Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: BONK 09 C1 - Lichte Weizenbock - Caspar  (gelezen 3378 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
BONK 09 C1 - Lichte Weizenbock - Caspar
« Gepost op: 18-11-2009 20:33 u »
Dag heren,

Bij deze het recept van mijn Weizenbock waarmee ik 88 punten heb gehaald op het BONK.

Het commentaar:

Visuele aspecten: Constante stroom CO2, helder tot tweeschijn, ongelijkmatig schuim (14/15).
Geur: Matig kauwgom, matig banaan, matig moutig / tarwe, zwak zoetig (22/25).
Smaak: Matig banaan, matig kruidnagel, matig moutig / tarwe, matig zoetig (22/25).
Basissmaak: Volgens soort (8/10).
Body: Volgens soort (5/5).
Mondgevoel: Zwak koolzuur, matig plakkerig (5/5).
Nasmaak: Zwak alcohol, matig zoetig / moutig (12/15).

Conclusie: Mooi bier, goed gebrouwen. Prachtige banaan- en kauwgom-esters in geur. Ik heb eigenlijk weinig aan te merken. Proficiat, hopelijk heb je er nog genoeg van (nou, de voorraad slinkt snel ;D).

----

Lichte Weizenbock

A ProMash Recipe Report

Recipe Specifics
----------------

Batch Size (L):          28.00    Wort Size (L):     28.00
Total Grain (kg):         8.59
Anticipated OG:          1.067    Plato:             16.27
Anticipated EBC:          14.4
Anticipated IBU:          20.9
Brewhouse Efficiency:       68 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Pre-Boil Amounts
----------------

Evaporation Rate:      15.00    Percent Per Hour
Pre-Boil Wort Size:   36.13    L
Pre-Boil Gravity:      1.052    SG          12.77  Plato

Grain/Extract/Sugar

   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
  2.3     0.20 kg.  Light Dry Malt Extract                       1.042     17
 48.8     4.19 kg.  Tarwemout - Dingemans         BelgiŽ         1.038      4
 19.5     1.68 kg.  Viennamout - Weyermann        Duitsland      1.038     10
 19.5     1.68 kg.  Pilsener 3 - Dingemans        BelgiŽ         1.037      3
  9.8     0.84 kg.  Munichmout 15 - Dingemans     BelgiŽ         1.037     19

Potential represented as SG per pound per gallon.


Hops

   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 16.77 g.     Perle                             Whole    6.90   8.2  First WH
 16.77 g.     Perle                             Whole    6.90   8.5  60 min.
 16.77 g.     Perle                             Whole    6.90   4.2  15 min.
  8.39 g.     Perle                             Whole    6.90   0.0  0 min.


Yeast
-----

Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen (20 tot 20,5 oC gecontroleerd vergist)

Mash Schedule
-------------

                     Step   Rest   Start   Stop  Heat     Infuse   Infuse  Infuse
Step Name            Time   Time   Temp    Temp  Type     Temp     Amount  Ratio
---------------------------------------------------------------------------------
Beta Amylase           0     40     63      63   Infuse    67       30.00   3.58
Alpha Amylase         10     20     73      73   Infuse    73        0.00   3.58
Spoelen                5      1     78      78   Infuse    78        0.00   3.58

Notes
-----

Eind SG 1014.

http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,12786.msg164704.html#msg164704

Tags: