Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Supergist. Denk dat dit mijn gist wordt voor alle Duitse bieren die ik met bovengist wil laten vergisten. Ik vergist altijd bij 16°C, na hoofdgisting overhevelen in nieuwe mandfles en dan de temperatuur elke dag 0.5 °C verhogen tot 18°C geeft bij mij het beste resultaat.
Of je moet je moutstort aanpassen voor een Alt. Want het is wel de korrelgist voor Alt.
Gelukkig zeg ik ook nergens dat je hem niet voor een Alt kunt gebruiken
Het resultaat. Heel zuiver van smaak, maar toch met twee kanttekeningen:1) de boel wordt niet helder, ook erg veel koudetroebeling. Dit zou wel eens heel erg aan mijn lage calciumgehalte kunnen liggen2) giet je de gist mee, dan ontstaat er 'brokkelig' schuim. Staat heel raar.Conclusie: ik ga de gist nog eens proberen met een gezonde hoeveelheid ca in het water. Smaak is top, maar het oog wil ook wat; het oog krijgt nu niet heel veel behalve een mooi laagje schuim.