Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Resveratrol en gist  (gelezen 2375 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline BasB

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 23
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Resveratrol en gist
« Gepost op: 24-12-2008 12:14 u »
Het stofje resveratrol is bekend geworden in de samenleving doordat het voorkomt in rode wijn en bij verstandige consumptie daarvan een positieve werking op de gezondheid wordt toegeschreven. 
Bij mij kwam de vraag op of er al experimenten zijn gedaan door leden van dit forum met dit stofje, het zou de levensduur van gistcellen verdubbelen.

Misschien interessant als je een zwaar bier wil brouwen?

Iemand een idee of het zinnig is om een bier te brouwen met dit stofje, of zit het al in de gistvoeding ?

Op de Rice University in Houston is een team bezig om gist om te bouwen zodat het resveratrol produceert om zo bier te kunnen produceren dat resveratrol bevat. Dan is bier weer veel gezonder dan wijn.

Wat googlen levert heel wat hits op, maar hier vind je het onderzoeksteam:
 http://news.aol.com/health/article/students-work-to-create-healthy-biobeer/244682



Tags: