BONK 09 C1 - Lichte Weizenbock - Caspar

Gestart door Caspar, 18-11-2009 20:33 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Caspar

Dag heren,

Bij deze het recept van mijn Weizenbock waarmee ik 88 punten heb gehaald op het BONK.

Het commentaar:

Visuele aspecten: Constante stroom CO2, helder tot tweeschijn, ongelijkmatig schuim (14/15).
Geur: Matig kauwgom, matig banaan, matig moutig / tarwe, zwak zoetig (22/25).
Smaak: Matig banaan, matig kruidnagel, matig moutig / tarwe, matig zoetig (22/25).
Basissmaak: Volgens soort (8/10).
Body: Volgens soort (5/5).
Mondgevoel: Zwak koolzuur, matig plakkerig (5/5).
Nasmaak: Zwak alcohol, matig zoetig / moutig (12/15).

Conclusie: Mooi bier, goed gebrouwen. Prachtige banaan- en kauwgom-esters in geur. Ik heb eigenlijk weinig aan te merken. Proficiat, hopelijk heb je er nog genoeg van (nou, de voorraad slinkt snel ;D).

----

Lichte Weizenbock

A ProMash Recipe Report

Recipe Specifics
----------------

Batch Size (L):          28.00    Wort Size (L):     28.00
Total Grain (kg):         8.59
Anticipated OG:          1.067    Plato:             16.27
Anticipated EBC:          14.4
Anticipated IBU:          20.9
Brewhouse Efficiency:       68 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Pre-Boil Amounts
----------------

Evaporation Rate:      15.00    Percent Per Hour
Pre-Boil Wort Size:   36.13    L
Pre-Boil Gravity:      1.052    SG          12.77  Plato

Grain/Extract/Sugar

   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
  2.3     0.20 kg.  Light Dry Malt Extract                       1.042     17
 48.8     4.19 kg.  Tarwemout - Dingemans         België         1.038      4
 19.5     1.68 kg.  Viennamout - Weyermann        Duitsland      1.038     10
 19.5     1.68 kg.  Pilsener 3 - Dingemans        België         1.037      3
  9.8     0.84 kg.  Munichmout 15 - Dingemans     België         1.037     19

Potential represented as SG per pound per gallon.


Hops

   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 16.77 g.     Perle                             Whole    6.90   8.2  First WH
 16.77 g.     Perle                             Whole    6.90   8.5  60 min.
 16.77 g.     Perle                             Whole    6.90   4.2  15 min.
  8.39 g.     Perle                             Whole    6.90   0.0  0 min.


Yeast
-----

Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen (20 tot 20,5 oC gecontroleerd vergist)

Mash Schedule
-------------

                     Step   Rest   Start   Stop  Heat     Infuse   Infuse  Infuse
Step Name            Time   Time   Temp    Temp  Type     Temp     Amount  Ratio
---------------------------------------------------------------------------------
Beta Amylase           0     40     63      63   Infuse    67       30.00   3.58
Alpha Amylase         10     20     73      73   Infuse    73        0.00   3.58
Spoelen                5      1     78      78   Infuse    78        0.00   3.58

Notes
-----

Eind SG 1014.

http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,12786.msg164704.html#msg164704

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.