Het heeft lang geduurd, maar zaterdag gaat het dan echt gebeuren. De gist staat al zijn best te doen.
Voor 30 liter wort:
Mout:
85% Münchenermout (5 kg)
8,5% Cara120 (500 g)
6,5% Pilsmout (390 g)
Maischschema:
10 minuten op 50 graden
25 minuten opwarmen
30 minuten op 62 graden
20 minuten opwarmen
20 minuten op 72 graden
75 minuten koken
Hop:
Spalt Select, 4,4% FWH 30 gram
Hallertau Mittelfruh 4,0% FWH 30 gram
Hallertau Mittelfruh 4,0% 60 minuten 30 gram
Hallertau Mittelfruh 4,0% 30 minuten 20 gram
Hallertau Mittelfruh 4,0% 15 minuten 50 gram
Gist:
Wyeast 1007 German Ale, 2 liter giststarter
Ik wil vergisten bij 15 graden en lageren bij 10 graden.