Dag heren,
Bij deze het recept van mijn Weizenbock waarmee ik 88 punten heb gehaald op het BONK.
Het commentaar:
Visuele aspecten: Constante stroom CO2, helder tot tweeschijn, ongelijkmatig schuim (14/15).
Geur: Matig kauwgom, matig banaan, matig moutig / tarwe, zwak zoetig (22/25).
Smaak: Matig banaan, matig kruidnagel, matig moutig / tarwe, matig zoetig (22/25).
Basissmaak: Volgens soort (8/10).
Body: Volgens soort (5/5).
Mondgevoel: Zwak koolzuur, matig plakkerig (5/5).
Nasmaak: Zwak alcohol, matig zoetig / moutig (12/15).
Conclusie: Mooi bier, goed gebrouwen. Prachtige banaan- en kauwgom-esters in geur. Ik heb eigenlijk weinig aan te merken. Proficiat, hopelijk heb je er nog genoeg van (nou, de voorraad slinkt snel

).
----
Lichte WeizenbockA ProMash Recipe Report
Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L): 28.00 Wort Size (L): 28.00
Total Grain (kg): 8.59
Anticipated OG: 1.067 Plato: 16.27
Anticipated EBC: 14.4
Anticipated IBU: 20.9
Brewhouse Efficiency: 68 %
Wort Boil Time: 90 Minutes
Pre-Boil Amounts
----------------
Evaporation Rate: 15.00 Percent Per Hour
Pre-Boil Wort Size: 36.13 L
Pre-Boil Gravity: 1.052 SG 12.77 Plato
Grain/Extract/Sugar
% Amount Name Origin Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
2.3 0.20 kg. Light Dry Malt Extract 1.042 17
48.8 4.19 kg. Tarwemout - Dingemans België 1.038 4
19.5 1.68 kg. Viennamout - Weyermann Duitsland 1.038 10
19.5 1.68 kg. Pilsener 3 - Dingemans België 1.037 3
9.8 0.84 kg. Munichmout 15 - Dingemans België 1.037 19
Potential represented as SG per pound per gallon.
Hops
Amount Name Form Alpha IBU Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
16.77 g. Perle Whole 6.90 8.2 First WH
16.77 g. Perle Whole 6.90 8.5 60 min.
16.77 g. Perle Whole 6.90 4.2 15 min.
8.39 g. Perle Whole 6.90 0.0 0 min.
Yeast
-----
Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen (20 tot 20,5 oC gecontroleerd vergist)
Mash Schedule
-------------
Step Rest Start Stop Heat Infuse Infuse Infuse
Step Name Time Time Temp Temp Type Temp Amount Ratio
---------------------------------------------------------------------------------
Beta Amylase 0 40 63 63 Infuse 67 30.00 3.58
Alpha Amylase 10 20 73 73 Infuse 73 0.00 3.58
Spoelen 5 1 78 78 Infuse 78 0.00 3.58
Notes
-----
Eind SG 1014.
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,12786.msg164704.html#msg164704