Recepten > Kloonbrouwsels

OPROEP aan de bezitters van een REFRACTOMETER

(1/19) > >>

Adrie:
OPROEP aan de bezitters van een REFRACTOMETER.

Wellicht worden er nog vele bieren gekloond, dus ik wil de bezitters van een refractometer oproepen om als zij een commercieel bier proeven even een hydrometer en een refractometerbepaling te doen, zodat we een einddichtheid hebben en een begindichtheid kunnen berekenen. Zo kunnen we alvast een database-je opbouwen voor eventueel te klonen bieren. Ik heb er sinds kort ook 1 en ik zal dit uiteraard ook doen.

Groeten,

A3

Bas:
Hoi Adrie,

Is het misschien nuttig om daar een aparte thread voor te beginnen? Dan kan iedereen die eens een commercieel bier na-meet zijn gegevens daar in vermelden, ook voor bieren die nu niet worden gekloond (maar misschien ooit wel eens).

Grt, Bas H.

Jacques:
Goed idee Bas!

Bij deze dus uitgevoerd.

:degroeten: Jacques

gelfling:
Geen probleem, maar gebruiken we daarvoor jouw spreadsheet?

Adrie:
Dat is niet strikt nodig. Als je de dichtheid gemeten met de hydrometer vermeldt en de gemeten graden Brix met de refractometer, kan de originele begindichtheid berekend worden met Promash, mijn spreadsheet of welke andere dan ook. Het belangrijkst is dat de ruwe meetdata gemeld worden.

Groeten,

A3

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie