OOOOO, WAT EEN STOMKOP BEN IK

.
Al jaren bottel ik met 8,5 tot 9,5 gram / liter suiker en ik heb altijd een mild koolzuurgehalte (zoals pils zeg maar)

. Ik hoor hier allemaal verhalen van 6 gram / liter en gushers bij 9 gram per liter, hier heb ik nooit last van

.
Maar... gister is eindelijk het kwartje gevallen... Ik gebruik een injectiespuit om mijn suikeroplossing homogeen te verdelen over het jongbier.
Voorbeeld: Ik meet altijd 200 ml water af en kook hier 200 gram suiker in. Vervolgens trek ik 100 ml van de suiker oplossing in mijn injectiespuit en dit meng ik door het jongbier.
Al mijn berekeningen zijn echter gebaseerd op de
200 ml vloeistof en niet de 200 ml water
+ de 200 gram suiker (totaal volume +/- 330 ml)Het blijkt dus dat ik al die tijd slechts 5 tot 5,5 gram / liter suiker toevoeg

. Op zich is het resultaat prima, dus ik verander mijn hoeveelheden niet

... eureka...
