Je kunt proberen om de flesjes te koelen naar 0 graden, vervolgens heel voorzichtig de dop iets te lichten zo dat er overdruk uitgaat waarna je direct de dop weer aandrukt.
Ik heb dit al eens met succes gedaan.
Tsjerk,
Dit heb ik ook eens gedaan maar hierbij niet zo ver terug gekoeld. Toen gekoeld tot zo'n 10 ºC en dan de flesjes even open maken en weer opnieuw doppen. Ik heb hier echter wat aan gerekend en het helpt niet veel. Zo uit mijn geheugen scheelt dat 0,2 Vol % CO
2 per keer dat je de dop eraf haalt. Dit zou je zeker vijf keer met een tussenpoging van een paar dagen moeten doen wil het een beetje helpen. En dit vond ik teveel doppen kosten voor het hele brouwsel.
Voor de drie flessen die ik toen ingeleverd heb van dit bier voor het Onk heb ik dit wel een paar keer gedaan. Er was toen geen opmerking dat er teveel koolzuur in zat. Maar bij een Weizen mag er best wat koolzuur in het bier zitten dus dat helpt ook.