Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Waarom nemen mensen witte kandij? Eenmaal opgelost is het hetzelfde als kristalsuiker, toch.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Het protocol dat notabene weken duurt om kandij te maken is er niet voor Jan met de korte achternaam.
Nee, dan is het opgeloste kandij.100 gram kandij in 1 liter water smaakt anders als 100 gram suiker in 1 liter water.
Witte kandij = kristalsuiker
Mijn colega.Ik zal het in hoogst eigen persoon ook doen.Als ik dan niets proef, dan hou ik er voor altijd over op (beloofd).Maar als ik en anderen wel wat proef, dan wil in nooit meer de stelling zien dat kandij hetzelfde is als suiker.
Ik weet niet of dat speelt tussen kristalsuiker en kandij, maar de oplossingen moeten uiteraard wel dezelfde concentraties sucrose hebben, anders proef je sowieso een verschil!
Als je kijkt naar de manier van productie is het overigens wel te verwachten dat zuivere kristalsuiker gelijk is aan zuivere kandij. Beiden worden immers gemaakt uit een sucrose-oplossing. Bij kristalsuiker mogen de kristallen niet groot worden, bij kandij wel (voor de sier) en dat duurt lang.Maar leuk om ff te testen inderdaad!
Hoppie, als je alle twijfel weg wilt nemen kun je zo'n driehoekstest het beste doen met Robin toekijkend met een vergrootglas . Dan geloven we je.
Even een oud draadje uit de modder trekken.Hoe is deze test afgelopen heren?Enige verschillen kunnen ontdekken?
De vorige maand was op de clubavond van De Roerstok een suikerspecialist van de Suiker Unie te gast.Hij bevestigde dat witte kandijsuiker en kristalsuiker exact dezelfde suikers zijn. Smaakverschil zou niet kunnen.
Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Als je een brokje kandijsuiker in je mond neemt of hetzelfde gewicht in kristalsuiker, krijg je toch twee keer een andere smaak beleving. Ik heb zelf de ervaring gehad, met normale en extra fijne kristalsuiker. Maar ik ben het wel met je eens, dat het voor het brouwen van bier geen smaak verschil zou moeten geven.
Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Als je een brokje kandijsuiker in je mond neemt of hetzelfde gewicht in kristalsuiker, krijg je toch twee keer een andere smaak beleving. Ik heb zelf de ervaring gehad, met normale en extra fijne kristalsuiker.