White Trash Weizen ;)

Gestart door Erick, 25-05-2009 19:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Erick

Het is er natuurlijk allang weer tijd voor:
Kortom er moet ook door mij een Weizen worden gebrouwen.
Volgens mij een vrij degelijk recept maar misschien ziet iemand nog verbeterpunten?


Style: Weizen/Weissbier
Batch Size: 20,00 L
Boil Volume: 24,51 L   Boil Time: 90 min
Brewhouse Efficiency: 65,00 %   


2,50 kg   Wheat Malt, Ger (3,0 EBC)   Grain
2,00 kg   Pilsner (2 Row) Bel (3,0 EBC)   Grain
0,50 kg   Munich Malt (17,7 EBC)   Grain

                - Step 1: Add 22,50 L of water at 41,7 C
   10 min-                Hold mash at 40,0 C for 10 min
   10 min   - Step2: Heat to 67,0 C
   70 min               Hold mash at 67,0 C for 70 min
   --    Sparge with 10,02 L of 78,0 C water.
   --    Add water to achieve boil volume of 24,51 L
   --    Estimated Pre-boil Gravity is: 1,042 SG with all grains/extracts added
   Boil for 90 min   Boil Ingredients
Boil   Amount   Item                                         Type
90 min   20,00 gm   Hallertau Perle [5,00 %] (90 min)   Hops
15 min   10,00 gm   Hallertau Perle [5,00 %] (15 min)   Hops


Amount   Item                                                      Type
1 Pkgs   Weihenstephan Weizen (Wyeast Labs #3068)   Yeast-Wheat

Alvast dank voor eventuele op/aanmerkingen.
 :degroeten:

Adrie

Wel een giststarter maken, hè!

JWVG

Hee, is dat 40/67 ºC schema gebaseerd op de uitkomsten van het Weizenfestijn? Als je die stap met decoctie doet, heb je precies wat ik nog een keer wil proberen  :).

Hoeveel IBU'tjes? Toch niet teveel he? O ja - en ik zou denk ik vergisten op 19 ºC, want we komen er maar niet uit of 17 of 21 ºC het beste was  ;).

Ziet er goed uit, hoor!

 :degroeten: JW.




Naar aanleiding van dit bericht ontstond een discussie over de zin en onzin van het uitvoeren van decoctie en de manier waarop je decoctie uitvoert. Zie hier voor deze discussie. In deze draad zijn de gedeelten van reacties die betrekking hebben op decoctie verwijderd.

Erick

Klopt, daar heb ik dat schema vandaan :)

IBU's staat op 14.

Groetjes

Erick

Citaat van: Adrie op 25-05-2009  19:19 uWel een giststarter maken, hè!

Wordt anders wel een XL pak  ;D

Adrie

Zelfs dan heb je een starter nodig!  :lessmile:

EBC

Starter zou ik zeker doen!

RobinB

Wat wordt je eind SG?
Misschien kan je die 40 ºC stap nog wat langer doen?

Erick

Eind SG komt op 1.013,
Begin 1.051


Erick

In dat geval gaan we decoctie doen,
een betere reden zullen we nooit meer tegenkomen.  ;D

Heb echter alleen nog een 12 ltr pan,
daarin valt een liter of 10 te koken maar dan houdt het ook op.

Volgens mij is 10 liter wat aan de krappe kant...?

Erick

Ik ga van de weersomstuit helemaal om en verlaag mijn brouwvolume naar 18 ltr.
In dat geval kom ik met 10 ltr koken toe!!

Decocktion ( ;D) RULES!!

Maarten

Wellicht kun je dikker maischen, dan heb je ook een kleinere decoctie nodig, toch? Maar dan spoel je wel meer... Hoeveel scheelt dat?

Erick

OK, Duidelijk allemaal  :duimop:

Ik zal binnenkort eens beslissen of het decoctie wordt of niet.
(heb nog een paar dagen voor het brouwen gaat beginnen)

4 now
 :degroeten:

Jacques

Voor de afgesplitste discussie over decoctie zie hier.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.