Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Schele Os Tripel  (gelezen 21008 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Dj Gerco.

  • Gast
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #25 Gepost op: 29-09-2004 15:10 u »
Oke zal mij ook boeien. :lekkerbier: :lekkerbier: :lekkerbier: en nog een. :lekkerbier:
Ik heb het schema 52, 62, 72 en 78 graden aangehouden.
Dat is natuurlijk hetzelfde als in het recept staat.

Alleen de tijden zijn verschillend.
Ik zal het even opnoemen.
52 graden ---- 3 minuten.
62 graden ---- 10 minuten.
72 graden ---- 30 minuten.
78 graden ---- 30 minuten.

Ik ga verder geen uitleg geven van wie ik dit geleerd hebt.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #26 Gepost op: 29-09-2004 15:14 u »
Je hebt zeker lange opwarmtijden?

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.445
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #27 Gepost op: 29-09-2004 16:05 u »
Of gewoon mazzel dat de Maasland gist zover uitvergist. Je schijnt er zelfs pils bij 10 grC vergistingstemperatuur mee te kunnen maken

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #28 Gepost op: 17-10-2004 12:55 u »
De uitslag van de wedstrijd Wie brouwt de beste Schele Os tripel is gisteren bekend gemaakt. De winnaars zijn geen onbekenden op dit forum. De derde prijs ging naar DJ Gerco.


En de eerste prijs is gegaan naar MO!


Hartelijk gefeliciteerd, jongens!

Martin is de gelukkige winnaar van 200 liter bier dat hij volgens een eigen recept mag brouwen op de Walhalla installatie. Uit de poging van Martin en zijn prijs mag duidelijk zijn dat aan het recept voor de Schele Os eigenlijk niets meer hoeft te worden veranderd.

Groeten,

A3

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 37.244
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #29 Gepost op: 17-10-2004 14:07 u »
Hoi MO en DJ Gerco,



Ook van mij natuurlijk

:brouwen: :brouwen: :brouwen: VAN HARTE GEFELICITEERD!  :brouwen: :brouwen: :brouwen:

Dj Gerco.

  • Gast
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #30 Gepost op: 17-10-2004 16:00 u »
Bedankt voor de felicitaties jongens. :lekkerbier: :lekkerbier: :lekkerbier: :lekkerbier: :proost2: :proost2:
Ook al ben ik derde geworden, het voelt voor mij als de eerste plaats.
Ik ben er echt heel erg blij mee.

En Martin ook gefeliciteerd.  :gistsmile:
En brouwen maar in die Walhalla installatie.

Wie weet, wie tweede is geworden.
Want dat is de anonieme tweede plaats.
Wie o wie.....?
Toch niet Frans zelf he. ;) :D



Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.445
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #31 Gepost op: 17-10-2004 20:29 u »
Hier een berichtje van de trotse winnaar. Ik sta er weer lekker op. Bedankt voor de foto's A3.

Voor de volledigheid: er waren 15 deelnemers. De jury stelde dat het goed proefbaar was wie wel en niet de Maasland gist heeft gebruikt. Overigens, de winnaar van de tweede plaats had een andere gist gebruikt.

Frans had een eigen manier van jureren ontwikkeld. De jury bestond uit hemzelf, Jan Martens (Jantjes bier Uden) en Constant Keinemans (brouwcafe Scheveningen). Mijn bier scoorde 32 punten uit een totaal van 40. Er waren oa 7 punten te verdienen bij vergelijking met origineel (ik had 6 uit 7).

Nog wat brouwtips voor dit brouwsel: gebruik veel gist (maar dat geldt natuurlijk altijd). Ik heb depots uit 1 Maasland witbier (0.3 L) en twee zeer verse 0.7 L tripels (1 week op fles) gebruikt voor opkweek. Vergistingstemperatuur op laten lopen tot ca 27 grC. Verder is het nogal een plakgist dus of bottel vlot of maak een verse giststarter voor de navergisting.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #32 Gepost op: 18-10-2004 09:30 u »
Beetje off-topic, maar toch... Meer foto's van het bierfestival voor amateurbrouwers bij de Maaslandbrouwerij zijn HIER (Het Genootschap --> Verslagen) te zien.

Groeten,

A3

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 37.244
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #33 Gepost op: 18-10-2004 21:13 u »
Hoi Adrie,

Mooi verslag! Nu vind ik het nog meer jammer dat ik andere verplichtingen had.

 :degroeten: Jacques

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Schele Os Tripel
« Reactie #34 Gepost op: 20-10-2004 09:17 u »
Nu staat er behalve de foto's ook een verslag op, geschreven door MO.

Jacques, volgend jaar heb je weer een kans!

Groeten,

A3

Tags: