Bavaria's thuistap

Gestart door Bas, 13-06-2004 17:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bas

Gisteren heb ik Bavaria's antwoord op de Heineken beertender bij de AH zien staan. Een thuistap voor 10 liter vaatjes, gekoeld door een koeltas die in de vriezer moet (of door het vaatje in de koelkast te koelen), en met een simpele tapkraan die op het vaatje gaat. Net als bij Heineken geen koolzuurbron te herkennen. Toch beweren ze dat het bier 15 dagen houdbaar is na opening van het vat (en dat zonder gebruik van de door stroom aangedreven compressor die Heineken in hun beertender gebruikt).

Iemand een idee of deze vaatjes door ons hobbybrouwers hervulbaar zijn? Ik vermoed dat ze een intern koolzuurpatroon gebruiken dat op de een of andere manier door de tapkraan geactiveerd wordt.

Grt, Bas H.

sparklet

Bas, vaatje bestaat uit twee delen, onder bier, boven een drukvat voor koolzuur. Beiden hebben een eigen aansluiting.
Bier wordt via de tapkop, met ingebouwd reduceer, op druk gebracht.
Vaatje is eenvoudig te "kraken" : ontlucht, sloop plastic ring, draai vervolgens de aansluiting met een waterpomptang oid los.
Als het draaien stokt, dan moet je de veertjes aan de onderkant even indrukken met een kleine schroevendraaier.
Als de aansluiting los is kan je de ring met borgveren verwijderen, scheelt de volgende keer werk.
Met vullen moet je wat opletten, laatste beetje gaat erg hard.
Koolzuur bijvullen gaat door een gasslang (CO2) hard tegen de koolzuuraansluiting te drukken. Maximale vuldruk staat op vat.

cabra

Zouden jullie deze thuistap aanraden?

Herman

Wordt niet meer geleverd, nee dus.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.