ESB-Schema: wie brouwt wat

Gestart door De-Geert, 25-01-2010 09:00 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

De-Geert

Om het makkelijk terug te kunnen vinden, maak ik hier even een nieuw draadje met het schema.
Het is niet de bedoeling hier te discussieren. Wel eventuele onduidelijkheden op te helderen.
Deze tabel bevat de meest up-to-date plannen, die uit de discussies voortkomen.

Begin SG:
1057

Mout:
95% Pale
5% Cara120

maischschema:
1-staps op 64/65 graden (90 minuten).
Spoelen met 76oC water.
Maischdikte en spoelwater naar eigen inzicht.

HopvariantVergistingstemperatuurBrouwerOpmerkingen Brouwdatum
A1 18 RobinBMO mout21 feb
A1 18 TVERSCH15 feb
A1 18 ArnoudJ28 feb
A1 22 MO27 feb
A1 Jamil De-Geert & ZiguranaLeidingwater & "Burtonized" water14 feb
A2 18 JWVGMO & Dingemans14 feb
A2 18 Sjakie14 feb
A2 18 Oscar15 maart
A2 22 HermanMO mout, opgekweekte gist6 maart
A2 Jamil De-Geert & ZiguranaLeidingwater & "Burtonized" water14 feb
A2 Jamil William20 feb
A2 18 William20 feb
A2 Jamil Henielma27 feb
B1 18 RobinBMO mout21 feb
B1 18 Siris
B1 22 Gerb 27 maart
B1 Jamil Caspar6 maart
B2 18 Albertus12 feb
B2 Jamil Dennis24 feb
B2 22 Yoz28 feb
B2 Jamil Adrie25 feb

 
Variant Challenger gram/l (3min) Northdown gram/l (3min) EK Goldings gram/l (3min) Target gram/l (koud) EK goldings gram/l (koud)
A10.660.660.130.50.5
A20.660.660.1301
B11.3200.130.50.5
B21.3200.1301

Alle varianten: Target als bitterhop, deze gift: 30 IBu, de resterende 5 komt uit de late gift en is een schatting.

Koken:
90 minuten
na koken 20/30 minuten laten staan voor koelen (20 voor tegenstromers, 30 voor dompelaars)

Vergistingschema Jamil:
17oC -> 20oC (in 10 uur)
20oC tot SG=~1028
->17oC tot einde vergisting
(Koel naar 6oC, houd 2 dagen aan en "condition" 2 weken op 10oC)

Gist:
Wyeast 1968 London ESB

Bottelen:
5 gram suiker per liter

De-Geert

Ik wil dit draadje zo "schoon" mogelijk houden om hier zo veel mogelijk houden, zodat makkelijk te vinden is wat de bedoeling is.

Daarom heb ik de discussie afgesplitst naar hier:
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,14797.0.html

En ik moet toch ten minste 1x gebruik maken van mijn moderater-rechten.  ;D

RobinB

Hey geert,

Misschien handig om hier ook de hoeveelheid bottelsuiker aan te geven?
Koolzuursaturatie is een belangrijke factor bij de smaakbeleving.

Zou mooi zijn als we dat ook nog (wat) constant kunnen houden?

De-Geert


Caspar

Kan je de brouwdatum dan ook nog even bijwerken voor mij ;D (vorige week zaterdag).

William

Heeft Siris eigenlijk nog gebrouwen?

RobinB

Niks van gehoord... zou wel een aangename verassing zijn als hij wèl gebrouwen heeft?

De-Geert

Siris heeft mij doorgegeven dat het er niet van gekomen is, helaas.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.