Wat is begin-SG na toevoeging van honing?

Gestart door sjoerdmulder, 01-11-2009 19:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

sjoerdmulder

Beste mensen,

Mijn wort (20,5 liter) had bij kamertemperatuur een SG van 1078. Ik heb het een paar dagen laten gisten en er toen 600 gram honing bijgedaan.

Hoe kan ik nu mijn 'theoretische' begin SG uitrekenen? Het gaat mij erom, uiteindelijk met begin- en einddichtheid een benadering van het alcoholpercentage te krijgen.

Alvast bedankt!

William

Volgens promash geeft dit na toevoeging van 600 gr honing een sg van 1089

RobinB

Weet het ook niet precies, maar bevat honing niet ca 80% suiker?
Dan is het hetzelfde als ongeveer 500 g suiker! :)

sjoerdmulder

Citaat van: William op 01-11-2009  19:56 uVolgens promash geeft dit na toevoeging van 600 gr honing een sg van 1089

Bedankt!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.