Het is er natuurlijk allang weer tijd voor:
Kortom er moet ook door mij een Weizen worden gebrouwen.
Volgens mij een vrij degelijk recept maar misschien ziet iemand nog verbeterpunten?
Style: Weizen/Weissbier
Batch Size: 20,00 L
Boil Volume: 24,51 L Boil Time: 90 min
Brewhouse Efficiency: 65,00 %
2,50 kg Wheat Malt, Ger (3,0 EBC) Grain
2,00 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,0 EBC) Grain
0,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain
- Step 1: Add 22,50 L of water at 41,7 C
10 min- Hold mash at 40,0 C for 10 min
10 min - Step2: Heat to 67,0 C
70 min Hold mash at 67,0 C for 70 min
-- Sparge with 10,02 L of 78,0 C water.
-- Add water to achieve boil volume of 24,51 L
-- Estimated Pre-boil Gravity is: 1,042 SG with all grains/extracts added
Boil for 90 min Boil Ingredients
Boil Amount Item Type
90 min 20,00 gm Hallertau Perle [5,00 %] (90 min) Hops
15 min 10,00 gm Hallertau Perle [5,00 %] (15 min) Hops
Amount Item Type
1 Pkgs Weihenstephan Weizen (Wyeast Labs #3068) Yeast-Wheat
Alvast dank voor eventuele op/aanmerkingen.
