Net te laat, ik heb 1250 ml gekookt en weer gekoeld water bijgegeven,
SG nu 1061.
Ik laat het zo.
DP
nu het logboek:
Warmwaterketel bevat: 25 liter water.
Maischketel bevat: 23 liter water.
Gestort pilsmout 19,10 kilo bij 35 grd.
30 min nodig gehad tot 52 grd...loopt langzaam door naar..
Gemiascht op 54 grd. 20 min.
30 min nodig gehad tot 64 grd....
Gemaischt op 62 grd. 30 min.
25 min nodig gehad tot 76 grd.
Gemaischt op 74 grd.
20 min nodig gehad tot 82 grd.
Gemaischt op 78 grd. 5 min.
Spoelen:
met 25 liter uit de warmwater ketel gespoeld.
Door naar koken, ongeveer 30 minuten
Hop één Hallertau Spalt Select 44 gram toegevoegd bij koken,
45 minuten gekookt,
Hop twee Hallertau Taurus 19 gram toegevoegd na 45 minuten koken,
45 minuten door gekookt.
totaal koken 90 minuten.
Koelen:
Met tegenstroomkoeler gekoeld, twee liter (gekookt)water bijgevoegd om tegenstroomkoeler
verder leeg te krijgen.
SG: 1062.
1250 ml gekookt water toegevoegd, zodat SG veranderende naar 1061.
Nu 33,5 liter overgehouden.
Wie helpt met verder ??
waar is het (mis) gegaan, de bedoeling was SG 1060 bij 40 liter, IBU 35.
Groet,
DP

Gestort pilsmout 19,1 bij 35 grd.