Bier profielwerkstuk

Gestart door paulien, 04-11-2008 18:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

paulien

Hallo samenvol,

Wij gaan voor ons profielwerkstuk bier brouwen en hebben nog wel een paar vragen. We hebben spullen voor 10 liter bier. We willen gaan experimenteren met de hoeveelheden van de ingrediënten (suiker en mout). 

1. We hebben 3 kg mout, maar daar krijg je (bij 10 liter) volgens onze beschrijving een donker, stevig bier van. Als wij minder mout toevoegen krijg je dan een lichter bier en wat zijn de hoeveelheden hierbij?

2. We willen de hoeveelheid suiker veranderen. Als je er veel suiker in doet hebben we 500 gram suiker nodig (hierbij krijgen we een alcohol percentage dat 3 % hoger is dan normaal), maar als je een gewoon bier wil maken, hoeveel gram heb je dan nodig?

3. Voor het zeven van het wort met daar de kafjes nog in moeten we controleren of het zetmeel uit het beginnend bier is door een joodoplossing toe te voegen. Maar wat als dit er nog niet uit is? Kun je er dan nog iets aan doen om het er wel uit te krijgen?

4. Na het "pindakaas" scheppen moet je water toevoegen, zo veel als het aantal bier dat je gaat brouwen. Wij gaan10 liter bier brouwen, maar betekent dat dat we het aan moeten vullen tot 10 liter of dat we er 10 liter water bij moet3en doen?

5. Kun je de giststarter al voor de dag van het brouwen maken of niet?


Alvast bedankt! :biersmile:

oranjeboombiertje

Wat voor spullen hebben jullie allemaal en wat wordt het recept? Wat willen jullie voor bier maken?

 :degroeten:
Wesley

Oscar

Citaat van: paulien op 04-11-2008  18:31 uwij gaan voor ons profielwerkstuk bier brouwen

Natuurlijk hebben jullie al deze onderwerpen al gelezen?

RobinB

Goeie tip oscar!
Als je dat allemaal (inclusief de in de topics genoemde artikelen van de hoofdsite) hebt doorgenomen, beantwoord je jullie eigen vragen fluitend!

Menno

Het onderwijs is de laatste jaren sterk verbeterd: alwéér scholieren / studenten die hier info komen vergaren! :hoera:

Jacques

Ik raad je ook aan de tags beginner en giststarter te lezen.

Verder kan het kwaad om even de cursus die je op deze site kunt vinden door te nemen.

Maarten

Kijk dat is nog eens een profielwerkstuk. Dat had ik ook wel willen doen. Het is een lastig onderwerp, maar doe je best. Dit forum is inderdaad een goede plek om informatie te vinden. Zorg, na je profielwerkstuk, dat het daar niet bij blijft, en laat je niet te snel ontmoedigen als het lastig gaat. Succes!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.