Per e-mail heb ik van Jean de Gooijer het volgende recept mogen ontvangen waarmee hij een eerste prijs heeft gewonnen in de klasse B ONK 2004 (33 inzendingen in de klasse).
Hoeveelheid wort: 30.00 L
Totaal mout/graan: 6.77 kg
Begin SG 1059
Eind SG 1016
Berekende kleur EBC: 52.0
Berekende bitterheid EBU: 18.8
Rendement (Amerikaans systeem): 86 %
Kooktijd: 90 minuten
Moutstorting
% Hoeveelh. Naam EBC
-----------------------------------------------------------------------------
76.8 5.20 kg. Pilsener 3 - Dingemans 3
11.8 0.80 kg. Munichmout 15 - Dingemans 20
5.5 0.38 kg. CaraMunich (Cara 120) - Dinge 120
4.4 0.30 kg. Chocolate (Mout Roost 900) - 900
1.5 0.10 kg. Carafa Special ontkaft II 1200
Hop
Hoeveelh. Naam Alfa Kooktijd
-----------------------------------------------------------------------------
57.00 g. Fuggle 4.50 90 min.
Gist
-----
Braumeister porter en stout
Maischschema
-------------
Temp. 53 63 73 78
Tijd 20 60 15 1
Jean heeft te kennen gegeven dat hij voor eventuele vragen bereikbaar is via zijn e-mailadres jeandaya@wxs.nl