Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Calvijn Tarwetripel  (gelezen 16745 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.155
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Calvijn Tarwetripel
« Reactie #25 Gepost op: 21-11-2009 21:15 u »
We zeggen toch hetzelfde?

Pap havermout uit de winkel eerst verstijfselen en havervlokken van bijvoorbeeld Brouwland hoef je niet eerst te verstijfselen.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Albertus

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.606
  • Land: nl
  • Bibo Ergo Sum
    • Brouwerij Onder de Boompjes
Re: Calvijn Tarwetripel
« Reactie #26 Gepost op: 21-11-2009 21:17 u »
We zeggen toch hetzelfde?

Pap havermout uit de winkel eerst verstijfselen en havervlokken van bijvoorbeeld Brouwland hoef je niet eerst te verstijfselen.

Lijkt mij juist.
Ik haal de havervlokken bij een "natuurwinkel". Deze havervlokken zijn bestemd voor muesli en dergelijke, ze hoeven niet verstijfseld te worden.

Bert

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Calvijn Tarwetripel
« Reactie #27 Gepost op: 21-11-2009 21:27 u »
Ik zou me toch een beetje indekken bij die havervlokken. Volgens mij zijn die niet altijd zo ver verstijfseld als je zou willen, dus ook de vlokken zou ik voorkoken. Het is amper moeite en voorkomt een hoop onkuise taal tijdens het filteren.

Offline Bjøkne

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 59
  • Land: no
Re: Calvijn Tarwetripel
« Reactie #28 Gepost op: 21-11-2009 21:30 u »
       
Ik lees misschien niet meer zo helder  ;D

Het wordt dit recept. Calvijn Tarwetripel met een eigen draai.
       

Kruidige honingtripel
 
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1079
FG: 
Alcohol: 7.9 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 22 IBU
BU/GU: 0.27


Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 5000 grammes
Wheat Malt 250 grammes
Tarwebloem 750 grammes
Havervlokken 400 grammes
tafelsuiker 1000 grammes
Honey 500 grammes

Mash schedule: 62 degrees for 30 minutes, 72 degrees for 60 minutes.



Hops
East Kent Golding 5.9% alpha 40 grammes 60 minutes
East Kent Golding 5.9% alpha 20 grammes 10 minutes

Fermentation
Yeast: WLP500 Trappist Ale


Comments:


koriander 15 g

appelsinskall 20 g

sitronskall 5 g


In de plaats van flakes wheat gebruik ik tarwebloem.


Havermout 400 g verstijfselen of meteen met de maisch mee.


Na de hoofdvergisting de honing toevoegen
 

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.155
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Calvijn Tarwetripel
« Reactie #29 Gepost op: 21-11-2009 21:45 u »
Lijkt mij een lekker bier te worden.  :duimop:

Tags: