Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


BONK 2009 D2 Weizendoppelbock. Chris Aarsen en Marcel Oorthuis

Gestart door DD, 22-11-2009 13:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DD

Tijdens het BONK 2009 was er een 2e plaats in de categorie D met een puntenaantal van 85 en een vermelding op het keuringsrapport van "Mooi bier!",  voor de brouwers van de DIRK DENNEMANN BREWERY Co.:  Chris Aarsen & Marcel Oorthuis .

Zie hier hun recept.
De hoeveelheden gelden voor 20 liter bier.

Weizendoppelbock.

Pilsmout 2572 gram
Tarwemout 2572 gram
Ambermout 386 gram
Special B mout 100 gram
Zwartemout 50 gram
Kandijsuiker bruin 257 gram
Basterdsuiker bruin 94 gram

Brouwwater 18 liter
Spoelwater 16 liter

Maischschema 53 gr. 20 min
64 gr. 20 min
74 gr 60 min
78 gr. 5 min

Kooktijd 90 minuten
Tijdens begin koken toegevoegd: 21 gram hopbloemen Hallertauer Perle
780 gram rode bessen
4 kruidnagels

15 minuten voor einde koken toegevoegd:
25 gram Hopbloemen Tettnanger

Gebruikte gist: Korrelgist Safale S-04

Begin SG. 1074
Eind SG. 1019
Alcohol: 7,9 vol.%

William

Ziet er smakelijk uit en gefeliciteerd met de prijs!

Je hebt de kruidnagel vrij lang meegekookt. Waren dat hele of gemalen kruidnagels en hoe vind je het terug in de geur/smaak van het bier?

Het lijkt me een aparte combinatie kruidnagel en bessen hoewel het in de keuken volgens mij ook wel eens samen wordt gebruikt.

DD

Het waren 4 hele kruidnagels, maar ze geven wel net even dat extra smaak gevoel aan de weizendoppelbock.

Vergelijkbare Topics (7)

13662

Reacties: 0
Gelezen: 6491

13506

Reacties: 0
Gelezen: 7695

13519

Reacties: 2
Gelezen: 8263

13522

Reacties: 6
Gelezen: 6710


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.