OBBK 08 V2 Porter (cacoa-bosbes) - William

Gestart door William, 26-10-2008 15:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

William

Zie ook hier voor meer info over dit bier.


voor 10 liter:

kleur: 57 EBC; bitterheid: 57 IBU
startsg: 1089 ; eind SG: 1016

Mout
75% ; 2.60 kg pale (7)
  8%; 0.27 kg crystal (120)
  4%; 0.16 kg tarwemout (4)
  3%; 0.13 kg biscuit (50)
  3%; 0.11 kg special B (350)
  2%; 0.08 kg geroosterde gerst (900)
  5%; 0.17 kg suiker (uit de bosbessen)

Hop
Magnum (14%) ; 7.3 gr - 90 min; 4.7 gr - 45 min; 3.3 gr -15 min
Saphir (3.5%)   ; 2.7 gr - 90 min; 3.3 gr -15 min
Cascade (5.8%); 2.7 gr - 90 min; 3.3 gr -15 min

Gist
American Ale (Wyeast 1056) ; 1 liter geroerde starter

40 gram cacao gedispergeerd in 200 ml koude wort en 10 minuten meegekookt.
1 liter geconcentreerde bosbessensap 10 minuten meegekookt.

Maisch
10 min. 52 ºC
45 min. 66 ºC
20 min. 73 ºC

Vergisting
3 dagen hoofdvergisting (20 ºC); 23 dagen navergisting (16 ºC)

Gebotteld met 6 gr suiker per liter en 1 gr US56 als bottelgist op 10 liter

Keuringsformulier:
totaal 85 punten:
Mooie helderheid en schuim. Geur OK en zwakker dan verwacht. Prima balans in geur, romige smaak en toch milde nasmaak. OK!



Caspar

Gefeliciteerd William, echt een creatief bier :brouwen:.

Jacques

William,

Van harte gefeliciteerd!

Heb je van dit recept een ProMash of BrouwVisie bestand? Indien dat het geval zou je dan het bestand willen koppelen aan je eerste bericht in deze draad.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.