Verschil Pale mout en Vienna mout

Gestart door Adrie, 18-03-2004 15:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie

Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen Pale mout (7 EBC) en Vienna mout (7 EBC)? Wellicht is de oorsprong van de mout anders en/of het moutingsprocédé. En wat zijn de smaakverschillen?

Groeten,

A3

JWVG

H3,

in Wheeler en Protz staat een stukje, bij de Vienna. Ze noemen het het Europese equivalent van de Engelse Pale Ale (Engeland behoort, zoals jullie weten, niet bij Europa  ;) ).

JW.

Adrie

Dat zou dus betekenen dat ze in een recept uitwisselbaar zijn. Prima.

Jacques

Hoi Adrie,

Volgens mij zijn ze niet helemaal verwisselbaar.
Kijk eens op bijvoorbeeld  http://www.weyermann.de/englisch/produkte_brewmalt.neo?headline=Products

:degroeten: Jacques

wim

Het heeft dus niet voor niets een andere naam.
Gelukkig maar, met al die moutsoorten is het toch wel prettig als er iets te zeggen valt als je de naam leest.

Mooie link trouwens Jacques.

:degroeten:

wim

BuBS

Vele amateurbrouwers halen of krijgen hun grondstoffen via Brouwland, deze verkoopt Vienna en pale ale en heeft voor beide artikel een ander bestelnummer. In een folder van vorig jaar, vermelde ze echter vienna en pale onder de zelfde naam. Ik hoorde vorig jaar iemand vertellen, dat bij Brouwland, beide moutsoorten het zelfde zijn. Oktober vorig jaar hebben wij in het gilde een brouwexperiment gedaan, vijf bieren gebrouwen met een stort van 100 % basis mout. Hierbij zaten ook vienna en pale, uit dit experiment bleek, dat het vienna bier en pale ale bier erg veel op elkaar leken, qua kleur en smaak.

Kees

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.