Weet je zeker dat je van volledig plat bier houdt (domme vraag, natuurlijk weet je dat zeker).
Maar ook een stout heeft doorgaands wat koolzuur, wel veel minder weleenswaar.
Er al eens aan gedacht om je batch op te splitsen en eens te experimenteren met de hoeveelheid bottel suiker?
Bijvoorbeeld 2 gram en 4 gram /liter?
Ik kan me hier bij aansluiten. Ik vind zelf wat koolzuur erg lekker, maar als je (denkt dat je) minder/geen wilt, niemand zal je tegen houden! Probeer het uit, en doe voor de grap inderdaad ook wat flesjes mét wat suiker, zodat je voor jezelf kunt uitvinden wat je lievelingshoeveelheid CO2 is, en ons meteen kunt vertellen wat er gebeurt als je geen hergisting doet, ten opzichte van wel hergisting (dat laatste vind ik dan belangrijk). Dat is een experimentje dat vrijwel geen moeite, geld of tijd kost. Ik zou dat erg waarderen! (en ga dat zelf ook maar eens proberen binnenkort. Leuk!!)
Normaal is 6 of 7 gram per liter, ik doe ook vaak 4, dat levert wat fijner schuim en minder overdadige bruis op. 2, 1 en 0 ben ik naar benieuwd.