Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 09 E2 Witte Trappist - Raymond van Gils  (gelezen 3166 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Raymond VG

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Land: nl
ONK 09 E2 Witte Trappist - Raymond van Gils
« Gepost op: 14-06-2009 22:01 u »
Recept Witte Trappist 10 liter.

1,125 kg pilsmout
1,125 kg tarwemout

Hop 13,5 g Hallertauer Herrsbrücker 3,0%. Toegevoegd begin koken.
Na 80 min 7,5 g Hallertauer Herrsbrücker 3,0%

Maischwater: 9.5 l
Spoelwater: 5 l (een deel apart ingedampt en later toegevoegd)

Kooktijd: 90 minuten.

Maischschema:

40 ºC   52 ºC   61 ºC   72°C   78 ºC
10 min.   17 min.   45 min.   48 min.   1 min
        

Gist: opgekweekt uit drie flesjes Witte Trappist

Begin SG: 1055.
Eind SG: 1012

Vergisting: 6 dagen in de huiskamer bij 18 -  20 °C. Daarna overgezet op ander vergistingsvat en twee weken in de schuur bij - gok ik -  ca. 10 °C. Daarna bottelen met 8,5 gram suiker per liter.


2de prijs bij het ONK 2009

Tags: