Grolsch-biertje slaat dood

Gestart door Albertus, 25-01-2009 09:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Albertus

Uit de krant:

zo 25 jan 2009, 08:22
Grolsch-biertje slaat dood

door Jan Colijn

ENSCHEDE -  Liefhebbers van een Grolsch-biertje moeten het de laatste tijd regelmatig stellen zonder de smaakvolle schuimkraag.


De Twentse brouwer krijgt de laatste weken meerdere klachten dat het bier snel dood slaat in het glas. Een woordvoerster van Grolsch erkent dat er tot voor kort meer meldingen dan normaal gesproken binnenkwamen.
Daarop werd besloten een voorraad bier weer terug te nemen voor een nadere analyse. De zegsvrouw wil niet kwijt om welke hoeveelheden het gaat. Ook wil ze niets zeggen over het aantal klachten. "Het waren er wat meer dan normaal gesproken, maar over aantallen doen we geen mededelingen."
Een duidelijke oorzaak voor het dode bier is er niet. "We hebben nu eenmaal met een natuurproduct te maken en dan willen wel eens minimale fluctuaties optreden. Voor de goede orde: het ging louter om het visuele aspect."


Jacques

Heerlijk om de reacties te lezen op de site van De Telegraaf.

Wat wordt er toch lekker ongenuanceerd gel*ld.

Albertus

Citaat van: Jacques op 25-01-2009  13:39 uHeerlijk om de reacties te lezen op de site van De Telegraaf.
Wat wordt er toch lekker ongenuanceerd gel*ld.

Die reacties zijn echt het lezen waard. Nog leuker dan het draadje Bierhumor. ;D

Bert

William

Inderdaad leuke reacties.

Twee opvallende punten:

Sinds invoering groene fles een probleem? Zouden er niet voldoende filters in het glas zitten om lichtinvloed tegen te gaan. Hop wordt aangetast wat verminderde schuimvorming kan geven. Het zou dan ook lichtsmaak moeten geven. Lijkt me iets wat Grolsch wel onder controle zal hebben.

Probleem in koude periode. Hebben veel mensen hun bier in de garage gehad waar het half bevroren / veel te koud is geweest of heeft Grolsch het ergens op een logistiek verkeerde plaats weggezet. Volgens mij kan vorstschade wel leiden tot onoplosbaar worden van eiwitten -> verminderde schuimvorming.

Hopmans

Het valt mij al wat langer op dat commerciele bieren niet echt goed schuimen.
Tja, zo'n goed bier is het niet met z'n namaak-hop.
Geef mij maar een homebrew.
 :degroeten:


Tempelier

Citaat van: Jacques op 25-01-2009  13:39 uHeerlijk om de reacties te lezen op de site van De Telegraaf.

Wat wordt er toch lekker ongenuanceerd gel*ld.

En vooral zo inhoudelijk ook.......  :stom: ;D

 :degroeten:

Jacques

Citaat van: Hopmans op 25-01-2009  14:10 uTja, zo'n goed bier is het niet met z'n namaak-hop.

Tegenwoordig wordt juist veel tetrahop gebruikt omdat deze een veel betere schuimhoudbaarheid geeft.

Maar het zou kunnen dat ze door de hopcrisis van 2007 minder hop zijn gebruiken. We weten met zijn allen dat hop de schuimhoudbaarheid flink verhoogd.

Ronnie

Zou ook van (ijskoud) transport kunnen zijn. Vrachtwagens 's avonds klaar geladen die buiten overnachten en 's morgens bij -10 met de wind op kop de baan op.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.