Aangezien ik voornamelijk in de herfst en winter brouw ben ik mij langzamerhand weer aan het voorbereiden. Zeker met het weer van de afgelopen dagen heb ik er weer veel zin in. Dit jaar de 3 Monts proberen. Heb het eerste opzetje gemaakt. maischschema's vind ik zelf lastig en ik kwalificeer mij daarom nog als beginner.

-----------------------------------------------------------------------
¦ BrouwVisie Receptrapport ¦
-----------------------------------------------------------------------
Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept : 3 Monts kloon 2010
Kenmerk : 2010-1
Brouwdatum : 8-8-2010
Biertype : Saison (Sterke)
Aantal liters : 15
Gewenst begin SG : 1074 (8,1 Vol% alc.)
Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal brouwwater : 25,33 liter
Maischdikte : 3,50 l/kg
Maischwater : 15,26 liter
Spoelwater : 10,06 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 9 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid : 24 EBU(Glenn Tinseth)
Mout storting----------------------------------------------------------
Pilsmout 3 EBC 0,9 % 4361 gr 3 EBC
Kristalsuiker 9,1 % 436 gr 0 EBC
Massa hop--------------------------------------------------------------
Saaz 3,0 % 30 gr 60 Min. 13 EBU
Styrian Golding 6,0 % 30 gr 10 Min. 10 EBU
Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort : 3711 French Saison
Gist toegevoegd als : Giststarter
maischschema-------------------------------------------------------------
maischschema naam: Algemeen Maischschema
Stap 1: 55°C 10 Min. 3,5 l/kg
Stap 2: 65°C 60 Min. 3,5 l/kg
Stap 3: 75°C 5 Min. 3,5 l/kg
Hopelijk kunnen jullie mij wat tips geven, zodat het wat meer richting 3 monts komt. Zo niet dan heb ik vast weer een lekker biertje..
Groet Sjaak