Water

Gestart door sssjoerd, 20-08-2009 15:04 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

sssjoerd

Wat voor water gebruiken jullie zoal? Uitsluitend kraanwater? Of bronwater?

Adrie

Gebruik de zoekfunctie maar eens, dan zul je genoeg tegenkomen.

De meesten van ons gebruiken gewoon kraanwater en passen de zuurgraad van het beslag in de maischkuip aan tot een pH van 5,2 tot 5,6 met melkzuur. Bij donkere bieren moet soms kalk worden toegevoegd. En sommigen gebruiken calciumsulfaat (gips) en/of calciumchloride om hun water aan te passen. Meestal is kraanwater goed, soms is het te hard en moet je aanzuren. Als beginner zou ik me voorlopig nog maar niet druk maken over water en gewoon kraanwater gebruiken.

sssjoerd

Ok, zal ik doen

Adrie

Er zijn ook nog wat interessante artikelen over water:

Water 1
Water 2
Water 3.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.