Ongetwijfeld zullen er nog meer vergistingsschema's zijn. Kunze kijkt niet in elk gistvat...
Precies,
In theorie zou het kunnen dat Bolten, Hannen, Gatz en Diebels bij 20 graden worden geënt en dan lekker vlot gisten. Ik noem er maar een paar...
We weten het eigenlijk alleen van Zum Uerige. Niet dat ik Narziss niet serieus wil nemen.
Waar het mij om gaat is dat Dirk schreef dat dat
veel te warm is. Met name het woord 'veel' trek ik in twijfel. 'Wellicht iets' vind ik genuanceerder.
Desalniettemin heb ik mijn alt vergist rond de 16 graden C.
Vandaag gebotteld. (Een kratje en twee fusten van elk zo'n 15L) Ja dat is snel. sg van 1,010 dus veel gaat daar niet meer vanaf. Smaak was al goed. Maar met nog een beetje diacetyl in de neus zoals we van de Nottingham gewend zijn als hij nog zo jong is. Dat gaat er wel vanaf de komende week. Maar zoals het er nu uit ziet kan ik oudejaarsavond een paar mooie potten alt drinken.