hoi allemaal,
Toen ik afgelopen zondag bij lekker weer samen met mijn vrouw een Hoegaarden wit dronk heb ik na ze uitgeschonken te hebben,het gistdepo bij elkaar gedaan met moutextrakt om zo opnieuw de gisting op gang te brengen.
Dat is gelukt want een woensdag stond het al goed te pruttelen en nadat ik hem een paar keer heb verdubbeld had ik woensdag een giststarter van 1,25 liter.
Op donderdag besloot ik het bier te brouwen. Iemand uitgenodigd die intresse had in het brouwproces en die had het boekje van Derk walsh bij.
Daarin stond tot mijn grootte verbazing in bij een witbierrecept dat het opkweeken vanuit de flesjes hoegaarden geen zin had omdat dat ondergist is.
Kan iemand mij vertellen of dat inderdaad ondergist is of toch bovengist.
En als het ondergist is of dat dan ook het hoegaarden gist is of alleen gist voor de hergisting.
Intussen staat het wel te gisten, het staat gewoon in de bijkeuken maar weet nu niet of ik hem kouder of warmer moet zetten.
Groeten, roco