OBBK 2009 C3 Double IPA

Gestart door William, 04-10-2009 15:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

William

Hieronder het recept van de Double IPA (de Hoppa) waarmee ik op het OBBK2009 de 3e prijs in de C-klasse heb gewonnen met 81 punten.

Opmerkingen: Mooi bier! Fijne schuimkraag. Ik mis wat van de rijke hopgeur die dit biertype karakteriseert. Mag meer aromahop/dryhop in. De hopgeur op zich is fijn en bloemig.

In dit commentaar kan ik me goed vinden. Ik had, zoals sommigen in deze draad al hadden gezegd, toch moeten koudhoppen.
--------------------------------------

Recept Hoppa
Brewing Date: Wednesday May 27, 2009
Head Brewer:  William


Recipe Specifics
Batch Size (L):          16.00    Wort Size (L):    16.00
Total Grain (Kg):         5.05
Anticipated OG:          1.083    Plato:            20.02
Anticipated EBC:          16.8
Anticipated IBU:          60.7
Brewhouse Efficiency:       81 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Actual OG:  1.084   Plato: 20.23
Actual FG:  1.010   Plato:  2.56

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 77.1     3.90 kg.  Palemout 7                                   1.037      7
  9.9     0.50 kg.  Kristalsuiker                                1.047      0
 11.0     0.55 kg.  Munichmout 15                                1.037     15
  2.0     0.10 kg.  Cara Crystal 120                             1.034    120

Hops
   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 10.00 g.     Warrior                           Pellet  16.00  31.0  90 min.
 15.00 g.     Amarillo                          Pellet   9.20  12.4  30 min.
 28.00 g.     Amarillo                          Pellet   9.20  12.1  15 min.
 19.06 g.     Amarillo                          Pellet   9.20   5.2  5 min.


Yeast
Wyeast 1056 Amercan Ale/Chico

Water Profile
Veghel water (350 ppm HCO3) 50% verdund met demi-water en calcium weer aangevuld met 2.1 gr CaSO4


Mash Schedule

Grain kg:     4.55
Water L:     16.02 - Before Additional Infusions

L Water Per kg Grain: 3.52 - Before Additional Infusions


Intermediate Rest Temp:      53  Time:  10
Saccharification Rest Temp:  65  Time:  45
Mash-out Rest Temp:          72  Time:  10
Sparge Temp:                  0  Time:   0

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.