Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 09 C1 - Strong India Pale Ale - Rogier Uijtdehaag  (gelezen 3159 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline roco

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 191
  • Land: nl
    • rogier en jeanine
ONK 09 C1 - Strong India Pale Ale - Rogier Uijtdehaag
« Gepost op: 08-06-2009 19:17 u »
Met dit recept heb ik de eerste prijs gewonnen in de klasse licht dikbier (klasse C) met 92 punten.
Het recept is gebrouwen in de Speidel Braumeister.
------------------------------------------------------------
Type bier :Strong India Pale Ale
Gebrouwen  18 januari 2009
Gebotteld     6 februari 2009
Recept voor 16,5 liter
Maischwater 25 liter
Spoelwater  2,5 liter
Begin SG  1060
Eind   SG  1006
------------------------------------------------------------
Pilsmout                              3  EBC      2200 gram
Pale ale mout                       8  EBC      2500 gram
Aroma mout                        60 EBC        300 gram
Kristal suiker                                        400 gram
Amarillo hop   FWH             10% alpha      50 gram (hoppellets)
Amarillo hop   Dry hopping   10% alpha      15 gram (hoppellets)
-------------------------------------------------------------

90 minuten maischen op 65 graden
70 minuten koken.

Het bier is na het koken d.m.v. een roestvrijstalen koelspiraal van 8 meter lang afgekoeld in 30 minuten naar 22 graden.

Gist: Safale US-05.
Het bier is vergist in een gesloten plastic emmer met waterslot op kamertemperatuur in 5 dagen.
Ik heb de korrelgist eerst laten weken in lauw water voordat ik het heb toegevoegd.

Dry hopping 2 weken lang in een hopzakje in een glazen fles.

Commentaar van het jurylid: Goed Bier !! had van alles iets meer mogen hebben,bitter,hoppig,koolzuur,alcohol.

Groeten,
Rogier Uijtdehaag




Tags: