Ik ben zo'n amateur dat ik nog nauwelijks hier post, ben aan het "oefenen".
Begon met de biermachine (aanbieding 49 euro) en dat is een leuke manier om erin te rollen.
Maar al gauw wilde ik beter.
Dus ging ik complete bierkitten met gedroogde gist in mandfles gisten en op fles bottelen.
De bananengeur die ik elke keer kreeg leerde ik dat het "die" gist is bij 22-23 graden.
Dus werk nu met levende gist en dat smaakt al een hoop beter.

Dit is de 5 e dag in een rij, na 14 dagen kwam er praktisch geen CO2 meer vrij uit het waterslot de temp in de kelder is 15-17 graden
en toen gebotteld. Dus ik heb geen 2e fermentatie gedaan... ( voor de 1e keer).
En nu smaakt mijn bier teveel naar H
2S (vermoedelijk door de autolyse); maar wel jong bier 2 wkn op fles) verder zo droog als sherry.
Gaat de geur nog weg als je langer op de fles houdt? In de kelder is het pikdonker, alleen licht nu omdat ik er ben.