ONK 04 D5 : Imperial Russian Stout

Gestart door JvH, 12-06-2004 10:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JvH

Geacht forum,

Hierbij het recept van een Imperial Russian Stout, die twee jaar achtereen 84 punten behaalde.

Hierbij het recept voor 10 ltr

3 kg pilsmout
200 g zwarte mout
200 g amber mout
160 g geroosterde gerst
65 g Bullion hop
20 g Kent Goldings hop
Wyeast 1084
10 ltr water om te maischen

1 1/2 uur op 65 graden maischen (dalende infusie)
Spoelen (SG 1080)
1 uur koken (Goldings laatste kwartier erbij)
Ongeveer 10 dagen gisten en bottelen.

Met vriendelijke groeten Hans  :degroeten:

MO

Wat waren je SG's en vergistingstemperaturen? Je hebt dus niet gelagerd?
gr
MO

JvH

Hoi MO,

Begin SG 1.089, eind SG 1.022, vergist bij 22°C.
De tweede gisting doe ik altijd in de fles.

 :degroeten: Hans

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.