang wilde komen en daarna in 24 uur terug naar 18º, de laatste 2 dgn weer van 18 naar 19º gebracht omdat het SG op 1016 bleef hangen.
Bij het overhevelen kwamen er veel gistpluimpjes omhoog die het weer wat troebel maakten.
De smaak is vol, lekker hoppig met een nootachtige afdronk. Ik weet niet of de koudhop de smaak zal verbeteren

, maar die gaat er nu toch bij.
Ik ga die hopgift in de laatste minuut ook eens toepassen in een Pils om te kijken of het bij ondergist ook werkt. Ik vind mijn pilsners altijd wat fris hoparoma missen en daar heeft dit bier zeker geen gebrek aan.
