Hoi Wim,
Het een en ander is afhankelijk van hoeveel gist je nodig hebt. Brouw je veel (liters) en zwaar (hoog SG), dan heb je meer gist nodig om de klus te klaren (zonder bijsmaakjes).
Er zijn op dit forum de meest exotische opkweekmethoden te vinden, maar dat is niet altijd/allemaal nodig.
Hier:
http://www.mrmalty.com/calc/calc.htmlKan je zien hoeveel je nodig hebt en hoeveel je (vrij simpel) kan opkweken. Voor jou geldt de "simple starter" optie.
Een aanrader is ook om in plaats van de propagator, Activator (XL) pakken van Wyeast te kopen. die zijn ca 50% duurder, maar bevatten 3x zoveel gist.
Voor ons brouwsel (karemaliet) hadden we Belgian Abby II nodig
Dat is een merkwaardige keuze?
Waarop is dat gebaseerd?
De Belgian Abbey II gist (Rochefort) heeft een zeer karakteristiek gistprofiel, dat ik niet proef in de Karmeliet.