ONK 09 E2 Witte Trappist - Raymond van Gils

Gestart door Raymond VG, 14-06-2009 22:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Raymond VG

Recept Witte Trappist 10 liter.

1,125 kg pilsmout
1,125 kg tarwemout

Hop 13,5 g Hallertauer Herrsbrücker 3,0%. Toegevoegd begin koken.
Na 80 min 7,5 g Hallertauer Herrsbrücker 3,0%

Maischwater: 9.5 l
Spoelwater: 5 l (een deel apart ingedampt en later toegevoegd)

Kooktijd: 90 minuten.

Maischschema:

40 ºC   52 ºC   61 ºC   72°C   78 ºC
10 min.   17 min.   45 min.   48 min.   1 min
        

Gist: opgekweekt uit drie flesjes Witte Trappist

Begin SG: 1055.
Eind SG: 1012

Vergisting: 6 dagen in de huiskamer bij 18 -  20 °C. Daarna overgezet op ander vergistingsvat en twee weken in de schuur bij - gok ik -  ca. 10 °C. Daarna bottelen met 8,5 gram suiker per liter.


2de prijs bij het ONK 2009

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.