Recepten > Gezamenlijk ESB project 2009/2010

ESB-Schema: wie brouwt wat

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De-Geert:
Om het makkelijk terug te kunnen vinden, maak ik hier even een nieuw draadje met het schema.
Het is niet de bedoeling hier te discussieren. Wel eventuele onduidelijkheden op te helderen.
Deze tabel bevat de meest up-to-date plannen, die uit de discussies voortkomen.

Begin SG:
1057

Mout:
95% Pale
5% Cara120

maischschema:
1-staps op 64/65 graden (90 minuten).
Spoelen met 76oC water.
Maischdikte en spoelwater naar eigen inzicht.

[tabular type=4 caption=""]
[row] Hopvariant Vergistingstemperatuur Brouwer Opmerkingen Brouwdatum [/row]
 [row] [data]A1[/data] [data] 18 [/data] [data]RobinB[/data] [data]MO mout[/data] [data]21 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A1[/data] [data] 18 [/data] [data]TVERSCH[/data] [data][/data] [data]15 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A1[/data] [data] 18 [/data] [data]ArnoudJ[/data] [data][/data] [data]28 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A1[/data] [data] 22 [/data] [data]MO[/data] [data][/data] [data]27 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A1[/data] [data] Jamil [/data] [data]De-Geert & Zigurana[/data] [data]Leidingwater & "Burtonized" water[/data] [data]14 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A2[/data] [data] 18 [/data] [data]JWVG[/data] [data]MO & Dingemans[/data] [data]14 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A2[/data] [data] 18 [/data] [data]Sjakie[/data] [data][/data] [data]14 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A2[/data] [data] 18 [/data] [data]Oscar[/data] [data][/data] [data]15 maart[/data]  [/row]
 [row] [data]A2[/data] [data] 22 [/data] [data]Herman[/data] [data]MO mout, opgekweekte gist[/data] [data]6 maart[/data]  [/row]
 [row] [data]A2[/data] [data] Jamil [/data] [data]De-Geert & Zigurana[/data] [data]Leidingwater & "Burtonized" water[/data] [data]14 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A2[/data] [data] Jamil [/data] [data]William[/data] [data][/data] [data]20 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A2[/data] [data] 18 [/data] [data]William[/data] [data][/data] [data]20 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]A2[/data] [data] Jamil [/data] [data]Henielma[/data] [data][/data] [data]27 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]B1[/data] [data] 18 [/data] [data]RobinB[/data] [data]MO mout[/data] [data]21 feb [/data] [/row]
 [row] [data]B1[/data] [data] 18 [/data] [data]Siris[/data] [data][/data] [data][/data]  [/row]
 [row] [data]B1[/data] [data] 22 [/data] [data]Gerb [/data] [data][/data] [data]27 maart[/data]  [/row]
 [row] [data]B1[/data] [data] Jamil [/data] [data]Caspar[/data] [data][/data] [data]6 maart[/data]  [/row]
 [row] [data]B2[/data] [data] 18 [/data] [data]Albertus[/data] [data][/data] [data]12 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]B2[/data] [data] Jamil [/data] [data]Dennis[/data] [data][/data] [data]24 feb[/data] [/row]
 [row] [data]B2[/data] [data] 22 [/data] [data]Yoz[/data] [data][/data] [data]28 feb[/data]  [/row]
 [row] [data]B2[/data] [data] Jamil [/data] [data]Adrie[/data] [data][/data] [data]25 feb[/data]  [/row]


Variant  Challenger gram/l (3min)  Northdown gram/l (3min)  EK Goldings gram/l (3min)  Target gram/l (koud)  EK goldings gram/l (koud)   [/row]
 A10.660.660.130.50.5A20.660.660.1301B11.3200.130.50.5B21.3200.1301
Alle varianten: Target als bitterhop, deze gift: 30 IBu, de resterende 5 komt uit de late gift en is een schatting.

Koken:
90 minuten
na koken 20/30 minuten laten staan voor koelen (20 voor tegenstromers, 30 voor dompelaars)

Vergistingschema Jamil:
17oC -> 20oC (in 10 uur)
20oC tot SG=~1028
->17oC tot einde vergisting
(Koel naar 6oC, houd 2 dagen aan en "condition" 2 weken op 10oC)

Gist:
Wyeast 1968 London ESB

Bottelen:
5 gram suiker per liter

De-Geert:
Ik wil dit draadje zo "schoon" mogelijk houden om hier zo veel mogelijk houden, zodat makkelijk te vinden is wat de bedoeling is.

Daarom heb ik de discussie afgesplitst naar hier:
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,14797.0.html

En ik moet toch ten minste 1x gebruik maken van mijn moderater-rechten.  ;D

RobinB:
Hey geert,

Misschien handig om hier ook de hoeveelheid bottelsuiker aan te geven?
Koolzuursaturatie is een belangrijke factor bij de smaakbeleving.

Zou mooi zijn als we dat ook nog (wat) constant kunnen houden?

De-Geert:
Check!

Caspar:
Kan je de brouwdatum dan ook nog even bijwerken voor mij ;D (vorige week zaterdag).

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