3-10-2009 - OBBK2009 Bierbrouwkampioenschap

Gestart door PietO, 13-08-2009 14:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

PietO

Beste Bierbrouwers,  
 
ook dit jaar organiseert het Bergsche Bierbrouwersgilde weer op zaterdag, 3 oktober 2009 het jaarlijkse

"Open Bergsche Bierbrouwkampioenschap (OBBK)"

(nu voor de 17e keer). Hierbij worden jullie weer allemaal uitgenodigd om deel te nemen! Ja, wij weten dat het BONK ongeveer een maand later plaats vind, maar in Bergen op Zoom worden alle biertypen gekeurd. Daarnaast is het OBBK altijd voor een verrassing goed: na het ONK zijn de bieren nu zeker goed gerijpt en dus een herkansing kan je wagen.

De keuring en prijsuitreiking zal tegelijk plaats vinden met het Bergsche Bierfestival, zodat een gezellig, bierig en muzikaal entourage verzekerd is. Alle informatie over het festival, inschrijvingsformulieren (inschrijven tot 19 sept.), kosten, reglement, foto's etc. vindt je op onze site: http://www.bergsbierfestival.nl.

Wij rekenen weer op jullie deelname (afgelopen jaar ongeveer 100 inzendingen !!)

Bergsche Bierbrouwers Gilde,
Piet Oosterhaven
Wedstrijdsecretariaat
Email: wedstrijd@bergsbierfestival.nl


Caspar

Dit jaar ben ik zeker aanwezig! De datum staat al genoteerd in de agenda... al heb ik niet zo veel bieren klaar staan om mijn titel te verdedigen ::).

PietO

Misschien dat ik eens buiten mededinging mag meedoen?

Wel prijzen in het verleden weggehaald voor je neus, maar op het ONK kwam ik maar op gedeelde 4e-5e plaats met de Witte LaTrappe. Benieuwd wat dat als Weizen oplevert op het ONK2009


William

Ik zal ook present zijn. Ik heb me net ingeschreven.

JWVG

Ik kan er helaas niet bijzijn  >:(. Jammer, want ik had er eigenlijk meer zin in dan in het BONK, waar ik wel naar toe ga. En ik had mezelf voorgenomen om niet mee te doen aan competities waar ik niet aanwezig ben, dus het moet maar even over gaan.

Volgend jaar beter....

 :degroeten: Jw.

Adrie

Ik denk dat ik wel mee ga doen, want ik heb wel een paar bieren die ik aan een onafhankelijke jury wil voorleggen. En het lijkt me ook heel leuk om erbij te zijn.

RobinB

Citaat van: JWVG op 13-08-2009  21:12 uwant ik had er eigenlijk meer zin in dan in het BONK, waar ik wel naar toe ga.
Gezellig!  :proost2:

JWVG

Ik overweeg nog steeds half om er "op z'n Jaspers" naar toe te gaan - dus niets insturen, wel ruilbiertjes meenemen, en gewoon een heel leuke dag hebben. Want (a) ik heb niet zo heel veel met Bock zelf brouwen, en (b) de tijd gaat dringen, ik kan pas brouwen op 5 september. Aan de andere kant: mijn vorige bock was aardig gelukt, en de nieuwe vriend van mijn zus komt kijken bij het brouwen, en die houdt wel van bock. Ik zie dus wel of ik iets meeneem.

Maar jij komt dus ook! Leuk!

 :degroeten: JW.

PietO

Citaat van: William op 13-08-2009  20:28 uIk zal ook present zijn. Ik heb me net ingeschreven.
Inschrijving ontvangen (je bent echt de eerste) en zal verwerkt worden; nog even wachten tot volgende week.




PietO

Beste brouwers van brouwersgilde "de Roode Toren"

Adrie Otte heeft zich nu ook beschikbaar gesteld om als inleveradres voor Zutphen en omstreken op te treden, dus probeer de super bierpul nu eens naar het Noorden te krijgen .....


Adrie

Bedankt, Piet. We gaan ons best doen, nietwaar mannen?

William

Citaat van: PietO op 15-08-2009  11:49 uInschrijving ontvangen (je bent echt de eerste) en zal verwerkt worden; nog even wachten tot volgende week.

De bieren worden toch niet gekeurd op volgorde van inschrijving. Een bier dat als eerste gekeurd lijkt me minder kans te hebben op een goede beoordeling omdat een keurmeester toch altijd de mogelijkheid wil hebben om een volgend bier beter of slechter te keuren  :-\  Oh je, daar gaan we weer ;D

Henielma

Dit jaar ga ik voor het eerst naar dit OBBK. Ik zal een paar bieren insturen die reeds gebrouwen zijn en mogelijk ga ik er nog 1 brouwen.

PietO

Citaat van: William op 18-08-2009  15:28 uDe bieren worden toch niet gekeurd op volgorde van inschrijving. Een bier dat als eerste gekeurd lijkt me minder kans te hebben op een goede beoordeling omdat een keurmeester toch altijd de mogelijkheid wil hebben om een volgend bier beter of slechter te keuren  :-\  Oh je, daar gaan we weer ;D
William,

Zeer goed opgepast: daar was ik ook bang voor en dit mogelijke probleem is zeker niet denkbeeldig!

Mijn ervaring na 5 keuringen met totaal 80-110 inzendingen is dat
1. de bieren als eerste per klasse opgedeeld worden over de keurmeesters (sommige hebben zo hun voorkeur)
2. binnen een klasse worden de bieren (ongeacht het inschrijvingsnummer) per type vaak opgedeeld over een klein aantal keurmeesters
3. deze zal naar eigen voorkeur een volgorde aanhouden.

Een en ander zie ik in de volgorde van ingevulde keuringsformulieren: deze hebben geen relatie tot de inschrijvingsnummers. Tot zover dus een geruststelling!




Albertus

Citaat van: PietO op 18-08-2009  13:59 uAdrie Otte heeft zich nu ook beschikbaar gesteld om als inleveradres voor Zutphen en omstreken op te treden, dus probeer de super bierpul nu eens naar het Noorden te krijgen .....

Zo'n uitdaging kan je eigenlijk niet laten liggen.
Moet ik wel weer gaan bottelen in die euro-flesjes :echtboos:

Bert

PietO

Citaat van: Albertus op 18-08-2009  19:09 uZo'n uitdaging kan je eigenlijk niet laten liggen.
Moet ik wel weer gaan bottelen in die euro-flesjes :echtboos:

Bert
Nee hoor, met een heel klein beetje aftrek worden ook andere flesjes gekeurd. Maar ja, andere typen zijn lastiger te transporteren naar verzameladressen etc.; er zijn een paar regels en dit is de beroemde "stok" achter het flesje.

William

Citaat van: PietO op 18-08-2009  18:41 uEen en ander zie ik in de volgorde van ingevulde keuringsformulieren: deze hebben geen relatie tot de inschrijvingsnummers. Tot zover dus een geruststelling!

We zullen er maar vanuit gaan dat alles vrij willekeurig gebeurd.

Wel leuk om eens wat statistiek aan te bedrijven. Ik heb dat wel eens gedaan met de ONK uitslagen van 2007. Hier was in ieder geval geen trend waar te nemen dat bieren met een laag inschrijfnummer anders werden beoordeeld (in rang op eindlijst) dan bieren met een hoog inschrijfnummer. Alleen bij de D-klasse was er een lichte neiging tot een betere beoordeling bij een laag inschrijfnummer (treedt er verzadiging van de keurder op - er waren toen 117 klasse D-bieren).

PietO

ik ga even op vakantie :elifant: (helaas zonder eigen bier; geen plaats op mijn bootje :( ) en kan evt. discussies dus niet opvolgen.

Inschrijvingen worden echter wel verwerkt als de nieuwe versie Oscar's bierkeurings programma niet op tilt slaat. Trouwens net ontdekt hoe je als zuinige brouwer niet gebruikte/bedrukte, zelfklevende wedstrijdetiketten nog kunt gebruiken: op een leeg vel stickerpapier plakken en weer de printer in  :lessmile:; simpel en handig als je maar een paar etiketten per keer moet drukken en het programma natuurlijk altijd linksboven start.


Oscar

Ik denk dat ik ook maar eens een inzending waag... :brouwen:

De-Geert

Ik ben ook van plan mee te doen. Ik heb in ieder geval een superstijlvast witbier, en een APA. Het staat al een hele tijd in mijn agenda, dus ik doe maar gewoon mee.


Caspar

Zo, mijn vier bieren zijn ook ingeschreven... dit keer ga ik geen scores gokken, we zien het allemaal wel ;D!

Oscar

Waarom doen jullie (OBBK) nog niet aan digitale inschrijving, zoals bij de ONK's en BONK'en al wel gebruikelijk is?

Rene Geilings

Citaat van: Oscar op 25-08-2009  15:00 uWaarom doen jullie (OBBK) nog niet aan digitale inschrijving, zoals bij de ONK's en BONK'en al wel gebruikelijk is?

Oscar,

Digitale inschrijving stond wel gepland voor dit jaar maar aangezien ik het razend druk heb is het er helaas niet van gekomen. Denk je dat het er meer inschrijvingen zouden zijn dan?

grtz.

Oscar

Citaat van: Rene Geilings op 26-08-2009  20:30 uDenk je dat het er meer inschrijvingen zouden zijn dan?

Nee, 't is meer een stukje gemak.. :) en aangezien de digitale inschrijving al enkele jaren "standaard" is en de scripts via het labo voorhanden zijn... ::)

Rene Geilings

Citaat van: Oscar op 26-08-2009  21:36 uNee, 't is meer een stukje gemak.. :) en aangezien de digitale inschrijving al enkele jaren "standaard" is en de scripts via het labo voorhanden zijn... ::)

In welke taal zijn deze scripts, PHP, javascript of anders en heb ik er een database voor nodig of kan je me anders wat meer info sturen?

Oscar

Zo drie bieren ingezonden... De winnaar klasse D, winnaar klasse B en winnaar klasse A  ;D ;D ;D ;D ;D

Oscar

Citaat van: Rene Geilings op 29-08-2009  19:00 uIn welke taal zijn deze scripts, PHP, javascript of anders en heb ik er een database voor nodig of kan je me anders wat meer info sturen?

Zie de labo website, deze scripts zijn in php & Javascript met CSS  en je hebt er uiteraard geen database voor nodig, de inschrijvingen komen dan per mail binnen. Je moet ze dus wel ff voor jezelf aanpassen.


MO

De Muifelbrouwerij staat op dit festival (het is meer dan een wedstrijd). Breesaap tripel (voor slijterij Zeewijck), Graaf Dicbier (vernieuwd recept, nu 6,8% alcohol ipv 5,5%) en het Berghs bier. Eens kijken of ik die drie fusten leeg kan tappen.

Oscar

Helaas, Huttenkloas schitterd dit jaar door afwezigheid... :-[

William

Citaat van: MO op 29-08-2009  22:38 uDe Muifelbrouwerij staat op dit festival (het is meer dan een wedstrijd).

Inderdaad, de wedstrijd is maar een kwartiertje. Het festival is buitengewoon gezellig en gaat lang door. De drie fustjes moeten toch leeg kunnen.  :lekkerbier:

MO

Gek, Huttenkloas staat nog wel op de website van het festival. Almere/Koelschip komt ook niet geloof ik. Zouden ze daarom mij gebeld hebben?

Oscar

Citaat van: MO op 29-08-2009  23:28 uGek, Huttenkloas staat nog wel op de website van het festival.

Hebben ze niet aangepast denk ik....

Citaat van: MO op 29-08-2009  23:28 uAlmere/Koelschip komt ook niet geloof ik. Zouden ze daarom mij gebeld hebben?

Hmmm, zou je 2e keus zijn?  :P

Rene Geilings

Citaat van: MO op 29-08-2009  23:28 uGek, Huttenkloas staat nog wel op de website van het festival. Almere/Koelschip komt ook niet geloof ik. Zouden ze daarom mij gebeld hebben?

De website is inderdaad nog niet aangepast.  Voorlopig hebben volgende brouwerijen toegezegd te komen:
   Ambachtelijke brouwerij Geilings
   Brouwerij de Leckere
   Brouwerij Klein Duimpje
   Brouwerij het Koelschip
   Brouwerij het Levenswater
   De Schelde brouwerij
   Brouwerij de Koningshoeve ( La Trappe)
   Bierbrouwerij de 3 Horne
   Muifelbrouwerij


MO

Komt Emelisse niet? Dat zou ik jammer vinden.

Rene Geilings

Op de website van het Bergs Bierfestival is de lijst van aanwezige brouwerijen aangepast. Dit jaar is er een nieuw element toegevoegd, bieren rond een speciaal thema. Dit wordt een jaarlijks terugkerend ondereel van het bierfestival, wat inhoudt dat een aantal bieren geschonken worden rondom een thema. Dit jaar is gekozen voor BITTERE BIEREN, waarbij te denken is aan XX Bitter, Urthel hop-it, La Chouffe IPA e.v.a.. Zeker de moeite waard.

Oscar

Zijn er dan ook BITTERBALLEN te krijgen?  ;D ;D ;D

Ik hoop dat volgend jaar Huttenkloas weer van de partij is... :)

MO

De partij Bergs bier (ik doe niet moeilijk: net zo goed voor Berghem als voor Bergen op Zoom) waarvan ik twee fusten meeneem is lekker bitter uitgevallen. Dicbier met al die Cascade kan er ook wat van. Ik pas weer helemaal in het thema.

BuBS

Sorry Martin, Emelisse staat er niet.
Ik doe niet zo heel veel festivals, ik sta op Deltabier festival en het KBC festival.
Verder festivals die ik zelf interresant vind, zo is Emelisse bier wel te proeven bij het Borefts Bier Festival bij de Molen op 30 oktober. Verder sta ik ook op een festival net voor het Zythos festival in Belgie begin Maart.

Maar ik denk dat ik wel naar Bergen kom, lekker een middagje bier drinken en slaap ouwehoeren.

Gr Kees

Oscar

Citaat van: BuBS op 03-09-2009  09:28 uMaar ik denk dat ik wel naar Bergen kom, lekker een middagje bier drinken en slaap ouwehoeren.

Stap dan in Oss uit.... ;D ;D

BuBS


Rene Geilings

De Emelisse IPA willen we zeker schenken, alleen weet ik niet waar ik hem kan kopen  :weetniet:. Weet iemand een verkooppunt in de buurt van Bergen op Zoom?  

RobinB

Citaat van: Rene Geilings op 03-09-2009  21:04 ualleen weet ik niet waar ik hem kan kopen  :weetniet:.

Daar ben ik ook wel benieuwd naar!

Rene Geilings

Citaat van: BuBS op 03-09-2009  09:28 uMaar ik denk dat ik wel naar Bergen kom, lekker een middagje bier drinken en slap ouwehoeren.

Mooi, dan kan je de nieuwe, blonde Geilings proeven. Een ongefilterd (tarwe) blond bier van 6,5%.


Hopmans


Rene Geilings

Citaat van: Hopmans op 03-09-2009  21:51 uKorrel of versch?

Tarwe Blond
Ongefilterd blond bier van hoge gisting met 6.5% alc. vol. Gebrouwen uit pilsmout met tarwemout voor de zachtheid en Munchenermout voor de rondheid. Met een lichte citrustoets door de gebruikte Amerikaanse Cascadehop als finishinghop. De fijne bitterheid komt van de Hallertau mittelfruhhop die gebruikt is als bitterhop. De bitterheid is berekend op 28 I.B.U. Het bier is vergist met een reincultuur van Wyeast wat zorgt voor een kruidige toets. Doordat dit bier fris geschonken hoort te worden ( 8-11 graden) is het ideaal voor de wat warmere dagen. Hoewel het altijd smaakt natuurlijk.

Kortom Whyeast gist.

Maar om bij de oorsprong van deze "draad " te blijven:

Het Bergs Bierfestival is één an de weinige mogelijkheden om jullie zelfgebrouwen bier te laten keuren door ervaren en erkende bierkeurmeesters van het BKG. Aangezien Bergen op Zoom aan de "onderkant" van Nederland ligt, dicht bij de Belgische grens wil ik dan ook de hobbybrouwers uit Belgie uitnodigen om deel te nemen an deze wedstrijd. Ook inschrijvingen uit NL zijn natuurlijk nog van harte welkom. 

Hopmans

Citaat van: Rene Geilings op 03-09-2009  22:08 uTarwe Blond
Ongefilterd blond bier van hoge gisting met 6.5% alc. vol. Gebrouwen uit pilsmout met tarwemout voor de zachtheid en Munchenermout voor de rondheid. Met een lichte citrustoets door de gebruikte Amerikaanse Cascadehop als finishinghop. De fijne bitterheid komt van de Hallertau mittelfruhhop die gebruikt is als bitterhop. De bitterheid is berekend op 28 I.B.U. Het bier is vergist met een reincultuur van Wyeast wat zorgt voor een kruidige toets. Doordat dit bier fris geschonken hoort te worden ( 8-11 graden) is het ideaal voor de wat warmere dagen. Hoewel het altijd smaakt natuurlijk.

Kortom Whyeast gist.

Klinkt goed.
Mocht iemand uit het noorden hier naar toe gaan; denk aan mij.  :proost2:


BuBS

CiteerWeet iemand een verkooppunt in de buurt van Bergen op Zoom?

Is helemaal niet zo heel moeilijk.
Jullie houden ook een wedstrijd, er is ook een inleverpunt in Zeeland voor de zelf gebrouwen bieren.
Zorg dat het bier daar komt.

Hoe moeilijk kan dit zijn  :biersmile:

Henielma

Zojuist ingeschreven voor de wedstrijd, drie oktober komt al snel dichterbij. Lijkt me een leuke dag te worden.  :biersmile:

bazje

Vandaag is het inschrijvingsdag!
Ooit mijn eerste wedstrijd ooit! (vorig jaar ;D)
dit keer met twee bieren ingeschreven.

Adrie

Ik heb me ondertussen ook ingeschreven. Vier bieren in klasse A en een in klasse V. Ik hoop dat het lukt om ook daadwerkelijk naar Bergen op Zoom te komen.

Albertus


Ik kan Adrie niet als enig lid van De Roode Toren mee laten doen.
Zojuist heb ik me ingeschreven voor de OBBK 2009. Maar één bier in klasse B (misschien moet ik toch maar vaker een deel mijn bieren in een paar van die kleine euroflesjes bottelen ;D).
Voor mijn gevoel betekent meedoen ook komen, dus als het enigszins kan vier ik het festival mee.

Bert

MO

Dat kan nog heel gezellig worden over drie weken. Ik heb er zin in!

Caspar

De opkomst vanuit het forum is erg hoog dit jaar! Dit wordt een spannende wedstrijd en een gezellig dagje, heb er ook zin in!

Rene Geilings

Naast een gezellig dagje (wat het eigenlijk ieder jaar wel is in BOZ) zijn we er dit jaar in geslaagd om alle Westvleteren trappisten bieren te mogen schenken. Kortom als enig festival in NL (en misschien wel in europa) heeft de bierdrinker de mogelijkheid om de Westvleteren 6, 8 en 12 te kunnen drinken op het Bergs Bierfestival 2009.

Daarnaast is er nog steeds de mogelijkheid om jullie bier in te sturen voor een officiële keuren door erkende bierkeurmeesters van het BKG. Naast het ONK is het OBBK één  van de weinige LABO wedstrijden waar de mogelijkheid bestaat om je bier door erkende bierkeurmeesters te kunnen laten beoordelen EN om erkenning in de NL bedscène te krijgen. Niet twijfelen maar inzenden. Nu kan het nog.

RobinB

Citaat van: Rene Geilings op 13-09-2009  20:52 uNaast een gezellig dagje (wat het eigenlijk ieder jaar wel is in BOZ) zijn we er dit jaar in geslaagd om alle Westvleteren trappisten bieren te mogen schenken. Kortom als enig festival in NL (en misschien wel in europa) heeft de bierdrinker de mogelijkheid om de Westveleteren 6, 8 en 10
Westvleteren 12 toch ipv 10? ;)

De-Geert

En blond ipv 6  ;D.

Ik heb me ook aangemeld, met maar liefst 1 bier.

EBC

Hopelijk voor de liefhebbers niet tegen woekerprijzen die je er meestal voor moet betalen?

PietO

Citaat van: De-Geert op 14-09-2009  12:32 uIk heb me ook aangemeld, met maar liefst 1 bier.

Voor de statistici onder de brouwers: het aantal bieren dat tot op heden aangemeld is per Gilde

't Wort wat: 2 bieren
Bergs biergilde: 12 bieren (nog zeker 10 in de pipeline)
De Amervallei: 1 bier
Deltabrouwers: 13 bieren
Roerstok: 5 bieren
De Roode Toren: 6 bieren
Entre les Collines: 2 bieren
Maaslands Genootschap: 6 bieren
St Petri: 7 bieren
Twenst HAB: 3 bieren

Andere schitteren door afwezigheid (Triple-W .....); Reden? Gezien het aantal keurmeesters dat beschikbaar is kunnen nog inschrijvingen aangenomen worden!



De-Geert

Snelle jongens bij het OBBK! Gisteren aangemeld, vandaag etiketten in de bus.  :duimop:

Oscar

Och... bij het BONK gaat dat op dezelfde dag... ;) ;D  Vandaag inschijven en betalen is vandaag etiketten ontvangen... :)

JOT

Ach Oscar,

Dan heb jij zeker nog een paar postduiven, want die zijn toch weer sneller als de TNT Post  ;)

Oscar

Citaat van: JOT op 15-09-2009  23:41 uDan heb jij zeker nog een paar postduiven, want die zijn toch weer sneller als de TNT Post  ;)

Ja, mijn postduiven zijn 20 mbit/s  ;D ;D

Hopmans

Kijk, en zo hoort het nu.
 :duimop:

Wat een verademing.

Caspar

Citaat van: PietO op 15-09-2009  17:54 uVoor de statistici onder de brouwers: het aantal bieren dat tot op heden aangemeld is per Gilde

't Wort wat: 2 bieren
Bergs biergilde: 12 bieren (nog zeker 10 in de pipeline)
De Amervallei: 1 bier
Deltabrouwers: 13 bieren
Roerstok: 5 bieren
De Roode Toren: 6 bieren
Entre les Collines: 2 bieren
Maaslands Genootschap: 6 bieren
St Petri: 7 bieren
Twenst HAB: 3 bieren

Andere schitteren door afwezigheid (Triple-W .....); Reden? Gezien het aantal keurmeesters dat beschikbaar is kunnen nog inschrijvingen aangenomen worden!




Oei, waarschijnlijk worden het dus 70 bieren of zo, niet veel... Je mist de categorie "Geen gilde"... ik ben een echte individualist op het gebied van bierbrouwen ;D.

PietO

Citaat van: Caspar op 16-09-2009  08:51 uOei, waarschijnlijk worden het dus 70 bieren of zo, niet veel... Je mist de categorie "Geen gilde"... ik ben een echte individualist op het gebied van bierbrouwen ;D.

Sorry; dat was gisteren!!  :proost2:

Vandaag net 6 inschrijvingen verwerkt zodat het totaal nu op 84 bieren staat (met verzonden etiketten!). Ik verwacht zeker nog een stuk of 20 bieren (ongeveer 10 zijn reeds bekend) dus dat kan ook dit jaar weer een bijzonder geslaagde wedstrijd worden!! Ook zijn er inzenders bij die ik nog nooit deelgenomen hebben aan een brouwwedstrijd :dansen: :dansen:!!



 

Oscar

Citaat van: PietO op 16-09-2009  17:18 uOok zijn er inzenders bij die ik nog nooit deelgenomen hebben aan een brouwwedstrijd :dansen: :dansen:!!

Nieuwe aanwas dus... en dan is mooi, want Hoppie stopt ermee.. :D :D

PietO

Citaat van: Caspar op 16-09-2009  08:51 u"Geen gilde"... ik ben een echte individualist op het gebied van bierbrouwen ;D.

Caspar, da's 'n goeie!! ;D ;D Inderdaad telt Oscar's programma niet de bieren van deelnemers waarvoor geen Gildenaam is ingevuld. Vorig jaar heb ik daarom het Gilde "Forum Hobbybrouwen" gedefinieerd zodat deze ook geteld worden. Heb ik dit jaar helaas vergeten. Voor de naam van het fameuze, niet bestaande gilde sta ik open:

"Individualisten", "Forummers, "Diversen", "Buitenlanders" .....?  :pan:



Albertus


Oscar

Citaat van: PietO op 16-09-2009  17:33 uInderdaad telt Oscar's programma niet de bieren van deelnemers waarvoor geen Gildenaam is ingevuld.

Voer een gilde in met als naam "Niet aangesloten bij een gilde"  :)

JWVG

In het Engels heb je de mooie term 'nondenominational'. Jammer dat ik daar geen mooie Nederlandse vertaling voor heb....

"De Vrije Jongens?" ("Samen brouwen voor ons eige")

 :degroeten: JW.

EDIT: er is wel een Nederlandse term: non-denominationaal. Hoe simpel kan het leven soms zijn  :weetbeter:.

PietO


Vanaf vandaag worden alle nieuwe inschrijvingen voor het OBBK2009 helaas afgewezen: niet omdat we ze niet op tijd zouden kunnen verwerken, maar er zijn niet voldoende keurmeesters beschikbaar voor nog meer inschrijvingen!! :huilen: :huilen:

Wij zitten dus aan onze tax: 104 bieren te keuren met 9 keurmeesters in 1 sessie!!  :dansen:

Caspar

Ik heb gister mijn bieren ingeleverd bij Brouwmarkt. Een erg mooie zaak moet ik zeggen!

Gaan we nog wat ruilbiertjes reserveren? Ik heb in de aanbieding een Pils en een Weizenbock :proost: .

PietO

Citaat van: Caspar op 20-09-2009  13:14 uIk heb in de aanbieding een Pils en een Weizenbock :proost: .

Hee, die Weizenbock is niet ingezonden! Is daar wat verkeerd mee?

William

Citaat van: Caspar op 20-09-2009  13:14 uGaan we nog wat ruilbiertjes reserveren? Ik heb in de aanbieding een Pils en een Weizenbock :proost: .

Goed plan.

Ik neem als ruilbier denk ik mee: rookporter, een APA met chouffegist en een Pale-achtige met Rakauhop.
CasparIk wil beide bieren van jou wel proberen.

Mijn meibock bewaar ik voor het BONK.

Caspar

Citaat van: PietO op 20-09-2009  14:02 uHee, die Weizenbock is niet ingezonden! Is daar wat verkeerd mee?

Nee hoor, maar deze is voor het BONK. Ik hou er niet van om bieren meerdere malen in te zenden.

William, ik ga het proberen... maar ik kan niet verzekeren dat ik beide heb. Ik moet ook de OBBK beker van 2 kilo meesjouwen ;). Ik wil de APA met chouffe gist wel ruilen :proost:.

Oscar

Citaat van: Caspar op 20-09-2009  18:28 uIk moet ook de OBBK beker van 2 kilo meesjouwen ;).

Die had je natuurlijk ook Bij Brouwmarkt achter kunnen laten... dan kan de organisatie deze menemen bij het ophalen v/d flesjes... :idea:

Adrie

Citaat van: William op 20-09-2009  15:43 uIk neem als ruilbier denk ik mee: rookporter, een APA met chouffegist en een Pale-achtige met Rakauhop.
CasparIk wil beide bieren van jou wel proberen.

Ha William,

Rookportertje ruilen voor een robuust rookportertje?

William

Citaat van: Adrie op 21-09-2009  08:57 uRookportertje ruilen voor een robuust rookportertje?

Lekker, komt het er toch nog van!

Hopmans

Ik snap er geen r**t van.
De meest vervente anti-rokers, en wat drinken ze?
Een asbak in vloeibare vorm.

Caspar

Hahaha, wat heb je nog meer in de aanbieding Adrie?

Oscar

Citaat van: Hopmans op 21-09-2009  14:19 uEen asbak in vloeibare vorm.

 :neenee: Rookworst  :clownsmile:

Hopmans

Citaat van: Oscar op 21-09-2009  14:31 u:neenee: Rookworst  :clownsmile:

Yeah right, maar het roken van de mout was wel gezellig.

 :biersmile:

Adrie

Citaat van: Hopmans op 21-09-2009  14:19 uDe meest vervente anti-rokers, en wat drinken ze?

Ik ben helemaal geen fervente anti-roker. Zo lang de roker in kwestie maar geen rook over mijn biertje blaast.

Citaat van: Caspar op 21-09-2009  14:21 uHahaha, wat heb je nog meer in de aanbieding Adrie?

Nou, ik heb niet veel op fles, momenteel. Misschien dat ik nog wat flesjes ga vullen vanaf het fust en dan heb ik nog wat Irish Red Ale, Belgische Pale Ale en misschien nog wat APA. Als je wilt kan ik ook nog een fles barley wine meenemen (nog even laten rijpen) en er staat ook nog wat zwarte bessenstout.

RobinB

Citaat van: Hopmans op 21-09-2009  14:19 uIk snap er geen r**t van.
De meest vervente anti-rokers, en wat drinken ze?
Een asbak in vloeibare vorm.

Maar in ieder geval blijft het beperkt tot henzelf! ;)

Albertus


Zojuist van de organisatie per e-mail een herinnering (om mijn flesjes tijdig in te leveren) ontvangen. :duimop:

Wat een service!

Bert

Adrie

In klasse B zijn maar 5 bieren, dus als je daarin heb ingeschreven, is de kans meer dan 50% dat je een prijs hebt! Of wordt in zo'n geval het aantal prijzen verminderd? In klasse V zijn 7 bieren ingestuurd.

Oscar

Citaat van: Adrie op 23-09-2009  09:05 uIn klasse B zijn maar 5 bieren, dus als je daarin heb ingeschreven, is de kans meer dan 50% dat je een prijs hebt!

 :hoera:  ;D En de winnaar is.... 8)

Caspar

Ah Oscar heeft 5 bieren ingeschreven ;D.

Gerb

Citaat van: Adrie op 23-09-2009  09:05 uIn klasse B zijn maar 5 bieren, dus als je daarin heb ingeschreven, is de kans meer dan 50% dat je een prijs hebt! Of wordt in zo'n geval het aantal prijzen verminderd? In klasse V zijn 7 bieren ingestuurd.

Waar vind je deze data? Ik zie het niet staan op de website.

Adrie

Dat stond in de mail die je hebt gekregen als je bier(en) hebt ingeschreven.

MO

Kun je hier het overzicht geven? Of Piet? Ik ben nieuwsgierig.

Adrie


Gerb

Daar had ik overheen gelezen:

26 klasse-A
05 klasse-B
28 klasse-C
45 klasse-D
07 klasse-V

Eigenlijk zijn de klassen B en V niet spannend zo. En dat zeg ik niet omdat ik 1 bier heb ingeleverd in toevallig de grootste klasse.  :-X

Adrie

Ach sowieso is de indeling in klassen natuurlijk een beetje raar. Je zou best klasse B bij A en V bij C kunnen voegen in dit geval. Bij het bepalen van de prijzen moet je immers toch al verschillende biertypen met elkaar vergelijken. Of je nou een pils met een Irish Red vergelijkt of met een stout, dat maakt natuurlijk toch niet zoveel uit.

Oscar

Citaat van: Adrie op 23-09-2009  13:06 uOf je nou een pils met een Irish Red vergelijkt of met een stout, dat maakt natuurlijk toch niet zoveel uit.

Tsja..als je zo redeneert... gooi dan alles maar op 1 hoop..(ja en daar gaan we weer.,. ;D)

PietO

De reglementen (zie website) voorziet dat er geen 3e prijs in een klasse wordt toegekent. Voor de B en V - klasse zou alleen een eerste prijs logisch zijn, echter dit is dan weer niet in overeenstemming met de regels. We zullen intern  overleggen wat te doen.

Echter, er is maar 1 overall winnaar -de beste Brouwer van Berrege- over alle klassen die een unieke zilveren spelt ontvangt en de super Bierpul met inscriptie als wisselbeker.

Albertus


CiteerBij onvoldoende kwaliteit kan de keurmeester de wedstrijdcommissie adviseren één of meerdere prijzen niet toe te kennen

Dat lijkt mij eigenlijk het belangrijkste.
Het is niet erg om 3 prijzen toe te kennen wanneer die drie bieren van uitmuntende kwaliteit zijn. Net zo logisch lijkt het mij om helemaal geen prijs in een bepaalde klasse toe te kennen wanneer al die bieren (of het er nou 5, 7 of meer zijn) onder de 60 punten scoren.

Bert

Rene Geilings

Citaat van: PietO op 23-09-2009  18:38 uDe reglementen (zie website) voorziet dat er geen 3e prijs in een klasse wordt toegekent. Voor de B en V - klasse zou alleen een eerste prijs logisch zijn, echter dit is dan weer niet in overeenstemming met de regels. We zullen intern  overleggen wat te doen.

Echter, er is maar 1 overall winnaar -de beste Brouwer van Berrege- over alle klassen die een unieke zilveren spelt ontvangt en de super Bierpul met inscriptie als wisselbeker.

Zie hier de winnaar van de eerste zilveren speld (of spelt zoals Piet hem noemt  ;D) met de super Bierpul.



winnaar OBBK 2005 en de beste Brouwer van Berrege 2005 

Rene Geilings

De lijst met bieren is aangepast en op de website geplaatst

http://www.bergsbierfestival.nl/ en daar kiezen voor Aanwezige Brouwerijen en op de poster klikken.

Ik hoop jullie allemaal aanstaande zaterdag (3 oktober) te zien op één van de gezelligste bierfestivals van Nederland.

MO

Ik weet niet of je dat makkelijk aan kunt passen, maar het zou mooier zijn als de websites van de brouwerijen in een nieuw scherm openen en niet zo lelijk in het frame.

Caspar

Mijn hemel, ik zie nu pas dat de reistijd meer dan twee uur is vanuit Amersfoort met de trein... Oscar en ik waren nog eerder in London voor het GBBF. Nou ja, je moet wat overhebben voor je hobby he ;).

Menno

Citaat van: Caspar op 29-09-2009  20:21 uMijn hemel, ik zie nu pas dat de reistijd meer dan twee uur is
Scherp...  ;D

PietO

Citaat van: MO op 28-09-2009  23:15 uIk weet niet of je dat makkelijk aan kunt passen, maar het zou mooier zijn als de websites van de brouwerijen in een nieuw scherm openen en niet zo lelijk in het frame.
Is niet moeilijk te veranderen; misschien morgen maar in een frame heeft ook z'n voordelen voor de gebruiker (afhankelijk van schermgrootte).

Rene Geilings

Citaat van: MO op 28-09-2009  23:15 uIk weet niet of je dat makkelijk aan kunt passen, maar het zou mooier zijn als de websites van de brouwerijen in een nieuw scherm openen en niet zo lelijk in het frame.
Frames zijn sowieso niet fijn. Volgend jaar willen we de website in dezelfde style als het http://www.bierbrouwersgilde.nl uitvoeren EN een digitale inschrijving mogelijk maken. Door drukke werkzaamheden is dit er dit jaar niet van gekomen. Aanbevelingen en/of opmerkingen zijn altijd welkom. We maken de site per slot van rekening voor de bezoekers.

Henielma

Citeer. Direkt na de oude stadspoort met kanon aan Uw rechterhand, gaat U naar links om onbetaald te parkeren op de Gedempte Haven.

Op de site staat het bovenstaande over onbetaald parkeren. Nu wil ik daar met TomTom heen rijden maar ik kan "Gedempte Haven" niet vinden op de (link naar de Michellin) kaart.

Bij of aan welke straat ligt deze parkeerplaats? Of wat is de naam van die parkeerplaats?

William

Volgens mij in het verlengde van de Moeregrebstraat -> Noordzijde Haven

PietO

Citaat van: William op 30-09-2009  22:44 uVolgens mij in het verlengde van de Moeregrebstraat -> Noordzijde Haven
Precies: als je op de Michelin-kaart van de routebeschrijvingen (zie www.bergsbierfestival.nl) klikt, zie net nog de tekst "Haven" staan. Verschuif de kaart iets naar rechts en je ziet "Noordzijde Haven".  Vandaar 5 min. lopen.

Gerb

Wie gaat er ook naar het OBBK? Neemt er iemand nog wat te ruilen mee? Ik neem een paar flesjes RIPA en APA mee.

De-Geert

Ik ga, maar ik ben bang dat ik niet echt wat te ruilen heb. Alleen mijn USA/UK bitter zou een optie zijn, maar die zit nog geen 2 weken op fles.


MO

Wow, William, Adrie, Gerb, Geert - wat een forummers. Ik zal lekkere biertjes tappen, OK?

Adrie

Bert (Albertus), Erik en ik komen namens De Roode Toren. Ik heb helaas weinig te ruilen, maar wat ik nog op fles heb, neem ik mee (plus natuurlijk een zwartebessenstout voor JW).

En natuurlijk verwachten we lekker bier van jou, MO!

Gerb

Martin, ik zal aan je denken. Ik weet niet of het verder handig is om afspraken over ruilen te maken. Ik neem er een stuk of 8 mee. Als iemand nog een RIS of Watertoren Extra wil, hoor ik het wel. Het aantal flesjes is beperkt.

Caspar

Ik neem zoals eerder gezegd wat Pilsjes en Weizenbock mee, de Weizenbock is nog niet goed op smaak dus ik weet niet wat jullie daarvan kunnen verwachten... maar dat maakt het extra spannend ;).

De-Geert

Hoe laat gaan de forummers er eigenlijk heen?

William

Ik hoop er rond drie uur / half vier te zijn. Kom jij ook?

[edit] Laat maar, ik zie al van ja

JWVG

Veel plezier mannen! Ik wou dat ik er bij kon zijn, maar Erna is 10 dagen zeezeilen, en ik moet 100% ouderdienst draaien  :-\. Om mezelf te troosten heb ik een mooie koffiemolen gekocht. Lekkere mokka straks  :dansen:.

 :degroeten: JW.

RobinB

Citaat van: JWVG op 03-10-2009  11:50 uVeel plezier mannen! Ik wou dat ik er bij kon zijn, maar Erna is 10 dagen zeezeilen, en ik moet 100% ouderdienst draaien  :-\. Om mezelf te troosten heb ik een mooie koffiemolen gekocht. Lekkere mokka straks  :dansen:.

 :degroeten: JW.

Een Macap of een Mazzer?

De-Geert

Citaat van: William op 03-10-2009  11:43 uIk hoop er rond drie uur / half vier te zijn. Kom jij ook?

[edit] Laat maar, ik zie al van ja
Ik ben er waarschijnlijk pas 4 uur/half 5, ik doe er lang over met de trein.  :nut:

William

Citaat van: JWVG op 03-10-2009  11:50 uOm mezelf te troosten heb ik een mooie koffiemolen gekocht. Lekkere mokka straks  :dansen:.

We nemen een koffieporter op jouw gezondheid :proost2:

Menno


Oscar

Wel bekend denk ik, maar nog niet online.....geduld...

Menno

Ik ga me nl. een krul lachen als Caspar de bokaal mee mag nemen...  >:D

William

Citaat van: Menno op 03-10-2009  19:35 uIk ga me nl. een krul lachen als Caspar de bokaal mee mag nemen...  >:D

Ga dan maar vast liggen want Caspar moet de bokaal weer meezeulen naar Amersfoort als winnaar van de C A-Klasse  ;D

Het was erg leuk en gezellig met veel succesen voor forumleden en MTG-leden.

Henielma kreeg een 2e prijs klasse A (witbier) en nog een prijs welke me even ontschoten is.
Adrie had volgens mij een 2e prijs in de klasse V met een rookporter.
Ikzelf moch me ook gelukkig prijzen: een 3e prijs in de klasse C (Imperial IPA) en een 1e prijs in de klasse V (yoghurtbier).

Menno

Citaat van: William op 03-10-2009  22:06 uGa dan maar vast liggen want Caspar moet de bokaal weer meezeulen naar Amersfoort als winnaar van de C-Klasse  ;D

BOF!

<...val lachend van mijn stoel...>



Caspar, proficiat met je overwinning & succes bij de fysio!  :D


De andere prijswinnaars: ook voor jullie een dikke felicitatie!  ;)

RobinB

Dat ziet er goed uit!
Gefeliciteerd allen!

Wat voor bier heeft Caspar mee gewonnen?

William

Citaat van: RobinB op 03-10-2009  22:11 uWat voor bier heeft Caspar mee gewonnen?

Vast een IPA-achtige maar dat weet ik niet helemaal zeker

JWVG


Oscar

Je bent optijd weer thuis William....  ??? 't festival duur toch tot 22.00 uur ?

Sjakie

Helaas kon ik er vandaag niet bij zijn.
Ook namens mij, Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

Groeten,
Sjakie.

William

Citaat van: Oscar op 03-10-2009  22:46 uJe bent optijd weer thuis william....  ??? 't festival duur toch tot 22.00 uur ?

Het tot het laatste blijven laat ik aan anderen over ;)

Henielma

Een hele leuke dag op het festival gehad.

Noord-Brabant is wel erg breed ben ik achter. Van oost naar west is een heel eind.

William, ik heb geen eerste prijs, maar mijn witbier heeft een 2e prijs gekregen. Verder een derde prijs met mijn Schots Heide bier in de vrije klasse. Dit heide bier met verse dopheide is overigens over twee weken te proeven op de Hobbybrouwendag.

Menno

Vergeet ook niet dat het OBBK een niet bepaald centrale ligging heeft... :idea:

Ook al kan het er nóg zo leuk zijn  samenvol

William

Citaat van: Henielma op 03-10-2009  23:04 uWilliam, ik heb geen eerste prijs, maar mijn witbier heeft een 2e prijs gekregen. Verder een derde prijs met mijn Schots Heide bier in de vrije klasse. Dit heide bier met verse dopheide is overigens over twee weken te proeven op de Hobbybrouwendag.

Oops, maar het voelde toch wel als een eerste plaats ;) Ik zal het aanpassen in het eerdere bericht.

Hopmans

Citaat van: Henielma op 03-10-2009  23:04 uNoord-Brabant is wel erg breed ben ik achter. Van oost naar west is een heel eind.
Dat is inderdaad een aardig eindje.
Limburg is een beetje dun, maar dat komt door de Belgen.
Die hebben een behoorlijk stukje gejat.

Tja, het had wat kunnen zijn:




Jacques

Alle prijswinnaars: een hartelijke felicitatie van mijn kant!

PietO

Citaat van: William op 03-10-2009  22:06 uGa dan maar vast liggen want Caspar moet de bokaal weer meezeulen naar Amersfoort als winnaar van de C-Klasse  ;D

Nee, Nee, winnaar van de A-klasse en daarmee beste Brouwer van Berrege geworden ondanks magnifieke bieren in de D-klasse!!!

Dat is pas een prestatie: unaniem waren de keurmeesters dus Caspar zoals in Bergen gezegd: de echt goede brouwers zie je terug!! Een grootse prestatie en nog nooit eerder vertoond naar mijn weten. Morgenmiddag komen de uitslagen op onze website: www.bergsbierfestival.nl en wat later foto's van de terecht trotse Caspar!!!

 :elifant: :dansen: :elifant: :dansen: :elifant: :dansen:

En daarmee wil ik zeker de andere winnaars niet te kort doen!! Iedereen gefeliciteerd: jammer dat een paar winnaars niet aanwezig waren zodat wij genoodzaakt zijn de oorkondes toe te sturen.  De biermanden, mooie flessen van de Geilings brouwerij, festival bier, etc. laten we nog even liggen tot...

JWVG

Knap hoor Caspar! Volgens mij ben jij met Adrie wel met afstand de meest gelauwerde brouwer hier. Of niet?

 :degroeten: JW.

EBC


JWVG

Citaat van: EBC op 04-10-2009  09:11 uHmmm, vlak Bubs niet uit hoor.

Haha, hier moest natuurlijk een reactie op komen. Nee hoor, dat was niet mijn bedoeling, maar ik denk dat Bubs veel heeft gewonnen toen ik niet brouwde, dus dat viel me even niet zo op denk ik. Sorry Bubs!

 :degroeten: JW.

Maarten

Gefeliciteerd winnaars! Ik drink een biertje op jullie (vanmiddag dan)!

Albertus


Het was de, totaal, vijf uur trein-zitten waard.
Gezellig en toch niet te druk, heel veel goede bieren. Prijsuitreiking strak georganiseerd en precies op tijd.
Hulde aan de organisatie.  :duimop:

Bert

PietO

en om zondag, 11:54 staan de uitslagen al weer op de site: www.bergsbierfestival.nl

:slaperig: :hoera: :slaperig:  :elifant: :slaperig:

daarvoor dank aan Oscar's programma, dat mij echter wel weer een hartverlamming bezorgde door verschillende einduitslagen te produceren bij elke uitdraai (wat we bij toeval ontdekten). Door de ervaring met het programma was de oplossing echter snel gevonden.

Update van de foto's en aanvullende tekst volgt nog aangezien eerst de wedstrijdruimte en festivalzaal opgeruimd moet worden. Tot later ......  samenvol

Adrie

Allereerst wil ik even een pluim geven aan de organisatie en de keurmeesters: alles was strak georganiseerd. Verder was het heel gezellig en natuurlijk een schitterende forumscore: van de 13 prijzen gingen er 6 naar (actieve) forumleden. Alle prijzen in de vrije klasse gingen naar dit forum! Caspar is natuurlijk de held van de dag en ik hoop dat hij van zijn vriendin volgend jaar wel weer mee mag doen.  ;) Nogmaals gefeliciteerd, Caspar. En natuurlijk ook William en Henielma en de andere prijswinnaars.

Ook mooie bieren geproefd op het bierfestival. Ik was nog nooit op het OBBK/Bergs bierfestival geweest, maar ik vind dit toch wel een van de gezelligste festivals/hobbybrouwwedstrijden, denk ik. Inderdaad zeker de 5 uur treinen waard.

De-Geert

Inderdaad: hulde aan de organisatie! 
Leuk, gezellig festival en strak georganiseerd. :duimop:



Oscar

Iedereen gefeliciteerd met zijn prijzen....'k heb zelf slecht gescoord zag ik...maar ik had dat met 2 van de 3 bieren ook niet anders verwacht (1 bier met gushing  :pan: en een bier met een zwavel luchtje  :verbergen:). Mar zelf mijn vlaams bruine scoorde maar 65 punten  ???. 'k ben benieuw wie deze gekeurd heeft... ;D
Schijnbaar zijn nog niet alle keurmeesters gecharmeerd van zure bieren... :P

Jammer dat ik er niet bij was..Volgend jaar hoop ik er weer te zijn met Huttenkloasbier...

JWVG

Citaat van: Oscar op 04-10-2009  12:17 uMar zelf mijn vlaams bruine scoorde maar 65 punten  ???. 'k ben benieuw wie deze gekeurd heeft... ;D
Schijnbaar zijn nog niet alle keurmeesters gecharmeerd van zure bieren... :P

Dat vind ik ook wel maf ja! Maar ik kan me voorstellen dat bij dit soort bieren het een beetje nauwer luistert wie er keurt. Zonde van die keuringsflesjes  :'(.

 :degroeten: JW.

Oscar

Citaat van: JWVG op 04-10-2009  12:37 uZonde van die keuringsflesjes  :'(.

Ik had bij 2 bieren wel "afwijkende doppen" ben beniewd hoeveel punten aftrek ik gekregen heb... :D :D

Hopmans

Van mijn kant ook iedereen gefeliciteerd!
Caspar flikt het wel vaak overigens in Bergen.
 ;) :duimop:

Oxhead

Alle prijswinnaars gefeliciteerd   :hoera: :hoera: En leuk om een aantal van jullie in levende lijven gezien/gesproken te hebben.  
En tot volgend jaar natuurlijk.  :degroeten:

Adrie

Citaat van: Oxhead op 04-10-2009  12:52 uAlle prijswinnaars gefeliciteerd   :hoera: :hoera: En leuk om een aantal van jullie in levende lijven gezien/gesproken te hebben. 
En tot volgen jaar natuurlijk.  :degroeten:

Ha Marco,

Ik heb inderdaad erg genoten van jullie tarweblond. Topbier!  :duimop:

Caspar

Ik ben ook weer in het land der levenden en ik ben erg blij met mijn prijs ;D. Het winnende bier is een American Pale Ale in klasse A. Ik post het recept vanavond even :proost2:. De dag zelf was ook echt top, leuke mensen, lekkere bieren en een goede locatie. Alleen de treinreis is wat lang, maar dat heb ik er zeker voor over ;).

Mijn andere drie bieren hebben ook aardig gescoord. Mijn pils en IPA werden met 78 punten 4e in de klasse A en C. Het witbier viel niet zo in de smaak met 66 punten, maar dit bier was ook meer bedoeld als slobber biertje voor gasten die niet zo thuis zijn in speciaal-bier... niet helemaal in stijl.

Volgend jaar weer!

PS Forumleden winnen de laatste jaren sowieso regelmatig prijzen, blijkbaar leren we dus echt nog iets van elkaar hier ;D... Of zijn we allemaal doorgeslagen, fanatieke bier-nerds die elkaar vinden op het forum >:D?

Oscar

Citaat van: Caspar op 04-10-2009  12:58 uPS Forumleden winnen de laatste jaren sowieso regelmatig prijzen,

Wat maar weer aangeeft waar de kennis zit... :)

Albertus


Toen ik gisteren na de prijsuitreiking mijn formulier ophaalde vergat ik er bij te zeggen dat ik had aangegeven het formulier op te sturen. :-[
Vandaag ontving ik een mail dat mijn formulier niet kon worden verstuuurd omdat dit kennelijk was meegenomen door iemand.
Wat een organisatie die dit zo soepel opvangt en afwerkt. Nogmaals hulde. :groots:

Bert

PietO

Citaat van: Caspar op 04-10-2009  12:58 uAlleen de treinreis is wat lang, maar dat heb ik er zeker voor over ;).

Maar helaas niet iedereen. Daarom zijn voor iedereen die dat aangegeven heeft de keuringsformulieren vandaag al op de post gedaan. Helaas ontbrak het formulier voor fles D031. Mocht iemand deze vinden dan graag retourneren.

Verder worden ook de oorkondes voor Ton van Gelder (1e klasse-D) en Johan Riethoff (3e klasse-A) verstuurd echter zonder goed gevulde biermand!


Gerb

Ik was degene met fles D-031. Ik had mijn formulier toch zelf opgehaald. Mijn naam is misschien niet doorgehaald. Ik had van mijn RIS een hogere score verwacht. Volgens de keurmeester was het bier poederig, wrang, zeepachtig, slechte vergist en zat er een verbrande eiwitsmaak aan het bier. Toen ik het bier gisteren nog eens proefde heb ik dit niet echt kunnen proeven. Dat het bier niet lekker fris is, is logisch voor zo'n donker zwaar zoet bier. Toegegeven: ik heb wel een 'smaakje' kunnen waarnemen. Toch nog 72 punten, maar daarmee eindig je in de lagere regionen tegenwoordig.

Verder heb ik lekkere bieren geproefd, vooral de weizenblond van brouwerij Geilings was erg lekker. De DIPA van Emelisse had wat weinig koolzuur, maar was ook erg lekker. Ik heb ook het jubileumbier geproefd maar dat was naar mijn smaak echt te zoet en had iets weg van limonadesiroop.

Oxhead

Mannen, bedankt voor de complimenten op het Tarweblond. ;D Het bier viel ook bij de overige bezoekers goed in de smaak. We hebben er 2 vaten van opgetapt. :nut:

TVERSCH

Gezien mijn  behaalde scores zou ik wat dus vaker op het forum moeten posten (63/67/72 punten). :weetniet:

Maar ik weet dat mijn bieren altijd wat meer hop hebben dan  de doorsnee, dus ben niet verbaasd over de uitslag.
Voor beide ingezonden Tripels was het commentaar:overmatig hopgebruik.
Wat mij wel verbaasde dat de Tarwetripel geen opmerking kreeg over een vreemde basissmaak+ geur.
Gelukkig  kreeg ik bij alle 3 bieren van verschillende keurmeester opmerkingen als: Prachtige presentatie (helderheid+schuimstabiliteit) en 2x Brouwtechnisch perfect bier :duimop:

Het was weer een leuke dag met lekkere bieren, helaas wel weer heel erg veel bieren met een hoog alc% wat de volgende dag nog te merken was :slaperig:

Ik denk dat ik alle winnaars al heb gefeliciteerd, maar nogmaals: :groots:



RobinB

Citaat van: TVERSCH op 05-10-2009  17:57 uzou ik wat dus vaker op het Forum moeten posten :weetniet:

Altijd gezellig!  :proost2:

Anton

Alle (bijna)winnaars van harte proficiat.
Het enthousiasme van iedereen die erbij was werkt zeer aanstekelijk. Ik vrees dat ik er volgend jaar bij ben.

PietO

Citaat van: Anton op 05-10-2009  22:21 uAlle (bijna)winnaars van harte proficiat.
Het enthousiasme van iedereen die erbij was werkt zeer aanstekelijk. Ik vrees dat ik er volgend jaar bij ben.
He Anton, niet nodig hoor gezien jouw eigen avatar: "eigen bier behoeft geen krans". Maar toch van harte welkom op het OBBK2010!

Helaas hebben we -zoals altijd- verlies gemaakt op de wedstrijd wat meestal weer gecompenseerd wordt door de opbrengsten van het festival. Vandaar ook deze combinatie die hopelijk weer in 2010 het nodige enthousiasme weet op te wekken.



William

Citaat van: PietO op 05-10-2009  22:29 uHelaas hebben we -zoals altijd- verlies gemaakt op de wedstrijd wat meestal weer gecompenseerd wordt door de opbrengsten van het festival.

Dat vind ik niet erg hoor. Ik ben net aan genieten van het bierpaket. Eerst de Rochefort 6, nu de Christoffel double hopped  ;D

PietO

Citaat van: William op 05-10-2009  22:32 uDat vind ik niet erg hoor. Ik ben net aan genieten van het bierpaket. Eerst de Rochefort 6, nu de Christoffel double hopped  ;D
Da's nou bale: jij hebt ons pakket (blij dat je ervan kan genieten), maar ik zou zo graag jouw kampioensbier: het yoghurtbier eens proeven. Helaas zijn beide flesjes door de keurmeesters verslonden  :proost2:.

Maar..... je hebt aan de vraag van mijn wederhelft voldaan en het recept hier publiek gemaakt. Kan ik dus ook eens brouwen maar "fractie geeent met een 0.1% yoghurt cultuur van een zure yoghurt" is iets anders dan uitplaten. Moet eens kijken hoe je dat geflikt hebt. :brouwen:

William

Citaat van: PietO op 05-10-2009  22:43 uDa's nou bale: jij hebt ons pakket (blij dat je ervan kan genieten), maar ik zou zo graag jouw kampioensbier: het yoghurtbier eens proeven.

Als jij 17 oktober naar Oss komt dan beloof ik jou (of jouw wederhelft) één van mijn laatste twee flesjes...

Rene Geilings

In mijn hoedanigheid als voorzitter van het Begs Bierfestival wil ik graag alle prijswinnaars feliciteren met hun behaalde scoren en ook alle forumleden bedanken voor het bezoek aan ons festival en vooral voor het meedoen aan onze wedstrijd. Zonder forumleden zou de wedstrijd een stuk minder interessant zijn. Als brouwer ben ik blij met de complimenten voor ons tarwe blond. Nu Marco en ik niet meer meedoen aan wedstrijden is het altijd leuk om te horen dat we nog steeds in staat zijn een goed maar vooral lekker bier te maken. Op naar het 14e Bergse Bierfestival en het 18e OBBK in 2010.   

Jacques

Citaat van: PietO op 05-10-2009  22:29 uHelaas hebben we -zoals altijd- verlies gemaakt op de wedstrijd wat meestal weer gecompenseerd wordt door de opbrengsten van het festival. Vandaar ook deze combinatie die hopelijk weer in 2010 het nodige enthousiasme weet op te wekken.

Dit is met meerdere wedstrijden het geval. De kosten voor het houden van een grote wedstrijd zijn nu eenmaal veel hoger dan de inkomsten die verkregen worden uit de inschrijfgelden.

Rene Geilings

Citaat van: Jacques op 05-10-2009  23:17 uDit is met meerdere wedstrijden het geval. De kosten voor het houden van een grote wedstrijd zijn nu eenmaal veel hoger dan de inkomsten die verkregen worden uit de inschrijfgelden.

Maar een festival zonder wedstrijd willen we in Bergen op Zoom niet. Juist omdat het aantal westrijden zo sterk verminderd is willen we zeker doorgaan met het OBBK. Bierliefhebbers kunnen op veel plaatsen terecht om bier te drinken, bierbrouwers kunnen maar op weinig plaatsen (meer) terecht op hun bieren te laten keuren en dat vind ik persoonlijk erg jammer. Zeker als je ziet hoe de kwaliteit van de eigen brouwsels vooruit gegaan is.

Oscar

Citaat van: Rene Geilings op 05-10-2009  23:23 ubierbrouwers kunnen maar op weinig plaatsen (meer) terecht op hun bieren te laten keuren en dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Bedenk wel dat als er meer wedstrijden zouden zijn, dat er per wedstrijd minder deelnemers zouden zijn. Je krijgt dan een beetje wedstrijd-moeheid bij de brouwers en gaan dan selectief aan wedstrijden medoen, waardoor veel wedstrijden niet meer uit kunnen. 3 wedstrijden per jaar (ONK,BONK,OBBK) is wel voldoende als je de clubwedstrijden ook meerekend. Iedere wedstrijd kost wel weer 2 of 3 kostbare flesjes... ;)

PietO

Citaat van: Oscar op 05-10-2009  23:32 uBedenk wel dat als er meer wedstrijden zouden zijn, dat er per wedstrijd minder deelnemers zouden zijn.

Daar zit vermoedelijk veel waarheid in; meer dan eens heb ik gehoord dat de timing t.o.v het ONK goed was; voldoende afstand en daarmee "wedstrijdmoeheid" voorkomen wordt. Het BONK is beperkt tot bokbieren zodat -naar mijn weten- alleen de FAWG federatiekeuring als algemene keuring overblijft. Trouwens, de Bokken zijn "beperkt"  ingezonden naar het OBBK (edit: 2 stuks) dus wat is de status van de BONK met inzendingen? Dom, dom staat natuurlijk op de website van het BONK!

Menno

Citaat van: Oscar op 05-10-2009  23:32 uBedenk wel dat als er meer wedstrijden zouden zijn, dat er per wedstrijd minder deelnemers zouden zijn. Je krijgt dan een beetje wedstrijd-moeheid bij de brouwers en gaan dan selectief aan wedstrijden medoen, waardoor veel wedstrijden niet meer uit kunnen. 3 wedstrijden per jaar (ONK,BONK,OBBK) is wel voldoende als je de clubwedstrijden ook meerekend. Iedere wedstrijd kost wel weer 2 of 3 kostbare flesjes... ;)

Ook ik denk dat je volledig gelijk hebt, Oscar! :denken:

Andere mogelijkheden om elkaar te treffen, naast genoemde wedstrijden, zijn de MTG-Hobbybrouwen-dag, de fora-uitjes, B-Day, Wagenings Geweld ( ;D) etc... ;)

De-Geert


JWVG

Drie wedstrijden vind ik inderdaad heel mooi, hoeft niet meer (maar ook niet minder). Ik hoop volgend jaar echt naar het OBBK te kunnen!

 :degroeten: JW.

PietO

Om de animo voor wedstrijden nog te vergroten zou het interessant kunnen zijn als 1 flesje voor 2 / 3 ronden zou volstaan. Spaart de organisatie werk en spaart kostbaar bier van inzenders. Ik b.v. heb maar 2 flesjes meibock over voor het BONK waar helaas 3 flesjes ingestuurd moeten worden (OBBK maar 2 flesjes).

Bestaat er een "eenvoudig" apparaatje (of heeft reeds iemand zoiets in elkaar gezet)waarmee je een flesje weer onder CO2-druk kan sluiten zodat het 1 dag "goed" blijft. Kan me zoiets in theorie voorstellen maar...

Adrie

Ach, wat is nou drie flesjes. Als je met wedstrijden mee wilt doen, moet je gewoon altijd van elk bier drie flesjes apart zetten voor een wedstrijd. Dan gaan ze ook niet "per ongeluk" op.

PietO

en de beste "Brouwer van Berrege" nu op foto:


Voor meer foto's zie het kleine album: http://picasaweb.google.nl/p.oosterhaven/OBBK2009#

Rene Geilings

Is deze foto genomen dit toen Caspar de beker kwam terugbrengen of weer mee naar huis nam  :dansen:

Caspar

Toen nam ik hem weer mee naar huis, ik zie wel dat ik hem verkeerd om un mijn handen had hahaha... tja, dat krijg je na een middagje bierdrinken ;D.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.