Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Hergisting lage gisting  (gelezen 1418 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ronnie

  • Reynaert Wijn- en Bier Gilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.940
  • Land: be
  • Medewerker Reynaert Wijn-makers & Brouwers Gazet
Hergisting lage gisting
« Gepost op: 05-03-2009 09:22 u »
Algemene vraag over lagergisting, iets waar velen onder ons nog maar weinig ervaring bij hebben:

De HERGISTING op fles, dient die ook netjes tussen 9 en maximum 13°C te verlopen?

Of mogen we daar een tandje bijsteken, pakweg 15 of zelfs tot 17°C ?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 36.796
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Hergisting lage gisting
« Reactie #1 Gepost op: 05-03-2009 10:21 u »
15 tot 17 ēC is volgens mij geen enkel probleem. Het maakt dat de hergisting wat sneller is afgerond. Veel warmer zou ik niet doen.

Offline Ronnie

  • Reynaert Wijn- en Bier Gilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.940
  • Land: be
  • Medewerker Reynaert Wijn-makers & Brouwers Gazet
Re: Hergisting lage gisting
« Reactie #2 Gepost op: 05-03-2009 11:43 u »
Ok, dat heb ik op en rond de CV brander, die is tamelijk goed geīsoleerd, net geen 17. De kelder is nog te koud.

Tags: