Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: BONK 2009 D2 Weizendoppelbock. Chris Aarsen en Marcel Oorthuis  (gelezen 7059 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DD

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Land: de
Tijdens het BONK 2009 was er een 2e plaats in de categorie D met een puntenaantal van 85 en een vermelding op het keuringsrapport van "Mooi bier!",  voor de brouwers van de DIRK DENNEMANN BREWERY Co.:  Chris Aarsen & Marcel Oorthuis .

Zie hier hun recept.
De hoeveelheden gelden voor 20 liter bier.

Weizendoppelbock.

Pilsmout 2572 gram
Tarwemout 2572 gram
Ambermout 386 gram
Special B mout 100 gram
Zwartemout 50 gram
Kandijsuiker bruin 257 gram
Basterdsuiker bruin 94 gram

Brouwwater 18 liter
Spoelwater 16 liter

Maischschema 53 gr. 20 min
64 gr. 20 min
74 gr 60 min
78 gr. 5 min

Kooktijd 90 minuten
Tijdens begin koken toegevoegd: 21 gram hopbloemen Hallertauer Perle
780 gram rode bessen
4 kruidnagels

15 minuten voor einde koken toegevoegd:
25 gram Hopbloemen Tettnanger

Gebruikte gist: Korrelgist Safale S-04

Begin SG. 1074
Eind SG. 1019
Alcohol: 7,9 vol.%

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.929
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: BONK 2009 D2 Weizendoppelbock. Chris Aarsen en Marcel Oorthuis
« Reactie #1 Gepost op: 22-11-2009 14:03 u »
Ziet er smakelijk uit en gefeliciteerd met de prijs!

Je hebt de kruidnagel vrij lang meegekookt. Waren dat hele of gemalen kruidnagels en hoe vind je het terug in de geur/smaak van het bier?

Het lijkt me een aparte combinatie kruidnagel en bessen hoewel het in de keuken volgens mij ook wel eens samen wordt gebruikt.

Offline DD

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Land: de
Re: BONK 2009 D2 Weizendoppelbock. Chris Aarsen en Marcel Oorthuis
« Reactie #2 Gepost op: 22-11-2009 16:00 u »
Het waren 4 hele kruidnagels, maar ze geven wel net even dat extra smaak gevoel aan de weizendoppelbock.

Tags: