Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Even voorstellen: Tempelier  (gelezen 5960 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tempelier

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
Even voorstellen: Tempelier
« Gepost op: 07-01-2009 15:28 u »
Hallo allemaal,

Laat ik me hier even voorstellen: Mijn naam is Jules, ben in de 30 en wil deze interessante hobby weer gaan oppakken. Toen ik mijn opleiding tot proces-operator volgde (zo'n 15 jaar geleden) heb ik mij al bezig gehouden met deze interessante hobby. Destijds hield ik me met een mede student bezig met het maken van allerlei brouwsels, van de eerste stapjes met blikken, tot graan brouwen met toegepaste kennis van procestechniek. Hele leuke dingen zijn daaruit voort gekomen: een kersenbier met pitten in ( een bier met pit ) en een hele mooie spin-off van een La-Trappe quadrupel. Tevens ook enkele liters azijn en wat slootwater. Fruitvliegjes ben ik in die tijd ook gaan zien als een zooitje parasieten :)   Maar ja, een startende carrière, het verbouwen van enkele huizen etc maken dat de hobby eigenlijk vergeten was.

Ik wil de hobby dus weer op gaan pakken, zal beginnen met wat pakketten te maken. Ten eerste om weer wat ervaring te krijgen met de handelingen, maar ook om niet in een keer alles te hoeven kopen. Kan wel een kant en klare installatie laten neerzetten, maar of je daar nou zoveel van leert als de eerste stappen zelf zetten....

Gisteren in de garage alles overhoop getrokken om te kijken welke materialen ik nog heb. Ook maar direct besloten het meeste weg te gooien, daar de kunststoffen zo oud zijn dat ik denk dat dat zeer moeilijk te ontsmetten gaat zijn. Dus ik hou nog over een densimeter, 4 mandflessen van 5 liter en dat was het zo'n beetje :)

Ik heb al veel gelezen op dit forum, en gezien dat er toch wel wat dingen veranderd zijn. Ik ga dit weekend eens lekker aan de slag met materialen halen en volgende week ga ik een eerste poging wagen. Ik hou jullie op de hoogte!

En nog allemaal de beste wensen voor 2009!

Grtzzz

Jules


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Muldermans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.628
  • Land: nl
  • Bier! Brouw je gewoon zelf.
Re: Even voorstellen
« Reactie #1 Gepost op: 07-01-2009 18:44 u »
Hartelijk welkom, wat leuk dat je je oude hobby herontdekt hebt. Via dit forum heb ik ook erg veel informatie mogen ontvangen, mocht je een probleem hebben dan is er hier altijd wel iemand te vinden die je verder kan helpen.

Groeten
Muldermans

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Re: Even voorstellen
« Reactie #2 Gepost op: 07-01-2009 20:40 u »
Hallo Tempelier,

Wees welkom hier en stof je oude spullen af en begin weer met brouwen.

Veel plezier hier.


Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.506
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Even voorstellen
« Reactie #3 Gepost op: 07-01-2009 20:45 u »
Wees welkom hier en stof je oude spullen af en begin weer met brouwen.

Ook welkom, en doe je zelf een plezier, begin meteen met brouwen als je de ervaring toch al hebt... Extractbrouwen is als soep uit een pakje, wel te drinken, maar een stuk minder lekker (als je het zelf maken goed doet.. :brouwen:)

Offline Blauwe Brouwer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Land: nl
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #4 Gepost op: 10-06-2009 13:06 u »
Tempelier gaat verder als Blauwe Brouwer. Dan hou ik dezelfde naam op meerdere fora... wel zo makkelijk :)

Groeten  Mo

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.506
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #5 Gepost op: 10-06-2009 13:09 u »
Jules

Tempelier gaat verder als Blauwe Brouwer.

Groeten  Mo

 ???  ziet er toch uit als 2 verschillende personen  ???

Offline Blauwe Brouwer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Land: nl
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #6 Gepost op: 10-06-2009 13:19 u »
Nee hoor, geen zorgen,

Ik word gewoon Mo genoemd, afkorting van mijn voornaam Armand. Jules gebruik ik wel eens op fora, dat is alles.  ;D 

Ik zal het nu bij Mo houden om geen verwarring te veroorzaken.

Offline Nerro

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 662
  • Land: nl
  • Brouwerij de lachende luiaard
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #7 Gepost op: 10-06-2009 13:21 u »
Mo... Armand... Jules...

Bomen Bomen Bomen Bomen Bomen Bos?!

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.506
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #8 Gepost op: 10-06-2009 13:21 u »
Ik word gewoon Mo genoemd, afkorting van mijn voornaam Armand.

 ??? die logica ontgaat mij.... :nut:

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #9 Gepost op: 10-06-2009 14:13 u »
Dus Tempelier=Blauwe brouwer=Mo=Jules=Armand

Offline Nerro

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 662
  • Land: nl
  • Brouwerij de lachende luiaard
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #10 Gepost op: 10-06-2009 14:15 u »
Dus Tempelier=Blauwe brouwer=Mo=Jules=Armand
Ooooooooh ja nee ok das duidelijk dan.

Beer anyone?

Misschien dat ArMoJules hier zelf even duidelijkheid wil scheppen?

Offline Menno

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.201
  • Land: nl
  • PINT moet GROTER!
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #11 Gepost op: 10-06-2009 20:57 u »
Haha, Mo, je maakt het jezelf even niet gemakkelijk... ;D

Offline Blauwe Brouwer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Land: nl
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #12 Gepost op: 11-06-2009 00:04 u »
Haha, Mo, je maakt het jezelf even niet gemakkelijk... ;D

Ik heb het in de gaten  :verbergen:

Blauwe Brouwer = Mo,   de rest kan men vergeten  ;D  wordt t leven een stuk makkelijker!

Groetjes!

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.506
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #13 Gepost op: 11-06-2009 00:07 u »
Blauwe Brouwer = Mo,  

 ??? De rebus begrijpt niemand..... >:D >:D  Had armand gekozen als forum naam...Mochten we je ooit in Real Life (IRL) zien dan weten we meteen je naam.. ;)

Zo...en laten we het nu over je plan van aanpak hebben om deze hobby structuur te geven.... :brouwen:

Offline Blauwe Brouwer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Land: nl
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #14 Gepost op: 11-06-2009 00:22 u »
??? De rebus begrijpt niemand..... >:D >:D  Had armand gekozen als forum naam...Mochten we je ooit in Real Live (IRL) zien dan weten we meteen je naam.. ;)

Zo...en laten we het nu over je plan van aanpak hebben om deze hobby structuur te geven.... :brouwen:

Jij hebt mij al gezien op het ONK ;) Tenminste; ik jou wel.... We hebben niet met elkaar gesproken overigens.

Structuur? Hij is uit de klauwen aan het lopen  ;D

Op het moment 27 liter Kolsch in de lagering, 25 liter Rochefort kloon (met opgekweekte Rochefort gist) in de hoofdgisting en 17 liter Duvel in de hoofdgisting... Ja ik probeer ervaring op te doen  ;D

Plannen voor de toekomst: een brouwruimte in mijn garage en een betere temperatuurcontrole in het maisc proces...

 :degroeten:  Mo


Offline Nerro

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 662
  • Land: nl
  • Brouwerij de lachende luiaard
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #15 Gepost op: 11-06-2009 00:35 u »
??? De rebus begrijpt niemand..... >:D >:D  Had armand gekozen als forum naam...Mochten we je ooit in Real Live (IRL) zien dan weten we meteen je naam.. ;)

Zo...en laten we het nu over je plan van aanpak hebben om deze hobby structuur te geven.... :brouwen:
"In Real Life"

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.506
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #16 Gepost op: 11-06-2009 07:48 u »
Op het moment 27 liter Kolsch in de lagering, 25 liter Rochefort kloon (met opgekweekte Rochefort gist) in de hoofdgisting en 17 liter Duvel in de hoofdgisting... Ja ik probeer ervaring op te doen  ;D

Goed bezig!  :duimop:

Plannen voor de toekomst: een brouwruimte in mijn garage en een betere temperatuurcontrole in het maischproces...

Now were talking dude... ;D  :duimop: Die temperatuurcontrole heb je al bij het gistproces?


Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #17 Gepost op: 11-06-2009 08:49 u »
Ik vind het wel een beetje verwarrend om 2 MO's te hebben op dit forum...

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #18 Gepost op: 11-06-2009 09:38 u »
Ik vind het wel een beetje verwarrend om 2 MO's te hebben op dit forum...

Nee Adrie, de een is MO de ander Mo

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.442
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #19 Gepost op: 11-06-2009 10:30 u »
En deze MO heeft die brouwruimte al. Praktisch hoor.


Offline Blauwe Brouwer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Land: nl
Re: Even voorstellen: Tempelier
« Reactie #20 Gepost op: 11-06-2009 18:38 u »
Goed bezig !!  :duimop:

Now were talking dude... ;D  :duimop: Die temperatuurcontrole heb je al bij het gistproces?



De vergisting kan ik in zoverre temperatuur regelen: omhoog. In een bak met water en een aquariumthermostaat. Aangezien het in mijn gistingsruimte altijd een stuk koeler is dan de gewenste temperatuur is dit in ieder geval een stap in de richting. Een koelkast ben ik mee bezig. En die dan zo inrichten dat ie kan koelen en verwarmen..

En deze MO heeft die brouwruimte al. Praktisch hoor.



Ziet er mooi uit! Iets dergelijks wil ik ook: betegeld zodat het makkelijk te reinigen is. Een HERMS zit in de pijplijn... Een project tegelijk  ;D
 :degroeten:

Tags: