Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Bier profielwerkstuk  (gelezen 4947 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline paulien

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 1
Bier profielwerkstuk
« Gepost op: 04-11-2008 18:31 u »
Hallo samenvol,

Wij gaan voor ons profielwerkstuk bier brouwen en hebben nog wel een paar vragen. We hebben spullen voor 10 liter bier. We willen gaan experimenteren met de hoeveelheden van de ingrediënten (suiker en mout). 

1. We hebben 3 kg mout, maar daar krijg je (bij 10 liter) volgens onze beschrijving een donker, stevig bier van. Als wij minder mout toevoegen krijg je dan een lichter bier en wat zijn de hoeveelheden hierbij?

2. We willen de hoeveelheid suiker veranderen. Als je er veel suiker in doet hebben we 500 gram suiker nodig (hierbij krijgen we een alcohol percentage dat 3 % hoger is dan normaal), maar als je een gewoon bier wil maken, hoeveel gram heb je dan nodig?

3. Voor het zeven van het wort met daar de kafjes nog in moeten we controleren of het zetmeel uit het beginnend bier is door een joodoplossing toe te voegen. Maar wat als dit er nog niet uit is? Kun je er dan nog iets aan doen om het er wel uit te krijgen?

4. Na het "pindakaas" scheppen moet je water toevoegen, zo veel als het aantal bier dat je gaat brouwen. Wij gaan10 liter bier brouwen, maar betekent dat dat we het aan moeten vullen tot 10 liter of dat we er 10 liter water bij moet3en doen?

5. Kun je de giststarter al voor de dag van het brouwen maken of niet?


Alvast bedankt! :biersmile:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


oranjeboombiertje

  • Gast
Re: bier profielwerkstuk
« Reactie #1 Gepost op: 04-11-2008 18:34 u »
Wat voor spullen hebben jullie allemaal en wat wordt het recept? Wat willen jullie voor bier maken?

 :degroeten:
Wesley

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.271
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: bier profielwerkstuk
« Reactie #2 Gepost op: 04-11-2008 19:23 u »
wij gaan voor ons profielwerkstuk bier brouwen


Natuurlijk hebben jullie al deze onderwerpen al gelezen?

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: bier profielwerkstuk
« Reactie #3 Gepost op: 04-11-2008 19:54 u »
Goeie tip oscar!
Als je dat allemaal (inclusief de in de topics genoemde artikelen van de hoofdsite) hebt doorgenomen, beantwoord je jullie eigen vragen fluitend!

Offline Menno

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.201
  • Land: nl
  • PINT moet GROTER!
Re: bier profielwerkstuk
« Reactie #4 Gepost op: 04-11-2008 21:27 u »
Het onderwijs is de laatste jaren sterk verbeterd: alwéér scholieren / studenten die hier info komen vergaren! :hoera:

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.772
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Bier profielwerkstuk
« Reactie #5 Gepost op: 04-11-2008 21:47 u »
Ik raad je ook aan de tags beginner en giststarter te lezen.

Verder kan het kwaad om even de cursus die je op deze site kunt vinden door te nemen.

Offline Maarten

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.132
  • Land: nl
Re: Bier profielwerkstuk
« Reactie #6 Gepost op: 07-11-2008 16:54 u »
Kijk dat is nog eens een profielwerkstuk. Dat had ik ook wel willen doen. Het is een lastig onderwerp, maar doe je best. Dit forum is inderdaad een goede plek om informatie te vinden. Zorg, na je profielwerkstuk, dat het daar niet bij blijft, en laat je niet te snel ontmoedigen als het lastig gaat. Succes!

Tags: profielwerkstuk