3-10-2009 - OBBK2009 Bierbrouwkampioenschap

Gestart door PietO, 13-08-2009 14:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

PietO

Beste Bierbrouwers,  
 
ook dit jaar organiseert het Bergsche Bierbrouwersgilde weer op zaterdag, 3 oktober 2009 het jaarlijkse

"Open Bergsche Bierbrouwkampioenschap (OBBK)"

(nu voor de 17e keer). Hierbij worden jullie weer allemaal uitgenodigd om deel te nemen! Ja, wij weten dat het BONK ongeveer een maand later plaats vind, maar in Bergen op Zoom worden alle biertypen gekeurd. Daarnaast is het OBBK altijd voor een verrassing goed: na het ONK zijn de bieren nu zeker goed gerijpt en dus een herkansing kan je wagen.

De keuring en prijsuitreiking zal tegelijk plaats vinden met het Bergsche Bierfestival, zodat een gezellig, bierig en muzikaal entourage verzekerd is. Alle informatie over het festival, inschrijvingsformulieren (inschrijven tot 19 sept.), kosten, reglement, foto's etc. vindt je op onze site: http://www.bergsbierfestival.nl.

Wij rekenen weer op jullie deelname (afgelopen jaar ongeveer 100 inzendingen !!)

Bergsche Bierbrouwers Gilde,
Piet Oosterhaven
Wedstrijdsecretariaat
Email: wedstrijd@bergsbierfestival.nl


Caspar

Dit jaar ben ik zeker aanwezig! De datum staat al genoteerd in de agenda... al heb ik niet zo veel bieren klaar staan om mijn titel te verdedigen ::).

PietO

Misschien dat ik eens buiten mededinging mag meedoen?

Wel prijzen in het verleden weggehaald voor je neus, maar op het ONK kwam ik maar op gedeelde 4e-5e plaats met de Witte LaTrappe. Benieuwd wat dat als Weizen oplevert op het ONK2009


William

Ik zal ook present zijn. Ik heb me net ingeschreven.

JWVG

Ik kan er helaas niet bijzijn  >:(. Jammer, want ik had er eigenlijk meer zin in dan in het BONK, waar ik wel naar toe ga. En ik had mezelf voorgenomen om niet mee te doen aan competities waar ik niet aanwezig ben, dus het moet maar even over gaan.

Volgend jaar beter....

 :degroeten: Jw.

Adrie

Ik denk dat ik wel mee ga doen, want ik heb wel een paar bieren die ik aan een onafhankelijke jury wil voorleggen. En het lijkt me ook heel leuk om erbij te zijn.

RobinB

Citaat van: JWVG op 13-08-2009  21:12 uwant ik had er eigenlijk meer zin in dan in het BONK, waar ik wel naar toe ga.
Gezellig!  :proost2:

JWVG

Ik overweeg nog steeds half om er "op z'n Jaspers" naar toe te gaan - dus niets insturen, wel ruilbiertjes meenemen, en gewoon een heel leuke dag hebben. Want (a) ik heb niet zo heel veel met Bock zelf brouwen, en (b) de tijd gaat dringen, ik kan pas brouwen op 5 september. Aan de andere kant: mijn vorige bock was aardig gelukt, en de nieuwe vriend van mijn zus komt kijken bij het brouwen, en die houdt wel van bock. Ik zie dus wel of ik iets meeneem.

Maar jij komt dus ook! Leuk!

 :degroeten: JW.

PietO

Citaat van: William op 13-08-2009  20:28 uIk zal ook present zijn. Ik heb me net ingeschreven.
Inschrijving ontvangen (je bent echt de eerste) en zal verwerkt worden; nog even wachten tot volgende week.




PietO

Beste brouwers van brouwersgilde "de Roode Toren"

Adrie Otte heeft zich nu ook beschikbaar gesteld om als inleveradres voor Zutphen en omstreken op te treden, dus probeer de super bierpul nu eens naar het Noorden te krijgen .....


Adrie

Bedankt, Piet. We gaan ons best doen, nietwaar mannen?

William

Citaat van: PietO op 15-08-2009  11:49 uInschrijving ontvangen (je bent echt de eerste) en zal verwerkt worden; nog even wachten tot volgende week.

De bieren worden toch niet gekeurd op volgorde van inschrijving. Een bier dat als eerste gekeurd lijkt me minder kans te hebben op een goede beoordeling omdat een keurmeester toch altijd de mogelijkheid wil hebben om een volgend bier beter of slechter te keuren  :-\  Oh je, daar gaan we weer ;D

Henielma

Dit jaar ga ik voor het eerst naar dit OBBK. Ik zal een paar bieren insturen die reeds gebrouwen zijn en mogelijk ga ik er nog 1 brouwen.

PietO

Citaat van: William op 18-08-2009  15:28 uDe bieren worden toch niet gekeurd op volgorde van inschrijving. Een bier dat als eerste gekeurd lijkt me minder kans te hebben op een goede beoordeling omdat een keurmeester toch altijd de mogelijkheid wil hebben om een volgend bier beter of slechter te keuren  :-\  Oh je, daar gaan we weer ;D
William,

Zeer goed opgepast: daar was ik ook bang voor en dit mogelijke probleem is zeker niet denkbeeldig!

Mijn ervaring na 5 keuringen met totaal 80-110 inzendingen is dat
1. de bieren als eerste per klasse opgedeeld worden over de keurmeesters (sommige hebben zo hun voorkeur)
2. binnen een klasse worden de bieren (ongeacht het inschrijvingsnummer) per type vaak opgedeeld over een klein aantal keurmeesters
3. deze zal naar eigen voorkeur een volgorde aanhouden.

Een en ander zie ik in de volgorde van ingevulde keuringsformulieren: deze hebben geen relatie tot de inschrijvingsnummers. Tot zover dus een geruststelling!




Albertus

Citaat van: PietO op 18-08-2009  13:59 uAdrie Otte heeft zich nu ook beschikbaar gesteld om als inleveradres voor Zutphen en omstreken op te treden, dus probeer de super bierpul nu eens naar het Noorden te krijgen .....

Zo'n uitdaging kan je eigenlijk niet laten liggen.
Moet ik wel weer gaan bottelen in die euro-flesjes :echtboos:

Bert

PietO

Citaat van: Albertus op 18-08-2009  19:09 uZo'n uitdaging kan je eigenlijk niet laten liggen.
Moet ik wel weer gaan bottelen in die euro-flesjes :echtboos:

Bert
Nee hoor, met een heel klein beetje aftrek worden ook andere flesjes gekeurd. Maar ja, andere typen zijn lastiger te transporteren naar verzameladressen etc.; er zijn een paar regels en dit is de beroemde "stok" achter het flesje.

William

Citaat van: PietO op 18-08-2009  18:41 uEen en ander zie ik in de volgorde van ingevulde keuringsformulieren: deze hebben geen relatie tot de inschrijvingsnummers. Tot zover dus een geruststelling!

We zullen er maar vanuit gaan dat alles vrij willekeurig gebeurd.

Wel leuk om eens wat statistiek aan te bedrijven. Ik heb dat wel eens gedaan met de ONK uitslagen van 2007. Hier was in ieder geval geen trend waar te nemen dat bieren met een laag inschrijfnummer anders werden beoordeeld (in rang op eindlijst) dan bieren met een hoog inschrijfnummer. Alleen bij de D-klasse was er een lichte neiging tot een betere beoordeling bij een laag inschrijfnummer (treedt er verzadiging van de keurder op - er waren toen 117 klasse D-bieren).

PietO

ik ga even op vakantie :elifant: (helaas zonder eigen bier; geen plaats op mijn bootje :( ) en kan evt. discussies dus niet opvolgen.

Inschrijvingen worden echter wel verwerkt als de nieuwe versie Oscar's bierkeurings programma niet op tilt slaat. Trouwens net ontdekt hoe je als zuinige brouwer niet gebruikte/bedrukte, zelfklevende wedstrijdetiketten nog kunt gebruiken: op een leeg vel stickerpapier plakken en weer de printer in  :lessmile:; simpel en handig als je maar een paar etiketten per keer moet drukken en het programma natuurlijk altijd linksboven start.


Oscar

Ik denk dat ik ook maar eens een inzending waag... :brouwen:

De-Geert

Ik ben ook van plan mee te doen. Ik heb in ieder geval een superstijlvast witbier, en een APA. Het staat al een hele tijd in mijn agenda, dus ik doe maar gewoon mee.


Caspar

Zo, mijn vier bieren zijn ook ingeschreven... dit keer ga ik geen scores gokken, we zien het allemaal wel ;D!

Oscar

Waarom doen jullie (OBBK) nog niet aan digitale inschrijving, zoals bij de ONK's en BONK'en al wel gebruikelijk is?

Rene Geilings

Citaat van: Oscar op 25-08-2009  15:00 uWaarom doen jullie (OBBK) nog niet aan digitale inschrijving, zoals bij de ONK's en BONK'en al wel gebruikelijk is?

Oscar,

Digitale inschrijving stond wel gepland voor dit jaar maar aangezien ik het razend druk heb is het er helaas niet van gekomen. Denk je dat het er meer inschrijvingen zouden zijn dan?

grtz.

Oscar

Citaat van: Rene Geilings op 26-08-2009  20:30 uDenk je dat het er meer inschrijvingen zouden zijn dan?

Nee, 't is meer een stukje gemak.. :) en aangezien de digitale inschrijving al enkele jaren "standaard" is en de scripts via het labo voorhanden zijn... ::)

Rene Geilings

Citaat van: Oscar op 26-08-2009  21:36 uNee, 't is meer een stukje gemak.. :) en aangezien de digitale inschrijving al enkele jaren "standaard" is en de scripts via het labo voorhanden zijn... ::)

In welke taal zijn deze scripts, PHP, javascript of anders en heb ik er een database voor nodig of kan je me anders wat meer info sturen?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.