Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Meer water tijdens maischen?  (gelezen 9018 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline De-Geert

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.775
  • Land: nl
Re: Meer water tijdens maischen?
« Reactie #25 Gepost op: 01-12-2008 12:18 u »
Is er al iemand op dit forum die een verband tussen giststartergrootte/beluchtingstijd en de vergistingsgraad kan onderbouwen? Ik heb het namelijk nog niet gezien.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.492
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Meer water tijdens maischen?
« Reactie #26 Gepost op: 01-12-2008 12:21 u »
Logisch, 't is een Rochefort, maar de BPA heeft een vrij droog schema gehad, vandaar dat ik had verwacht dat die meer zou halen (specs Wyeast 73-77% of zo)

En je roert én belucht toch gelijktijdig hè?

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Meer water tijdens maischen?
« Reactie #27 Gepost op: 01-12-2008 12:26 u »
Yep! voor de Konick had ik nog wel een roerder maar geen luchtpompje over, dus die heeft alleen geroerd onder afdekking.

@ Geert: Ik zie ook nog geen duidelijk verband (wel stop ik met beluchten bij de laatste suiker toediening)

Offline De-Geert

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.775
  • Land: nl
Re: Meer water tijdens maischen?
« Reactie #28 Gepost op: 01-12-2008 12:29 u »
Ik geloof best dat je niet te lang moet beluchten, maar om andere redenen dan de vergistingsgraad sturen.

Tags: