Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Bavaria's thuistap  (gelezen 8525 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bas

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 455
Bavaria's thuistap
« Gepost op: 13-06-2004 17:12 u »
Gisteren heb ik Bavaria's antwoord op de Heineken beertender bij de AH zien staan. Een thuistap voor 10 liter vaatjes, gekoeld door een koeltas die in de vriezer moet (of door het vaatje in de koelkast te koelen), en met een simpele tapkraan die op het vaatje gaat. Net als bij Heineken geen koolzuurbron te herkennen. Toch beweren ze dat het bier 15 dagen houdbaar is na opening van het vat (en dat zonder gebruik van de door stroom aangedreven compressor die Heineken in hun beertender gebruikt).

Iemand een idee of deze vaatjes door ons hobbybrouwers hervulbaar zijn? Ik vermoed dat ze een intern koolzuurpatroon gebruiken dat op de een of andere manier door de tapkraan geactiveerd wordt.

Grt, Bas H.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

sparklet

  • Gast
Re:Bavaria's thuistap
« Reactie #1 Gepost op: 28-08-2004 20:47 u »
Bas, vaatje bestaat uit twee delen, onder bier, boven een drukvat voor koolzuur. Beiden hebben een eigen aansluiting.
Bier wordt via de tapkop, met ingebouwd reduceer, op druk gebracht.
Vaatje is eenvoudig te "kraken" : ontlucht, sloop plastic ring, draai vervolgens de aansluiting met een waterpomptang oid los.
Als het draaien stokt, dan moet je de veertjes aan de onderkant even indrukken met een kleine schroevendraaier.
Als de aansluiting los is kan je de ring met borgveren verwijderen, scheelt de volgende keer werk.
Met vullen moet je wat opletten, laatste beetje gaat erg hard.
Koolzuur bijvullen gaat door een gasslang (CO2) hard tegen de koolzuuraansluiting te drukken. Maximale vuldruk staat op vat.

Offline cabra

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 19
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Bavaria's thuistap
« Reactie #2 Gepost op: 27-06-2014 15:43 u »
Zouden jullie deze thuistap aanraden?

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.890
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: Bavaria's thuistap
« Reactie #3 Gepost op: 27-06-2014 16:01 u »
Wordt niet meer geleverd, nee dus.

Tags: thuistap