OBBK 08 V1 Imperial IPA - Caspar

Gestart door Caspar, 26-10-2008 15:24 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Caspar

Met het onderstaande recept heb ik de OBBK 2008 gewonnen :hoera:. De keurmeesters vonden het 88 punten waard (commentaar volgt).

Caspar's Imperial IPA

A ProMash Recipe Report

BJCP Style and Style Guidelines
-------------------------------

00-C  Derek Walsh - klasse  C, India Pale Ale

Min OG:  1.056   Max OG:  1.070
Min IBU:    38   Max IBU:    65
Min Clr:    19   Max Clr:    46  Color in EBC

Recipe Specifics
----------------

Batch Size (L):          26.00    Wort Size (L):     26.00
Total Grain (kg):         9.48
Anticipated OG:          1.081    Plato:             19.49
Anticipated EBC:          25.9
Anticipated IBU:          68.3
Brewhouse Efficiency:       69 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Pre-Boil Amounts
----------------

Evaporation Rate:      15.00    Percent Per Hour
Pre-Boil Wort Size:   33.55    L
Pre-Boil Gravity:      1.063    SG          15.33  Plato

Grain/Extract/Sugar

   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
  1.1     0.10 kg.  Light Dry Malt Extract                       1.042     17
 44.0     4.17 kg.  Palemout 7 - Dingemans        België         1.037      8
 44.0     4.17 kg.  Pilsener 3 - Dingemans        België         1.037      3
  4.4     0.42 kg.  Kristalsuiker                                1.047      0
  4.4     0.42 kg.  Caraamber - Weyermann         Duitsland      1.037    106
  2.2     0.21 kg.  CaraMunich (Cara 120) - Dinge België         1.032    160

Potential represented as SG per pound per gallon.


Hops

   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 58.33 g.     Magnum                            Whole   14.50  53.9  60 min.
 16.67 g.     Fuggle                            Whole    4.10   3.3  30 min.
 25.00 g.     Cascade                           Whole    7.00   6.7  20 min.
  8.33 g.     Fuggle                            Whole    4.10   1.3  20 min.
  8.33 g.     Cascade                           Whole    7.00   1.3  10 min.
  8.33 g.     Fuggle                            Whole    4.10   0.8  10 min.
  8.33 g.     Cascade                           Whole    7.00   0.7  5 min.
  8.33 g.     Cascade                           Whole    7.00   0.2  1 min.
 40.00 g.     Cascade                           Whole    7.00   0.0  Dry Hop


Yeast
-----

Wyeast 1056 Amercan Ale/Chico


Water Profile
-------------

Profile:           Amersfoort - Nederland
Profile known for:

Calcium(Ca):          34.3 ppm
Magnesium(Mg):         3.2 ppm
Sodium(Na):           14.5 ppm
Sulfate(SO4):         18.1 ppm
Chloride(Cl):         18.1 ppm
biCarbonate(HCO3):   108.0 ppm

pH: 7.90


Mash Schedule
-------------

Mash Name:

Total Grain kg:     8.96
Total Water Qts:   30.68 - Before Additional Infusions
Total Water L:   29.03 - Before Additional Infusions

Tun Thermal Mass:   0.00
Grain Temp:        23.28 C


                     Step   Rest   Start   Stop  Heat     Infuse   Infuse  Infuse
Step Name            Time   Time   Temp    Temp  Type     Temp     Amount  Ratio
---------------------------------------------------------------------------------
Beta Amylase           0     45     63      63   Infuse    68       29.03   3.24
Alpha Amylase         10     15     73      73   Infuse    73        0.00   3.24
Spoelen                5      1     78      78   Infuse    78        0.00   3.24


Total Water Qts:           30.68 - After Additional Infusions
Total Water L:             29.03 - After Additional Infusions
Total Mash Volume L:       35.01 - After Additional Infusions

All temperature measurements are degrees Celsius.
All infusion amounts are in Liters.
All infusion ratios are Liters/Kilograms.


Notes
-----

Op 30 liter:

29 liter Maischwater
22 liter spoelwater

6 gram CalciumSulfaat
1 gram CalciumChloride
1 gram MagnesiumSulfaat

Spoelwater aanzuren tot pH 5,3 (5 ml melkzuur).
Maischwater pH 5,9 -> 5,5 (2 ml melkzuur)

Inmaischewn
op 68 oC geef 64 oC.

Begin SG 20.9 oBrix / 1083

Primaire vergisting 4 dagen op 19 tot 19,5 oC.
2 dagen op 21 oC.

SG na 6 dagen 11 oBrix / 1021
SG na 16 dagen 10.1 oBrix / 1015

SVG 80% / 7,7 gr/l suiker toegevoegd
9,1% alcohol / Botteldatum 3-9-2008


William

Hey Caspar, gefeliciteerd met dit succes. Jammer dat je er niet was om alle prijzen in ontvangst te nemen

De Wyeast 1056 lijkt het goed te doen. Was dit het bier dat je vorige week uiteindelijk toch aan Thibo hebt gegeven terwijl het al in mijn kratje zat?  >:(  Nou ja, jouw Norther Brewer proefbrouwsel was ook erg lekker  :proost:

Caspar

Ja, dat vind ik ook jammer... en een beetje lullig voor de organisatie... maar goed, dit gebeurt wel vaker op dit soort wedstrijden, soms is het nou eenmaal niet anders :-\.

Bij het BONK neem ik een flesje voor je mee, deze is inderdaad vanuit jouw krat naar Thibolleke's krat overgegaan ::).

EBC

Goed gedaan Caspar en wat goed dat Derek die klasse keurde, hij snapt dit type tenminste.

<stookmodus>Maar ik vind wel dat de wedstrijdreglementen zouden moeten worden aangepast. Als de brouwer zelf niet op het podium kan verschijnen, dan verspeelt hij/zij alle rechten en gaat de prijs naar de volgende. Een festival met een podium zonder winnaar is niet leuk.</stookmodus>

Jacques

Caspar,

Van harte gefeliciteerd!

Zou je het ProMash bestand kunnen koppelen aan dit bericht. Dan zet ik het wel om naar een importbestand voor BrouwVisie.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.