Ik heb de 5 literblikken wel eens met eigen bier opnieuw gevuld en getapt, maar het afsluitende rubbertje gaat vaak stuk. Ook is 1 koolzuurpatroon vaal niet genoeg per vaatje, dus een doosje van tien stuks kopen kan geen kwaad. Beviel al met al niet zo.
Inmiddels ben ik al zover dat ik de eigenbrouw op fust kan afvullen en tappen. Dat is minder moeilijk dan het lijkt. De 10 liter Heineken vaatjes (gewoon bij de Gall&Gall/Mitra etc. te koop) zijn ideaal omdat de tapstang met een borgring vast zit en zo makkelijk verwijderd kan worden om het fustje goed schoon te kunnen maken. Verder moet je regelen: een koppeling, slangen, reduceer, koolzuurfles, tapkraan en koeling. Alles is eenvoudig te koop; Of met een beetje goede contacten en regelwerk wel te krijgen. {zie elders op dit forum}
Mijn laatste bier was 20 liter was gesloten vergist is in een dertig liter fust. Voor de lagering over in een 20 liter fust. CO2 erop en tappen maar. Tip brouw voor fust geen zwaar bier maar iets met minder dan 5% alc. Dat drinkt lekker weg; zeker als er wat mensen langskomen om te helpen het vat weer leeg te krijgen. Het bevalt mij uitstekend.
Zijn er nog anderen die ook een complete tapinstallatie hebben staan?
Sander.